Modekollo Dag 2 # Cay Bond



Vi fick ta del av hennes senaste halvårsanalys som handlar mkt om naturen.


Cay Bond är en mycket känd trendanalytiker inom modevärlden som arbetar för Promostyl som ger ut trendböcker inom olika områden med information om hur det ut i tiden just nu. Cay har skrivit på Promostyls trendbok Influenser under 30 års tid nu så hon har stor erfarenhet av branschen.

Föreläsningen började med att hon direkt förstörde vår bild av mode och trender genom att berätta att trender inte är mode, utan företagen följer bara den trendinformation som finns och ändrar lite för att göra den till sitt eget. För att vara en analytiker som tar fram den här trendinformationen krävs det att man ser vad som pågår just nu och att man förstår det.

Varje halvår sammanstället hon en övergripande rapport över hur dagsläget ser ut och den senaste handlade mycket om miljö och att man måste se till att massproduktionen går bort. I Kina exempelvis är man mycket mer medveten om sin historia och designersens krav är kvalité och långsiktighet vilket vi i Sverige är raka motsatsen till. Tipset hon gav oss var att vi skulle vara kritiska som konsumenter och fråga personalen i butiken vart en viss t-shirt är gjord och hur fabrikerna ser ut med mera. Då kommer vi med krav och så småningom kommer företagen förstå att de måste ändra på sig.

Kolla in Promostyls olika trendböcker här.

Modekollo 2011.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0