Konfektionsteknik: Lab 4



Provbiten.



Photos | By me

Igår började vi sy våra barnbyxor. Först fick vi lära oss hur maskinerna fungerade, sedan provsydde vi lite innan det var dags för att sy på det riktiga tyget. Nu återstår det två lektioner sedan ska byxorna vara klara!

Konfektionsteknik: Lab 3




Photos | By me

I måndags tog vi mått på oss själva och ritade upp ett mönster till en kjol efter storlek 38. Var kul men lite svårt. Sedan påbörjade vi även ett mönster efter våra egna mått.

Marni för H&M


H&M:s nästa designsamarbete




Photos | Wendy Lam

Nu har det avslöjats vem H&M kommer samarbeta och lansera en kollektion med under våren 2012 och det är ingen mindre än det italienska modehuset Marni! Kollektionen kommer att bestå av ett 40-tal damplagg med cirka 30 tillhörande accessoarer och ungefär 20 herrplagg med 10 accessoarer. Grundaren och den kreativa ledaren för märket är Consuelo Castiglioni och såhär sa hon själv om samarbetet:

"Jag ville skapa en Marni-garderob med nytolkningar av våra klassiska favoriter i material och tryck som är typiska för Marni. Jag älskar mönster och har som vanligt kombinerat mönster och färger, till exempel moderna tribalmönster mixade med Bauhaus-inspirerad grafik och sportiga, praktiska detaljer."

Kollektionen kommer släppas i butikerna och online den 8:e mars!

Fullspäckat schema


Photo | Scarlett Johansson by Sølve Sundsbø for Interview

Fullt upp igårkväll och idag, nu händer det mycket. Har dessutom haft två sylektioner med, bilder från dem kommer upp under morgondagen. Nu är det snart dags för möte och ikväll är det fest på skolan som gäller!

Lite senare idag kommer ett inlägg ni inte vill missa!

Inspiration


Photo | DV

Riktigt snygg topp och shorts finns i den senaste kollektionen från Zara TRF!

Konfektionsteknik: Lab 2



Alla plaggdelar mättes och klipptes ut..


.. för att sedan knytas ihop för att ingen del skulle komma bort tills nästa lektion.

Photos | By me

I fredags hade vi vår andra laboration och äntligen var det dags för praktiska saker! Lektionen började med att hon visade lite olika trix och vad man bör tänka på när man klipper ut ett mönster och sen var det dags att sätta igång. Vi fick använda oss av en standardmall som alltså skulle passa ett barn på runt 3-4 år.

När dimman lättar








Photos | Theresia Parsby och Lisa Hasselgren, Damernas Värld

Riktigt snygga höstbilder, är speciellt förtjust i det första fotot!

Helgens planer


Photo | Christina Makowski by Evan Browning

Den här ser ut att bli lugn vilket jag verkligen ser framemot! Inplanerat än sålänge: adventsfika med tjejerna ifrån klassen och filmkväll med systrarna och pojkvännen. Njut nu av helgen så hörs vi igen på måndag!

Fadi Khoury




Photos | Damernas Värld

Har alltid älskar eleganta långa festklänningar som gjorda för röda mattan i fina tyger och med snygga detaljer. De fantastiska klänningar ovan är gjorda av den svenska designern Fadi el Khoury som jobbat på både Lanvin och Christian Dior men som precis har startat sitt eget märke;  Fadi Khoury. Hans första kollektion kommer säljas i Rosenrummet på NK och priserna kommer ligga mellan 35 000 och 150 000 kronor!

Lina Ekstrand


Photo | shop.rb.se, nordicarthouse.com

Såg den här underbara illustrationen (till vänster) i senaste numret av ELLE. Den är gjord av Lina Ekstrand och finns att köpa på Rädda Barnets shop och kostar 1 200 kr varav Lina skänker 850 kr till organisationen.

Den högra bilden visade jag er för ett tag sedan som är en illustration som finns att köpa på Nordic Art House hemsida och för några dagar sedan insåg jag att båda är gjorda av Lina och jag tycker båda två är hur fina som helst! Den högra bilden kostar 900 kr. Kolla även in hennes portfolio här.

Sneak Peek på Lindex Vårkollektion 2012






Photos | Damernas Värld

Här ser ni några av kläderna som kommer finnas i Lindex butiker nästa vår!

Inspiration


Photo | Sthlm Streetstyle

Dagens inspiration står Jeffrey Campbells Night Walk Shoe för!

H&M Women Spring 2012 Lookbook






Photos | Wendy Lam

Här ser ni några av lookerna som kommer finnas hos H&M till våren. Älskar att de kombinerar neutrala färger, så som beige och vitt, med starka färger liksom klänningen längst till höger. Hur fin som helst!

Gina Tricot släpper sportkollektion






Photo | Gina Tricot

Den 6 januari nästa år släpper Gina Tricot en sportkollektion i starka färger som passar en modemedveten tjej som vill synas när hon tränar. Plaggen genomsyras av kontrastzipar och olikfärgade foder och består av bl.a. sport-bh:s, linnen, toppar, leggins och shorts. Priserna kommer ligga mellan 49 och 299 kr.

JH Style&Design


Photo | Jhshop.se

JH Style&Design drivs av Jenny Hansson som är 20 år gammal och bor i Stockholm. Hon säljer unika och trendiga smycken och just nu har hon även 25 % rabatt på allt om man uppger koden "SALE" i kassan!

Till hennes webshop här.

Första laborationen..


Photo | By me

.. där vi kommer få sy kommer ske idag! Vår lärare Gunnel bad oss i förra veckan att skaffa fram ett lagom tunnt bomullstyg till den här lektionen eftersom vi ska få ett par barnbyxor! Mitt tyg hittade jag inne på Furulunds och jag tänkte ge bort dem i julklapp så jag hoppas att de blir bra :)

Under gårdagens föreläsning fick vi kolla på alla symaskiner som THS har och det finns faktiskt ganska många olika. Dock kommer vi bara att använda och koncentrera oss på 3-4 stycken under våra laborationer.

Tjuvtitt på Versace för H&M Våren 2012


Photo | Wendy Lam

Någon mer än jag som är spänd på att se hur resten av plaggen ser ut av vårens kollektion?

Kollektionen förväntas landa i utvalda butiker under februari månad.

Valentino Beauty SS12


Photos | Style.com

Perfekt slarvig håruppsättning ser vi hos Valentino nu till våren tillsammans med neutral makeup. Love it!

Färgglada byxor


Photo | Nelly.com

Fullkomligt älskar dessa byxor från Nelly Trend! Kostar 499 kr.

Dem Collective


Photo | demcollective.com

Dem Collective är ett företag som grundades av Annika Axelsson och Karin Stenmar år 2004 som en reaktion på sättet man producerar kläder på. De vill få bort massproduktionen och tankesättet med att kläder är slit-och-släng och istället förmedla ett hållbart synsätt och bevisa att det faktiskt går att förena ekologi, etik, kvalité och genomtänkt design.

Det går åt 30 000 liter vatten för att framställa 1 kg råbomull som man sedan kan tillverka 3 t-shirtar av vilket är helt absurt. Bomullen de använder i sina kläder är 100 % ekologisk och kommer från Indien där arbetsmiljön på odlingarna håller hög nivå och de har lyckats minska användningen av vatten till 4 000 liter för 1 kg men de strävar efter att använda ännu mindre. Kläderna tillverkas på Sri Lanka och 6 månader av året tillbringar Annika i de båda länderna för att kontrollera så att allting går rätt till.

Ni kan köpa deras kläder på Storgatan 11 i Göteborg eller på deras webbshop som ni hittar här.

Present på posten


Photo | By me

Fick ett långt linne med svarta stjärnor på hemskickad som tack för att jag hade skrivit om Coca Cola Lights event på H&M i Göteborg. Blev förvånad, men jätteglad och linnet är väldigt fint!

IKEA gillar THS mönsterelever


Photo | By me via BT

I dagens tidning kunde man läsa om fyra elever från Textilhögskolans textildesignsprogram vars arbete har blivit uppmärksammat av IKEA. Efter att de blivit kontaktade och fått komma dit och presentera sina mönster för dem blev de så imponerade att de behöll dem och inom ett halvår ska de få besked om de vill behålla och använda det i tillverkningen. IKEA har tidigare samarbetat med högskolan, men det var ett tag sedan sist.

Eleverna heter följande: Ellen Furderer, Lisa Wennö, Kristina Liljestam och Josefina Tengvall.

Snygga smycken till nedsatta priser



Photo| Daydreams and Pearls

Just nu är alla smycken på Daydreams and Pearls hemsida nedsatta med 30-50 %. Här hittar ni bland annat märkena "House of Harlow", CC Skye och Erin Wassons smyckeskollektion "Low Luv". Fynda här.

1. Armband 324 kr. 2. Ring 249 kr. 3. Armband 249 kr. 4. Armband 299 kr. 5. Handsmycke 499 kr. 6. Ring 499 kr. 7. Armband 249 kr.

Fynda märkeskläder nästa vecka


Photo | fashionoutlet.nu

Den 1 december drar FashionOUTLETEN igång igen i Borås och platsen är densamma som för FashionDAYS, i Borås Wäfveris gamla lokaler. Det går bra att betala både med kontanter och kort!

Öppetiderna är följande:
Torsdag 1 dec: 12.00 - 20.00
Fredag 2 dec: 10.00 - 20.00
Lördag 3 dec: 10.00 - 18.00.

Global Forum - Västsverige i omvärlden



Jeremy Omorojo flydde från sitt hemland med en container och hamnade i Sverige. Läs mer här.


En av grundarna till textilföretaget DEM Collective, Annika Axelsson.




Från vänster: IKEA, Abba Seafood och DEM Collective!

Photos | By me

Global Forum bildades år 2000 som en västsvensk mötesplats för att initiera och föra diskussioner om internationalisering och dess följdverkningar för medborgarna. Efter EU-toppmötet i Göteborg under 2001 startade dessa möten som rör aktuella områden inom ämnet och fokuset i år var kunskap och kompetens.

Efter inledningstalet pratade bland annat Jan Björklund om vikten av ambition hos det svenska folket. Att det finns många länder runt om i världen där folket är mycket mer motiverade än vad vi är och vill arbeta hårt. Han berättade även att Afrika är ett land att räkna med som håller på att bli mycket attraktivt.

När klockan blev elva var det dags för alla att gå till de seminariet som de anmält sig till (fanns sex olika) och det vi gick på hette "Innovativa lösningar för minskad fattigdom". Flera stycken intressanta föreläsare talade, bland annat IKEA:s Senior Advisor och Annika Axelsson, grundare till textilföretaget DEM Collective.

Berättar mer om Annikas företag senare idag!

Inspiration










Photos | Craig Arend

Lite garderobsinspiration från Teen Vogues kontor på Times Square. Inte så dumt va?

Anine Bings garderob






Photos | Från CHIC:s tidning

I senaste numret av CHIC får vi följa med in till Anine Bings garderob i sitt hem i Danmark!

Konfektionsteknik: Lab 1



Den här overlocken är den vanligaste!




Man ska inte köpa en t-shirt med för liten sömnsmån, för den krullar sig nämligen bara.

Photos | By me

Vår första laboration är genomförd. Blev dock inte så mycket praktiskt, utan lektionen bestod av teori och lite klippa och klistra. Vi fick lära oss grunderna om hur sömmar ser ut och hur man gör snittritningar för varje tyg och söm. Vi fick lära oss vad varje sömn används oftast till och även hur det gick till att göra dem.

Tills nästa lab ska vi ha köpt en bit tyg för att kunna sy ett par barnbyxor!

Smycken


Photo | rimahyenajewelry.blogspot.com

Riktigt fina smycken gör tjejen bakom märket "Rima Hyena & The Children of The Coming Bright Day"!

Då var den över


Photo | Naduah Rugely by Raymond Diaz

Hoppas helgen har varit bra! Har som vanligt inte blivit några uppdateringar under helgen, utan jag har bara tagit det lugnt och jobbat, kollat på fotbollscup och umgåts med min kära pojkvän! Imorgon: Konferens.

Vad jag köpte från Versacekollektionen






Photos | By me

Blev en klänning, en scarf och ett par kallingar i present till min pojkvän!

Nytt halsband


Photo | By me

Fullkomligt älskar hemsidan Fashionology och deras smycken. Här är mitt senaste inköp från dem.

Dagens lektion


Photo | By me

Idag kommer bli första labben vi har i kursen Konfektionsteknik. Ser verkligen framemot detta och materialet som vi skulle ha med oss till lektionen var tejp, sax, linjal, färgpennor i blått, rött, grönt och svart och sen fyra plastfickor. Ska ta lite bilder under dagen så att ni får se vad vi pysslat med :)

Andra inköpsboken


Photo | By me

Den andra boken vi har i inköpskursen är den här och den kommer vi att använda nu under resten av kursen. I grupper om fyra personer kommer vi att få välja ut varsitt kapitel och därmed ett eget område som vi ska skriva en rapport om. För att få mer kunskap till arbetet ska vi även välja ut ett företag att kontakta och intervjua och avslutningsvis kommer vi att få presentera det vi kommit fram till under ett seminarie!

Versace för H&M



När jag kom dit klockan 05:50 var det redan ett tjugotal i kö..


.. och innan det öppnade ringlade kön ända ut till gatan utanför.


H&M bjöd på godis och Espresso House gick runt så man kunde köpa kaffe..


.. och GP var på plats och filmade och intervjuade!









Photos | By me

Köandet till Versacekollektionen idag gick väldigt smärtfritt. Vakterna och H&M:s personal var på plats ovanligt tidigt och de trettio första fick ett rött band (bland annat jag) vilket betydde att vi var först att komma in på det inhängnade området där både damkläderna och accessoarerna befann sig. Tio minuter hade man på sig och sedan var det nästa grupps tur. Själv fick jag tag på de tre klänningarna jag var intresserad av. Vilken klänning det blev visar jag imorgon :)

Versace x H&M


Photo | Sania Claus

Nu står jag förhoppningsvis i kön till H&M och Versacekollektionen om allt har gått rätt till. Kommer lägga upp bilder från morgonen vid lunchtid och om jag har tur har jag fått med mig det jag ville hem :)

Morgondagen


Photo | H&M

Imorgon släpps Versacekollektionen på H&M som ni alla säkert vet. Och det är klockan 10 som gäller både online och i butikerna. Själv kommer jag att befinna mig i Nordstan för att försöka få tag på någon av de här tre klänningarna, en scarf och ett par kallingar till min pojkvän. Blir till att gå upp 4 imon så nu dags för sängen!

Ostwald Helgason SS12






Photos | facebook.com/ostwaldhelgason

Riktigt fina kläder, speciellt toppen och jackan där materialet ser ut som trä!

Iwona Ludyga


Photo | iwonaludygadesign.hostasaurus.com

Dessa snygga smycken kommer från ett Polskt företag som startade 1971 men som numera har sin bas i New York. Länderna närmast Sverige där ni kan hitta deras smycken är England och Frankrike.

Designa din drömklänning


Photo | ELLE

I senaste numret av ELLE kan man läsa om deras designtävling där man kan vinna att få sin kreation uppsydd av H&M för att sedan bära den på ELLE-galan den 13:e januari dit man också vinner biljetter till. För att få chans att vinna ska man använda sin kreativitet till max och skapa sin egen drömoutfit.

Sista dag att tävla är den 1 december (det stod fel i tidningen). Läs mer om hur du gör här.

Inspiration


Photo | Scott Schuman

Mysig tröja, långt fint hår, loafers, vårkänslor och bara ben.

Första inköpsboken



Den första kurslitteraturen vi har i vår inköpskurs är den här boken som är skriven av Kate Fletcher och som behandlar området miljö. Med hjälp av föreläsningarna vi hade med Amanda förra veckan och den här boken ska vi skriva ett arbete där vi redovisar hur vi tycker att världens bästa butik ska se ut!

H&M Conscious Party Collection








Photos | Wendy Lam

H&M släpper ytterligare en kollektion med hållbara kläder gjorda av återvunnet polyester, ekologisk bomull och Tencel. Kläderna kommer finnas i butikerna inom kort. Vad tycker ni om kollektionen?

Elsas hemlighet


Photo | Frida Fahrman

Såg att Sofi Fahrmans tredje bok "Elsas hemlighet" har kommit ut i affären nu. På Akademibokhandeln kostade den 229 kr men om ni köper den hos Bokus får ni den för 169 kr. Ni hittar den här.

Kragar


Asos £15, COS 250 kr, Asos £15, COS 190 kr, Topshop £18, Baum und Pferdgarten £75

Att ha en löstagbar krage är både snyggt och praktiskt. Välj mellan enfärgat och inga detaljer på eller en med glitter och paljetter eller varför inte bara ha ett band med en rosett?

Påsväska


Photo | Modegallerian.se

Snygg väska från Selected Femme i buffaloskinn. Kostar 1 199 kr.

H&M och Versace



I fredags såg jag den här stora skylten ovanför H&M:s butik vid Kungsportsplatsen. På torsdag är det dags. Är det någon av er som har tänkt att gå? Och vilka är era favoriter från kollektionen? :)

Just nu



Läser det senaste numret av ELLE samtidigt som jag kollar på Gossip Girl!

Helgens planer


Photo | Kelley Ash by Annie Edmonds for Fashion Gone Rogue

Har varit en vecka full med aktiviteter hela tiden. Nu ikväll är det kolla på fotbollscup som gäller och även under morgondagen, sedan på söndag ska vi fira min syster som fyller år!

Ha en superbra helg så hörs vi på måndag!

Versace for H&M - Fashion Show NY



Här har ni en video från fashion showen i New York City för några dagar sedan!

Lookbook Zara Women November






Photos | Damernas Värld

Finns många snygga plagg i Zaras novemberkollektion. Gillar speciellt den blommiga klänningen!

Veckan som gått


Photo | Eniko Mihalik by Tom Munro for Allure November 2011

Vi har haft tre riktigt bra och intressanta inköpslektioner med fokus på miljö nu den här veckan. Jag har redan visat er två filmklipp, men det kommer mer kan jag lova! Ska även ge lite förslag på designers som säljer snygga ekologiska och hållbara kläder, vilket även en av vår kurslitteratur handlar om som tydligen ska vara väldigt bra. Hoppas att jag snart får hem den så att jag kan börja läsa :)

Versace for H&M - The Video



Idag släppte H&M sin video med Versacesamarbetet. Annorlunda och fint gjord!

Utställning i Stockholm


Photo | elineng.com

Elin Engström, som vann årets Show Up Fashion Award pris nu i höstas och som även tog studenten från Textilhögskolan i våras, ställer nu ut sin examenskollektion "Infatuated by the holy quest of growth" på Galleri KG52 i Stockholm. Utställningen kommer vara fram till och med den 20 november.

Fokusföreläsning med Hrafnhildur Arnardóttir


Photo | shoplifter.us

Igår eftermiddag var jag på en föreläsning med den isländska konstnären Hrafnhildur Arnardóttir som har fått Europas största textilpris "The Nordic Award in Textilies" för sina nyskapande verk av mänskligt och syntetiskt hår. Bilden som ni ser ovan är från ett samarbete med Björk och vi fick se en massa andra inspirerande bilder där hon skapat olika saker och uttryck. Hon har även, med start idag, en utställning på Textilmuséet här i Borås där man kan se delar av hennes verk.

Öppetider
Tis och tors kl 11-20.00
Ons, fre-sön kl 11-17.00

Gårdagens inköpslektion



Den här videon kollade vi på under gårdagens lektion och den är riktigt bra och den handlar om kopiering och olika kända varumärken och om trender och föreläsaren i videon heter Johanna Blakley!

Inspiration


Photo | Stockholm Streetstyle

Älskar Karmens fläta och snygga väska. Superfint!

Ny kurs: Inköp och Miljö



Igår började vi en ny kurs som heter "Inköp och miljö" och vår föreläsare under veckan heter Amanda Ericsson som driver sitt eget företag, dreamandawake, där hon syr och gör om vintageklänningar så att de får en ny design och materialen får nytt liv igen. Den här filmen gjorde Diagonalakademin till henne och den beskriver väldigt bra vad hon gör. Vill ni se hennes klänningar hittar ni dem här.

Topshop Holiday 2011










Photos | My Face Hunter

Riktigt snygga kläder och kampanjbilder till Topshops kollektion som släpps lagom till jul!

Hitta fynd


Photo | Damernas Värld

Nu har även DV öppnat en bloppis där ni bland annat kan hitta dessa snyggingar från Stella McCartney!

Kolla in alla produkter här.

Vad jag köpte i Sthlm



Halsband på Monki och tröja från Cubus.


Ren från Illums Bolighus..


.. där jag även hittade en glasglob!


Blev inte så mycket shoppande i Stockholm då jag ska flytta nästa helg och känner att jag hellre vill lägga pengar på möbler och inredning istället för mer kläder. Dessutom behöver jag en ny dator!

Trendaccessoarer från H&M








Photos | Wendy Lam

Dessa accessoarer är några av dem som kommer att komma in i H&M:s butiker med start den här veckan!

Rabatt på Fashionology



Photo | Fashionology.nl

För att fira sin 2-års dag så har Fashionology just nu en kampanj där man får 25 % rabatt på ett helt köp! Själv passade jag på att köpa ett halsband jag velat ha ett tag och det är faktiskt ett av dem som finns med på bilden ovan. För att få rabatten uppger ni följande kod i kassan: happy2yearanniversary

Koden gäller till och med den 16:e nov och man får dessutom en gåva när man beställer!

Fashion Show - Versace



Imorgonkväll kommer H&M att en modevisning i New York där de kommer visa kollektionen från sitt Versacesamarbete och enligt WWD kommer Prince och Nicki Minaj att uppträda :)

Stockholm



Såg ett supersnyggt pennfack..


.. och passade på att prova lite!


Provade även en t-shirt från Surface to Air inne på Urban..


.. där jag även såg dessa snyggingar..

.. och den här fina väskan!


Blev som sagt ingen Rihanna, men vi fick se Eric Saade under torsdagen på Gallerian.


Som ni vet så ställde Rihanna in sin konsert i Sthlm i onsdags och vi fick alltså aldrig se henne :/ Vi satt på läktaren och hade laddat med godis och dricka och satt förväntansfulla och väntade på att det skulle dra igång när plötsligt hela Globen tändes och det kom ut en man på scenen och sa att konserten tyvärr var inställd..

Fy fan vad surt! Men vi hade roligt ändå. Åt god mat, gick runt i affärer och umgicks och jag fick äntligen se COS-butiken som jag bara fick se utanpå förra gången jag var där eftersom det inte hade öppnat då. Även Aldos butik kollade vi in. Hittade några fina saker som fick följa med hem, visar vad imorgon :)

Helgens planer


Photo | Isabel Lucas by Max Doyle for Vogue Australia December 2011

Under gårdagen blev det fotboll, nu ska jag iväg på födelsedagskalas, ikväll blir det utgång och imorgon städa lite och fixa. Bilder från Stockholmsresan kommer troligtvis under morgondagen!

Vogue Australia December 2011












Photos | Isabel Lucas by Max Doyle

Helt underbara bilder på Isabel som är tagna i Afrika!

Nästa: Stockholm


Photo | Anouck Lepere by Asa Tallgard in Gucci for Elle Russia November 2011

Nu har jag packat klart inför morgondagen då jag, pojkvännen och några vänner kommer åka upp till Stockholm för att se Rihannas konsert. Vi ska även passa på att träffa vår kompis som pluggar i Uppsala :)

Kommer hem igen på torsdagkväll!

Stylisterna 2


Photo | Theresa Grundin

Igår flyttade de nya deltagarna i Stylisterna in i huset och inspelningarna sattes igång. Programmet kommer visas i kanal5play i början av nästa år!

Höstig tröja


Photo | Frida Fahrman

Den här fina stickad tröjan hittar ni på Cubus!

Elsas Värld på TV3



Nu på torsdag startar Sofi Fahrmans webbserie på TV3 om hennes böcker och huvudpersonen Elsa!

RSS 2.0