Kahlo




Photos | Anja Konstantinova by Darren McDonald

Kahlo är ett australienskt märke som lanserades i år av stylisten Rachelle Sinclair, mer känd som Raph, och Fay Ogundadbjo. Tillsammans har de tagit fram kläder med bra kvalité som man kan använda från säsong till säsong och där all tillverkning sker i hemlandet Australien. Kollektionen ovan heter "A Vacant Canvas".

Kolla in deras lookbookplåtning inför sommarkollektionen 2012 här.

Inspiration




Photos | Sara Donaldson

Älskar Saras lättsamma och snygga outfit som hon piffar upp med en färgglad väska!

Snygga väskor och skor




Photo | Caroline Blomst, Marcella Mravec

För några dagar sedan öppnade Dr Martens deras första butik i Skandinavien i Stockholm på Katarina Bangata 15 på Södermalm. I deras sortiment kan ni bl.a. hitta dessa Cambridgeliknande väskorna!

Fårskinnskappa


Photo | Stockholm streetstyle

Den här snygga kappan hittar ni i H&M:s butiker!

Helgens planer


Photo | Arizona Muse by David Sims for Vogue US November 2011

Den här helgen är det inte mycket som är bestämt, skönt. Men bowling blir det troligtvis ikväll iaf!

Ha en bra helg så hörs vi på måndag!

Versace for H&M Women Collection


Photos | Wendy Lam

1 & 2. 1 299 kr. 3. 699 kr. 4 & 5. 1 799 kr. 6. 999 kr. 7. 1 999 kr. 8. 699 kr. 9. 2 499 kr. 10. 999 kr. 11 & 12. 599 kr. 13. 999 kr. 14. 15. 999 kr. 16. 599 kr. 17 & 18. 299 kr. 19. 999 kr. 20. 399 kr. 21. 499 kr. 22. 399 kr. 23. 999 kr. 24 & 25. 299 kr. 26, 27 & 28. 199 kr. 29. 799 kr.

Nu har alla produktbilder på Donatellas Versaceplagg kommit ut. Mina personliga favoriter är den röda klänningen, den svarta skinnklänningen med nitar på, scarfsen och en topp som jag inte lagt upp en bild på.
Har ni hittat några favoriter? Och kommer ni stå och köa den 17:e november då plaggen släpps? Tror vi kan räkna med lång kö och shoppingsystemet är densamma som vid Jimmy Choo, beroende på vilken plats man har i kön så kommer man få en viss färg på sitt band. Färgen bestämmer i vilken ordning man får shoppa på designavdelningen och man får bara köpa en storlek av varje plagg/skomodell/väska/accessoar för att så många som möjligt ska få chansen att shoppa :)

Vill ni se resten av kollektionen så hittar ni alla produktbilder och priser här.

Min dag



Provade lite kläder, bl.a. den stickade tröjan som jag visat innan (H&M) och så den här från Bikbok..


.. sen var jag på IN-EX och köpte lite målarsaker..


.. och nu sitter jag och läser dessa tidningar!

Photos | By me

Min dag började med att åka till Göteborg för att träna och äta lunch med Micka, och medan jag var där passade jag på att köpa lite målargrejer eftersom jag är sugen på att börja måla igen. Nu på kvällen har vi firat min syster som fyllt år och nu sitter jag här och gäspar och läser senaste numren av DV Mode och DV!

Har inte hunnit gå in på datorn alls idag tyvärr :/ Imorgon: missa inte bilder på Versaceplaggen + priser!

Versace for H&M - Behind the Scenes



Kolla in den här filmen bakom kulisserna med Donatella!

Marknadsplan



Detta står vår butik för.

Photos | Femina.se, Chic.se, från vår powerpoint

Har varit verkligen fullt upp sedan igår vid lunchtid då vi skrev hela vår budget och gjorde en powerpoint för att kunna presentera vårt företag, Sustainable Style, för vår lärare. Som ni ser på rubriken till det här inlägget så har vi alltså skrivit en marknadsplan för ett företag/butik som vi själva har hittat på.

Butiksutbudet i Borås är begränsat, antingen säljer butiker dyra märkeskläder eller så är det de vanliga kedjorna som gäller. Vi ville skapa en butik med medelpriser där man har ett genomgående miljötänk, både när det gäller material och tillverkning, men att plaggen fortfarande ska vara moderna och snygga. Vår målgrupp är unga kvinnor och våra huvudplagg kommer vara minimalistiska i mycket enfärgat, medan vår trendkollektion kommer följa trenderna som är just för säsongen och kommer innehålla mer mönster. Vår kund bryr sig inte om att det är ett märke på kläderna hon köper, utan hon bryr sig mer om miljön, kvalitén och var plaggen är tillverkade vilket vi kommer skriva i hangtags på varje plagg.

Butiksinredningen har vi tänkt avskalad, liknande COS butik i Sthlm som ni ser på bilden ovan, och den ska vara på 90 kvadratmeter och med engagerad personal.

Skotips




Photo | Från Sofis Mode

Dessa skor som påminner om Pradas brogues kostar 599 kr och ni hittar dem på H&M!

Inspiration


Photo | Rosalind Jana

Rosalind är 16 år gammal och bor på den engelska landsbygden. Hon är student, bloggare och skribent och vann årets upplaga av UK Vogues stora talangtävling för skribenter under 25 år. Kolla in hennes blogg här.

Halloween naglar



Snart är det Halloween och vill ni hitta på något kul med era naglar, prova det här! Superbra video med massa olika tips på produkter man kan använda och vart man får tag på dem :)

Nowhere kollektionen


Photo | Nelly.com

I senaste numret av CHIC läste jag att en ny kollektion av Elin Kling och Nhu Duong för Nelly redan är i produktion, men att det inte är bestämt vilket datum den ska släppas. Verkligen roligt!

Följ med in till Emma Zetterbergs garderob





I senaste numret av CHIC får vi följa med in till Emma Zetterbergs garderob som är helt underbar med snygg inredning och dyra märkeskläder och väskor. Missa inte!

Inspiration


Photo | Tommy Ton

Älskar den här tjejens snygga halsband som hon har hängandes på ryggen. Riktigt fint!

Ny designväska


Photo | Canon.se

Förra året designade Cajsa Bratt en väska i samband med IXUS-kamerans tioårsjubileum och nu finns skinnväskan att köpa i två nya modeller, en är beige/svart (400 kr) och den andra svart/kopparfärgad (500 kr). Väskorna finns att få tag på hos Canons återförsäljare samt via canon.se.

Olivia Palermos modesajt


Photos | Olivia Palermo

Äntligen har Olivia startat upp sin modesajt och blogg som är fylld av bland annat stylingtips! Man kan även prenumerera på hennes nyhetsbrev om man vill. Ni hittar bloggen här.

Ny parfym



Har velat ha en doft från CLEAN nu ett tag men inte kunnat bestämma mig för vilken. Nu är valet gjort och tur som jag har så är det just nu 20 % rabatt på alla parfymer hos KICKS :)

Löstagbar krage


Photo | Isabelle Håwi

Hur snygg är inte den här kragen från Style by Marina?

Vogue Taiwan








Photos | Anu Koski by Enric Galceran

Gillar blandningen av material, den snygga sminkningen och hennes hår!

Helgens planer


Photo | Frida Gustavsson by Andreas Öhlund

Den här helgen är det jobb som gäller igen och utöver det ska jag ha avslutningsfest med fotbollen, skriva på våra grupparbeten, träffa pojkvännen och ha dressyrträning med min häst!

Vi hörs igen på måndag!

Versace for H&M Lookbook Women










Photos | Wendy Lam

Här kommer hela lookbooken för Versacekollektionen. Tycker Abbey visar upp kläderna riktigt bra.
Har ni fått något favoritplagg än?

Anna Sui för Hanky Panky


Photo | Hankypanky.com

Avslutar denna fredagskväll med att visa lite produkter från Hanky Pankys samarbete med Anna Sui. Den exklusiva underklädeslinjen är ett firande av deras 25-årsjubileum och en hyllning till deras populära stringtrosa.

Underkläderna hittar ni på NK Damunderkläder från och med första veckan i November!

Poncho med luva



Kommer ni ihåg ponchon från Stayhard som jag visade er här på bloggen, den som var med på modevisningen under FashionDAYS? Nu har jag fått hem den :) Tyvärr fanns den inte kvar på hemsidan, utan man hittade den enbart i deras butik i Herrljunga, men schyssta som de var så skickade de den till mig!

Inspiration


Photo | Frida Fahrman

Är väldigt många som har chokerhalsband på sig nuförtiden, så om ni inte vill se ut som alla andra så är mitt tips till er att bära halsbandet under kragen istället som tjejen på bilden.

Färg och Beredning, Lab 5.



Här testar vi tvätthärdigheten..


.. och här gör vi ett gnidhärdighetstest på denim!


Under gårdagen hade vi vår sista labb i kursen "Färg och Beredning". Lektionen bestod tillmestadels av att göra olika tester så som oljeavvisning (bild 1) och vattenavvisning. Därefter kollade vi på resultatet i ett ljusskåp för att bedöma den och som avslutning läste vi av med ett hjälpinstrument för att kunna mäta exakt.

Inspiration


Photo | Tommy Ton

Svårare än såhär behöver det inte vara. Välvårdat hår, naturlig sminkning och till det ett läppstift med lite färg.

Versace for H&M Campaign












Photos | Sasha Pivovarova, Abbey Lee Kershaw, Daphne Groeneveld & Lindsey Wixson by Mert & Marcus

Nu har kampanjbilderna kommit ut. Alla har jag visat tidigare (fast med sämre kvalité) förrutom två stycken av dem. Imorgon ska jag visa er lookbooken för damkläderna!


Marie Claire US November 2011






Photos | Erin Wasson by David Roemer

Älskar dessa foton på Erin! Snygga kläder och härliga uttryck.

Tredje resan till New York


Photo | Sofi Fahrman

Den 24-27 november arrangerar Sofi sin tredje shoppingresa till New York och den här gången har hon prickat in säsongens största rea! Som vanligt ingår en tripp till Woodbury Common Premium Outlets, tre övernattningar på ett fyrstjärnigt hotell, en exklusiv guide, överaskningar på Arlanda inför avresan och en välfylld goodiebag! Nytt för i år är att det endast finns 15 platser, så det gäller att vara snabb!

Boka din plats på resan här.

Versace for H&M in 20 Minuten Friday Magazine








Photos | Wendy Lam

Ännu fler bilder på Versaces kläder som kommer landa i H&M:s butiker om några veckor!

Elsas hemlighet








Photos | Sofi Fahrman

Nu har Sofis tredje bok kommit från tryckeriet och såhär skriver hon om den på sin blogg:

Äventyr, en New York-guide, sex, trendspaning, bröllop, moderivaler, bakom kulisserna, kärlek, jobbpepp & gästkapitel av Mini Andén, Jonas Hallberg och Johan Renck.

Låter bra va?

Förtur till shoppingen


Photo | Nelly

Börjar dagen med att tipsa er om att alla Frida Fahrmans läsare kan få ta del av Nellys rea redan nu, medan alla andra får vänta några dagar till, om ni uppger FRIDA som login. Ni hittar sidan här.

Inspiration


Photo | Tommy Ton

Avslappnat och i färg, utan att vara för mycket. Älskar längden på hennes hår och färgen på jackan!

Svans på väskan




Pic | Hanneli Mustaparta, H&M, Zara

Att sätta en nyckelring med en fuskpälssvans på väskan är ett lätt sätt att piffa upp den. Just nu finns dessa två varianterna att köpa på H&M:s och Zara:s hemsida för 49,50 kr respektive 99 kr!

Walk-in closet










Photos | Isabel Adrian, Chloé Schuterman

Att kolla in i andras garderober är kul och att kolla in vad man har valt för inredning i den är ju väldigt viktigt och ett första steg. Personligen blev jag helt förälskad i Chloés från Asplund som enligt mig är helt perfekt!

Isabels är något enklare men kanske mer funktionell då man får plats mer kläder när de hänger än när de ligger i luckor (är dessutom inte snyggt att göra dem överfulla). Dock gillar jag inte riktigt Isabels exponering av skorna, kommer ju bli jobbigt i längden att behöva ställa sig på en pall varje gång man vill ha ett par. Då vill jag hellre ha en hylla att ställa dem i liksom Jane Aldridge som jag visat er tidigare :)

Hur vill ni ha/hur ser det ut i er garderob?

Höstjacka


Pic | hm.com

Snygg jacka från H&M i polyester, modakryl och akryl. 399 kr. Enda negativa är att den måste handtvättas.

COS kommer till Göteborg


Photo | By me

När man hoppar över att gå in på vissa sidor ibland så missar man alltid något viktigt.. I torsdags presenterade nämligen Habit på deras hemsida att COS kommer att komma till Göteborg! Personligen trodde jag att det skulle dröja några år innan de skulle komma ner hit med tanke på att de nyss har öppnat i Stockholm, så jag blev glatt överaskad! Butiken kommer ligga i biografen Palladiums gamla lokaler vid Kungsportsplatsen.

Källa | Habit.se

Vinn ett presentkort på 10 000 kronor


Photo | Nathalie Schuterman

Ett litet tips såhär sent på kvällen.. Idag är sista dagen man kan vara med och tävla så gör det nu, här.

ELLE November 2011



Repotage med Carina Berg!


Intervju med Donatella Versace..

.. och så lite tjuvkik på 4 av kampanjbilderna för hennes H&M-kollektion!




Modesäsongen är full av sportinfluenser..


Repotage med Gwyneth Paltrow!


Många snygga modejobb med Ashley Smith..

.. Frida Gustavsson..


.. och Caroline C (Unique Models) !


ELLE i samarbete med H&M där ELLE fick välja kläder helt själva och många blev från Versacekollektionen!



Läs den här snuskiga artikeln och ni kommer rensa sminkskåpet direkt!


Snygga och inspirerande kollage med träningskläder!

Photos | By me

Ett riktigt bra och tjockt nummer med många tjuvkik på plaggen som Versace gjort för H&M!

Inspiration


Photo | Toothfairyfashiontale

Snygg höstklädsel! Älskar den breda kedjelänken hon har runt handleden, Balenciagaclutchen, materialet och färgen på hennes jacka och mönstret på klänningen.

Anna Dello Russo börjar blogga..


Pic | annadellorusso.com

.. för Nowmanifest! Den kända stilikonen från japanska Vogue kommer ge oss en inblick till den stängda modevärlden och bjuda på många dagens outfit från olika uppdrag och galor hon är på runt om i världen.

För dagensmedia.se berättar Christian Remröd, som startade modeportalen Nowmanifest tillsammans med Elin, att utöver Anna Dello Russo har även modeförfattaren Derek Blasberg tillkommit som bloggare och under hösten kommer också nya portaler att startas upp. Den ena är en stylistcommunity som kommer gå under namnet Styleoftoday.com och den andra en portal som kommer bli en amerikansk version av den skandinaviska sucéen Freshnet.se. Spännande!

Källa | Dagens Media.

Styleby #5



Elin träffar Robyn!


Snygga och inspirerande kollage.


Repotage med Anna Ternheim!




Ta del av tre make-up artisters tips och deras personliga sminkfavoriter!


Modeplåtningar med snygga kläder, exempel som den här tröjan från Acne.


Vi får följa med Elin när hon stylade Tibis modevisning under NY Fashion Week!

Photos | By me

Föreläsning om reklamationshantering


Photo | By me

I fredags hade vi en jätteintressant föreläsning om reklamationshantering och olika tvättråd och jag ljuger inte när jag säger att det var en av de bästa lektionerna vi har haft under hela vår studietid! Gunilla Jönsson hette vår föreläsare och hon är en av totalt fyra personer som sitter i allmänna reklamationsnämnden..

För att göra en heldagsföreläsning kort så tänkte jag dela med mig av de bästa tipsen hon sa till oss:
- Du har rätt att klaga på en produkt i 3 år, dock kanske inte biträdet i butiken accepterar felet men hon ska iaf lyssna och förklara och diskutera med dig.
- Det finns ingen lag som säger att man måste ha med sig kvittot vid en reklamation. Dock bestämmer säljaren själv villkoren och vill då oftast att kvitto uppvisas. Om inget kvitto finns men man ändå på något vis kan få fram ett köpbevis (kontoutdrag exempelvis) får man räkna med ersättning i form av lägsta pris varan sålts för.
- Ett presenkort eller tillgodokvitto håller i 10 år om inte företaget inte angivit ett datum på kortet.
- Noppor är den vanligaste reklamationsorsaken på kläder och för att ett plagg ska få noppor måste det ursprunliga materialet ha en inbyggd egenskap att få noppor, de kommer alltså inte bara dit! Ju töjbarare tyget är och ju mer blandningar av olika material, desto större risk för nopping. Stickade plagg har större benägenhet att få noppor än vävt. Och kom ihåg, ta aldrig bort dem med ett föremål, det förvärrar dem bara!
- Använd ingen bikini med elastan i i badhus, eftersom klor bryter ned elastanen.
- Första tvätten man gör på ett plagg ska vara enligt tvättgraderna, sen ska man tvätta som man vill. Enligt Gunilla behövs bara tre olika grader: 40, 60 och 95.
- Bomull ska tvättas vid 60 grader. Står det 40 grader så tvätta det i 40 (förrutom underkläder) men med jämna mellanrum i 60 grader för att ta död helt död på bakterierna och för att ta bort fetterna.
-Ull blir rent vid 40 grader!
- Oftast står det på syntetplagg att de ska tvättas i 30 grader, kör bara det första gången, sedan i 40!
- Polyester tvättas i 60 grader och Polyamid i 40.
- För att fiberna i plaggen ska må som bäst bör man torktumla dem direkt efter man tvättat dem. Syntetmaterial ska torkas i 50 grader och bomull i 80 grader. Går att ställa in på torktumlaren.
- Mögelangrepp kommer lättare på läderprodukter än textilier och har du fått mögelfläckar, använd filmjölk!

Det där var en hel del, men ni som har läst det har nog märkt att det är många användbara tips som jag genast ska ta i bruk här hemma! Kan också berätta att det kommer nya standarder för skötselmärkning nu nästa år som Gunilla berättade mer om och det verkar som att det kommer bli ännu lättare att förstå dem!


Papperspåsar i skinn


Photo | Marieturnor.com

Dessa snygga skinnväskorna är designade av Beth Goodman som driver det Kalifornienbaserade märket Marie Turnor. På hennes hemsida kostar de här två väskorna 1 150 kr.

Inspiration


Photo | Emma Elwin

Älskar Emmas söndagsoutfit! Mysig och avslappnad, men ändå stilig på samma gång. Jacka från Maison Scotch, skjorta Ralph Lauren och stickad tröja NN07.

Versace for H&M Campaign Preview


Photo | via Wendy Lam

I senaste numret av ELLE fick man se några av kampanjbilderna, men för er som inte har läst numret så ser ni två här. Resten av bilderna kommer inom kort.

Hattsittning



Jag satt bland annat bredvid Josefin som går första året på textilingengörprogrammet..


.. och Josefin från Modedesign!

Photos | By me

Igår hade vi en heldagsföreläsning med en kvinna från Allmänna reklamationsnämnden som pratade om mycket intressanta saker, berättar mer på måndag. På kvällen var det hattsittning som gällde, alla från Textilhögskolans program var inbjudna och så ingengörerna från den vanliga högskolan. Hade superkul :)

Vinn kläder från Versace för H&M


Photo | via Wendy Lam.

H&M har skapat en tävling där man kan vinna 3 hela looker från Versacekollektionen! Varje dag kommer även en lycklig vinnare få exklusiv scarf. Allt man behöver göra är att skapa en Polyvore style.

Tävlingen startar den 20:e oktober. Läs mer här.

Versace for H&M



Över: ELLE UK. Nedanför: Kampanjbilder.


Vogue Russia.





Photo | via Wendy Lam

Idag kommer som lovat lite Versacebilder från olika modemagasin och så två av kampanjbilderna!

Video: Nelly.com



Den sista visningen under onsdagen var Nelly.com!

FashionDAYS Borås.

Daniel Silver för Acne




Photos | Acne Studios

I tisdags lanserade Acne sin samarbetskollektion med Londonbaserade Daniel Silver. Kollektionen består av många plagg med afrikanskinspirerande mönster och en del ljusrosa/orangea plagg som byxorna ovan.

Versace for H&M Lookbook Preview




Photos | via Wendy Lam

Här ser ni tjuvtitt på lookbooken som bör komma ut ganska snart med tanke på att kollektionen landar i butikerna om lite mindre än en månad. Imorgon visar jag fler bilder som varit med i olika tidningar.

Snyggt halsband


Photo | Angelica Svensson

Det här snygga halsbandet som Angelica har köpt kostar 349 kr och ni hittar det här.

United Nude




Photos | Afterdrk, brandos.se

United Nude har etablerat sig som ett ikoniskt varumärke i skärningspunkten mellan design och mode och märket som säljs i över 40 länder världen över. Än så länge finns det en butik i Sverige där man kan få tag på skorna och det är Bonshoe på Götgatan 28 i Stockholm. På nätet hittar ni dem bl.a. på Brandos.se.

Whitney Port








Photos | Whitney Port

Om ni har missat att Whitney Port har en blogg så tycker jag att ni ska kolla in den för hon flitig på att uppdatera och det blir minst ett inlägg varje dag. Här ovan ser ni lite bilder som togs under hennes SS12 lookbookplåtning!

Kolla in hennes blogg här.

Dag 2: Video med finalisterna i Show Up Fashion Award



Har tidigare lagt upp en film från Show Up Fashion Award där vinnaren Elin Engström fick gå upp på scenen och ta emot förstapriset. I den här videon får ni däremot se alla bidragen på catwalken. Enjoy!

FashionDAYS Borås.

Portia De Rossi och Ellen DeGreneres hem










Photos | architecturaldigest.com

Inspiration på hög nivå! Älskar när man får kolla in hos kända personer och se hur de bor och jag tycker de har valt färgerna och materialet väldigt bra och har en grym personlig stil. Vad säger ni ?

Nästa års färger






Photos | Caroline Blomst

Gillar de spännande färgkombinationerna och materialen i Theyskens´Theory SS12 kollektion!

Video: Samlingsvisningen







Efter Esmeraldas visning hade Gina Tricot, Prêt a Porter, Provrummet.se och Face en modevisning tillsammans. Alla förutom Ginas video har kommit upp än så länge.

FashionDAYS Borås.

Nowhere







Elin Kling..


.. och Nhu Duong är det som står bakom kläderna!



Pic: nelly.com, columbine.freshnet.se

För någon dag sedan släpptes Elin Kling och Nhu Duongs kollektion på Nelly.com som består av 25 plagg samt väskor och skor. Kollektionen finns i begränsad upplaga och priserna ligger mellan 399 kr och 1 499 kr.

Video: Modevisning Esmeralda



Idag och under de kommande dagarna kommer jag visa er lite videos från modevisningarna som var under FashionDAYS. Först ut är Esmeralda som inledde FashionDAYS dagarna med sin visning under onsdagskvällen!

FashionDAYS Borås.

Grupparbete i Marknadsföring


Pic: Acne SS12 via style.com

Vi valde alltså Acne när vi skulle göra en företagsanalys i kursen Marknadsföring och vi ville ta reda på hur kunderna uppfattar varumärket och hur Acne ville att kunderna skulle uppfatta deras varumärke. Bakgrunden till våra frågeställningar är att vi har märkt att allt fler människor har på sig Acnekläder och att de har växt och internationaliserat sig bland annat genom att flytta från Stockholm Fashion Week till London.

Så förra veckan besökte vi Acnes butik på Magasingatan i Göteborg och Åhléns City. Tyvärr ville inte personalen i deras egna butik svara på någonting rörande marknadsföringen utan de hänvisade till huvudkontoret som var väldigt svåra att få tag på. Butiksbiträdena på Åhléns däremot fick vi ett samtal med och de lät oss ställa några frågor till deras kunder runt om i butiken. Vi frågade även folk på Södra Larmgatan och vi fick många bra svar och de flesta tyckte att Acne står för kvalité och stil.

Idag hade vi en presentation för vår lärare om arbetet och vad vi har kommit fram till och enligt oss finns det 3 huvudkonsumenter av Acnes produkter. 1. De som är omkring 20 år, har 1-3 plagg från Acne, tycker att priserna är lite väl höga vilket vi tror beror på att de inte har tillräckligt mycket med pengar än. 2. Bloggare som sprider Acnes varumärke på nätet genom att visa upp kläder från dem på sin blogg och inspirera andra. 3. Åldrarna kring 30, stabil inkomst, idealkund om man ser försäljningsmässigt, köper vad de vill. De i de yngre åldrarna har förutsättningar att bli idealkunder om de får ett bra jobb och om varumärket håller sig starkt.

Nästa arbete vi har i marknadsföringen kommer bli att göra en Marknadsplan!


Prenumerationstips!


Pic: stylebykling.nowmanifest.com

Som plåster på såren för att jag har varit så dålig på att uppdatera idag pga av grupparbetet och oppositionen på de andra gruppernas arbeten så kommer här två tips på prenumerationer på Styleby!

Enbart idag: 3 nr + OPI nagellack + Burfittfat för 99 kr (plus porto). Kolla in här.

Erbjudande: 3 nr + kit från Ole Henriksen för 59 kr (plus porto). Kolla in här.

Grupparbete


Pic: Simona Stoyanova by Hans Neumann for Amica.

Har fixat med vårt grupparbete i marknadsföringen hela kvällen nu för att vi imorgon ska presentera vad vi kommit fram till och sedan ska vi opponera på varandras arbeten. Vi har valt företaget Acne, berättar mer imorgon om det! Nu: sova!

Vad jag köpte i FashionSTORE





De här sakerna förälskade jag mig i under FashionDAYS och var tvungen att köpa. Ett par reptilmönstrade fuskskinnstights från Billy and I med guldig dragkedja bak, svart klänning från Diis och halsband från I DIE.

Nathalie Schuterman


Pic: nathalieschuterman.com/en/blog

Ni har väll inte missat att även mamma Schuterman bloggar? Förrutom att hon visar olika plagg som anlänt, så visar hon många dagens outfits på kollegorna och sen får man följa med på hennes inköp-och moderesor.

Kolla in bloggen här.

Frisyrinspiration




Pic: Craig Arend

Den duktiga fotografen Craig som fotar streetstyle på modeller off duty har i samarbete med L´oréal tagit fram en hemsida där håret är i fokus istället för outfiten! Man kan själv gå in och ladda upp sin egen bild vilket har gjort att variationen av frisyrer är oändlig och det bästa är att man kan gå in kolla om och om igen.

Bli inspirerad här.

Helgens planer


Pic: Sophie Vlaming by Ceen Wahren for Vogue Taiwan October 2011.

Igår kollade jag och Mimmi på kvalmatchen i fotboll och sedan kom några till från klassen för att se på Idol. Ikväll blir det utgång i Göteborg och resten av tiden kommer jag skriva på vårt grupparbete i marknadsföring.

Ha en bra helg så hörs vi igen på måndag!

Inspiration


Pic: by Craig Arend

Ännu en snygg outfit av Abbey Lee! Gillar hennes halsband, men framförallt väskan.

Dag 4: Modevisning Stayhard







Topp från One Teaspoon.





Pic: första bilden tagen av mig, resten av fotograf Tobias Guldstrand

Sista visningen för kvällen var Stayhard.se och där fanns det väldigt mycket snygga kläder och skor! Gillar speciellt de nitade skorna från Ash och den mönstrade ponchon från Vila som jag hoppas få tag på. Mina bilder blev inte särskilt bra så istället la jag upp några från Tobias Guldstrand som tar grymt bra foton!

FashionDAYS Borås.

Dag 4: Modevisning Drottning Blanka









Alla modeller hade svarta kläder på sig.


















Första visningen på lördagskvällen var Drottning Blanka som är en gymnasieskola och är inriktade på hår och makeup. Skolan finns här i Borås och på tio andra orter i västra Sverige och förrutom ett hår och makeupartistprogram så kan man även läsa mode och inredning, frisör, mäklare, spa och fitness och juridik. Tjejerna var verkligen hur duktiga som helst och de skapade helt fantastiska frisyrer och ansiktsmålningar!

FashionDAYS Borås.

Nelly White Label






Pic: nelly.com

I förra veckan kom Nellys nya skolinje "White Label" ut som innehåller enbart skor i äkta material så som skinn och mocka. Priserna på skorna som finns tillgängliga just nu är mellan 599 kr och 799 kr.

Kolla in alla skorna här.

Höstjacka



Nu har den här snygga höstjackan i delvis skinn kommit in på H&M. Kostar 1 299 kr.

Whitney Port för Bikbok









Glitterskor för 499 kr!


Besökte en av Bikboks butiker i Göteborg igår och till min förvåning så hade de redan ute alla plaggen från Whitney Ports kollektion! Riktigt riktigt smart drag att locka besökarna genom att låta dem se kollektionen i verkligheten innan den släpps. Fler butiker borde följa efter dem och låta kollektioner lanseras på eftermiddagen/kvällen! Har någon av er köpt något plagg?

H&M Conscious Collection


Pic: hm.com

Idag släpptes H&M:s nya Conscious Collection på deras hemsida. Kolla in den här.

Dag 4: Seconhand på Scandic Plaza



Den blåa klänningen (andra fr vänster) var från Hunky Dory och kostade 290 kr!




Fuskpälsväst från H&M för 240 kr!




Under förmiddagen på lördagen besökte jag Scandic Plaza för att kolla in en secondhand pop-up butiken. Fanns två stänger med plagg som hängde, ett jeansbord och så ett bord med annorlunda och fina smycken på. Fanns några plagg från dyrare märken där, bl.a. klänningen från Huny Dory och ett par Acnejeans.

FashionDAYS Borås.

Dag 3: Modevisning på HBC
















Fredagskvällen avslutades med en modevisning på Helenes Beauty Center som visade höstkollektionerna från bella o bastian och Josefin Strid. Var väldigt fina kläder och mycket folk på plats, lyckat med andra ord!

FashionDAYS Borås.

Bik bok by Whitney Port






Pic: chic.se


Ikväll klockan 18.00 lanseras Whitney Ports egna kollektion för Bik bok i samtliga av deras butiker runt om i Sverige. Priserna ligger mellan 349 kr och 699 kr och Whitneys egna favorit är de mönstrade byxorna!

Nagelkonst




Pic: första jag, andra kortet lorenasvensson.blogg.se

Igår hittade jag ett leopardfärgat nagelfolie från Viva la Diva på Åhléns för 85 kr som jag inte kunde låta bli att köpa. Kul att det äntligen har kommit en variant av nagelkonst till Sverige. Gjorde ju ett stort inlägg i min förra blogg där jag skrev om minx, marble nail art och visade er några nagelfolie/stickers från USA men nu ska jag prova dessa. Hoppas det är lätt och blir snyggt! Har någon av er provat dessa? :)

Tyra Sjöstedts skokollektion








Pic: tyras.se

Nu har Tyra Sjöstedt lanserat sin skokollektion på hennes hemsida Style by Tyra. Priserna ligger mellan 249 kr och 699 kr och det finns ett 30-tal varianter att välja mellan. Kolla in dem här.

Monki öppnar webshop


Pic: damernasvarld.se

Nu kan man äntligen shoppa kläder på Monkis hemsida! Besök den här.

Lookbook: Smoking Hot by Anywho #2






1. Kappa 699 kr, Skjorta 249 kr, Kjol 199 kr, Scarves 99 kr, Hatt 129 kr. 2. Kavaj 399 kr, BH 129 kr, Trosa 129 kr, Strumpbyxor 99 kr. 3. (samma som nummer två). 4. Kavaj 349 kr, Skjorta 199 kr, Byxa 399 kr. 5. Klänning 249 kr, Scarves 79 kr, Hatt 129 kr. 6. Kavaj 399 kr, Polotröja 199 kr, Shorts 249 kr, Tights 79 kr, Bälte 49 kr.

Här kommer andra och sista delen av lookbooken. Tycker stylingen är väldigt bra och det finns många snygga plagg. Min favorit är den vita skjortan med det svarta snöret i halsen! Vilken är ert?

Pic: Gina Tricot

Färg och Beredning, Lab 3.











Gårdagens lektion bestod enbart av färgning vilket var mycket roligt! Den största delen tillbringade vi med att tillverka egna disktrasor som man fick köpa för 5 kr styck. Jag gjorde totalt fem stycken och den nedersta blev min favorit. När man tryckte på disktrasorna fick man blanda ihop en egen färg men till den första övningen gick man efter ett recept beroende på vilken färg man valde från boken (översta bilden).

Lookbook: Smoking Hot by Anywho #1




1. Kavaj 399 kr & Byxor 349 kr. 2. Cardigan 249 kr, Skjorta 249 kr, Kjol 199 kr & Väska 249 kr. 3. Cardigan 249 kr, Skjorta 199 kr, Jeans 499 kr & Scarves 99 kr. 4. (samma som bild nummer ett).

Här har ni de första lookbookbilderna för Gina Tricots samarbete med bloggtrion Anywho. Snyggt eller hur?

Pic: Gina Tricot

Smoking Hot by Anywho




Pic: Gina Tricot

Vid lunchtid kommer jag visa er lookbooken och tills dess får ni nöja er med att kolla på de här bilderna :) Kampanjerna kommer finnas ute i butiken från och med den 10:e oktober!

Snart släpps den


Pic: Gina Tricot

Imorgon kommer jag visa er lookbooken för Anywhos stylingsamarbete med Gina Tricot. Missa inte!

Utställning Modekollo



Min vägg med min nulägesanalys längst upp.


Lösning på punkt nummer ett..


Lösning på punkt nummer två..


Lösning på punkt nummer tre..


Resultatet blir en butik med enfärgade "vanliga" plagg som bas som sedan fylls upp med färgglada plagg/väskor. Allting ska hålla en bra kvalité som går att använda flera säsonger.


Isabella inspirerades av blommor och gjorde klänningar efter det.




Rebeckas inspiration kom under modekolloveckan och resulterade i texter med olika citat som föreläsarna sa.










Under alla dagar förutom torsdagen så fanns utställningen att beskåda i Auto 7H Arena. Fanns många snygga väggar och kollage som ni ser och under onsdagskvällen fick vi ta emot diplom på scenen.

FashionDAYS Borås.

Dag 3: VIP-kväll med Diis











Klockan fem var det VIP-kväll i FashionSTORE med Therese Fredmans märke Diis. Plockmat och dryck serverades och så fick man beställa klänningar från hennes underbara SS12 kollektion. Jag köpte två.

FashionDAYS Borås.

Dag 3: Modevisning Gunilla Pontén













På fredagseftermiddagen var det modevisning med Gunilla Pontén som berättade lite om sig själv innan visningen började och hon var mycket rolig och skämtade mycket. Hon hade tydliga åsikter och tyckte det var synd att alla hade blivit så tråkiga när det gäller mode och hon förespråkar randigt och en liten färgklick.

FashionDAYS Borås.

Dag 2: Show Up Fashion Award





Under torsdagen var det även föreläsning med Margareta van den Bosch som hade mycket intressant att säga och som inte gav oss i publiken någon hint eller avslöjade vilket samarbete hon hade tyckt mest om, utan som svar blev det att alla var roliga men några var mer krävande. Senare på kvällen spelade Erik Hassle.

FashionDAYS Borås.

FashionSTORE

















FashionSTORE är en pop-up butik som enbart hade öppet under FashionDAYS dagarna och man hittade den på Auto 7H Arena. Var totalt 25 designers som medverkade och det fanns en massa snygga kläder och smycken. Själv köpte jag med mig några plagg hem, vad visar jag inom några dagar.

FashionDAYS Borås.

Nu är modedagarna över



Sista dagen för FashionDAYS var i lördags och idag har jag varvat ned och varit på fotbollsmatch. Har som ni har märkt inte kunnat uppdatera regelbundet under de här fyra dagarna men jag fick helt enkelt inte tiden att räcka till. Imorgon kommer jag visa er fredagens bilder med bl.a. Gunilla Ponténs visning!

FashionDAYS Borås.

Video: Vinnaren av Show Up Fashion Award



Här kan ni se vinnaren Elin Engströms bidrag på catwalken samt när hon får ta emot första priset!

FashionDAYS Borås.

Dag 2: Show Up Fashion Award modevisning















Vinnaren Elin Engström med guldkonfetti!



Topp 5 designersen med sina bidrag. Foto: Tobias Guldstrand för FashionDAYS.


I torsdags klockan både på förmiddagen och eftermiddagen visade finalisterna sina bidrag på catwalken och efter den sista visningen korades även vinnaren som blev Elin Engström som gick ut modedesign programmet på Textilhögskolan nu i våras! Superfina bidrag och jag gillar verkligen alla designersens bidrag som kom på placeringen topp 5 och fick komma upp på scenen och ta emot pris. Senare kommer en video upp!

FashionDAYS Borås.

Spännande aktivitet



Missa inte den här spännande aktiviteten idag på Scandic Plaza!

FashionDAYS Borås.

RSS 2.0