Vogue China May 2012








Photos | Abbey Lee Kershaw by Lachlan Bailey

Spring Inspiration









Håret stod Kalufs Makarn för och Make Up Store för sminket.


Fyra element: vind, jord, vatten och eld.








Design by Malin Ortmann.


De fyra finalisternas bidrag..


.. och vinnaren Sofia Wessberg Clason! (klänning nr två på bilden fr vänster)

Photos | By me

Igår besökte jag Jönköping för att kolla in deras modevisning som för första gången hölls i kulturhuset Spira som byggdes i höstas av den kända Göteborgsarkitekten Gert Wingårdh. Sammanlagt kom 800 besökare och temat för kvällen var de fyra grundelementen. Totalt visade fyra designers ifrån orten upp sina kollektioner, tretton butiker och finalisterna i Spring Inspirations designtävling medverkade med varsitt plagg. Kvällen var väldigt lyckad och avslutades med efterfest på Karlssons Salonger!

Inspiration


Photo | Streetstylers

Snygg kombination av mönstrat och enfärgat. Gillar den långa och löst sittande kappan.

Marc by Marc Jacobs

Marc Jacobs underlinje Marc by Marc Jacobs har två butiker i Stockholm: en egen och en i form av en egen avdelning på NK:s gatuplan. I butiken på Smålandsgatan hittar man kläder, accessoarer, väskor, iPhoneskal och en hel del olika färger och varianter på deras populära laptopsfodral.

Ni hittar hela deras sortiment på deras hemsida.







Marc by Marc Jacobs, Smålandsgatan 10.

Modevisning i Jönköping


Photo | spring-inspiration.com

Ikväll arrangerar studenterna på Internationella Handelshögskolan i Jönköping en modevisning med tillhörande efterfest för 15:e året i rad! Projektet går under namnet Spring Inspiration och totalt kommer 4 designers och 13 butiker från staden att visa upp sina kläder. Dessutom kommer finalisterna i en designtävling att visa upp sina bidrag där vinnaren får en symaskin från Husqvarna Viking!

Fashion Against AIDS



Idag släpptes Fashion Against AIDS kollektionen på H&M där 25 % av priset doneras till arbetet för att förhindra spridningen av hiv/aids. Köp och bli inspirerad här.

Föreläsning med Astrid Olsson




Photos | By me

Igår var en heldag på skolan som avslutades med föreläsning med Astrid Olsson, en av grundarna av Fifth Avenue Shoe Repair! Jag fullkomligt älskar människor som sprudlar av energi och som är kreativ och tänker utanför ramarna. Astrid var verkligen en sådan person och det var riktigt inspirerande att höra henne prata om hur hon tänker när hon skapar ett plagg och hur hon hittar inspiration till dem.

Pierre Balmain


Photo | shopmrsh.com

Balmain är ytterligare en i raden av märken som väljer att starta en billigare underlinje. Pierre Balmain hittar du på bland annat på Mrs H och Wakakuu och priserna börjar på 1 200 kr.

Inspiration




Photo | HB Nam

Mycket trashad jeansoutfit blandat ljus och mellanblå.

Topshops nästa samarbete


Photo | DV

Efter samarbetet med Mary Katrantzou fortsätter Topshop på samma spår och har tillsammans med designers Maarten Van Der Horst tagit fram sju mönstrade plagg, här med en tydlig Hawaii-inspiration! Kläderna är tillgänliga på deras hemsida redan nu och priserna ligger mellan 430 och 1 900 kr.

Kolla även in deras hemsida för en lång intervju med Maarten!

Avgångsvisning för designelever i Varberg


Nu på torsdag har designeleverna på gymnasieskolan Peder Skrivares Skola sin avgångsvisning där de visar upp vad de har gjort under sina år på skolan! Studenterna har fixat allt från att hitta modeller och bestämma frisyrer, till att hitta sponsorer, boka lokal och göra affischer. Eleverna kommer från skolans estet-tekxtil och naturestet-textil utbildningar och modevisningen är ett event som återkommer varje år.

STARS by Jonas Hallberg


Photo | hawkan.com

Idag lanseras Jonas Hallbers festkollektion på Nelly.com bestående av fyra klänningar, två par skor, bälte & några väskor! Priserna är bra och någonting som är ännu bättre är att en del av intäkterna kommer att gå till forskning i kampen mot HIV/AIDS. Redan nu har Katrin Linhard, modechef på Nelly.com, avslöjat att det kommer ytterligare en kollektion till hösten som kommer vara bredare än vårens! Spännande!

Ta chansen att chatta med Jonas på Nelly.com mellan 18.00 och 20.00 ikväll!

Källa.


Fem frågor till Ida Klamborn


Photo | idaklamborn.se

Habit har ställt fem snabba frågor till Ida Klamborn, studerande på Textilhögskolans modedesignprogram, som bland annat deltog i Designers Nest under Köpenhamns modevecka. Läs intervjun här.

Inspiration


Photo | Style.com

Lite inspiration från Coachella festivalen! Chanel Iman med vän och till höger Rumi Neely.

Pernilla Wahlgren designar


Photo | pernillawahlgren.se

Det Boråsbaserade internetföretaget Provrummet.se har teamat upp sig med Let´s Dance aktuella Pernilla Wahlgren och skapat 6 olika klänningsmodeller med en tydlig Pernillakänsla över sig. Plaggen kommer finnas till försäljning på Provrummets hemsida, i Pernillas webshop och i utvalda butiker i slutet av april.

Källa.

Sephora öppnar snart


Photo | Sephora

Som jag berättade för ett tag sedan så är det alltså klart att skönhetskedjan Sephora kommer att komma till Sverige och nu har Anne Hother, chef för Sephora Skandinavien, berättat att de räknar med att öppna sin första butik i Stockholm innan årets slut! Vill man inte vänta tills dess så kan man åka till grannlandet Danmark, de får nämligen en butik i gallerian Illum i Köpenhamn redan den 15:e maj!

Källa.

Döskallearmband


Photo | Anna Wii

För några veckor sedan tipsade jag om snygga döskallearmband från JFR (det med gult band här ovan kommer därifrån) och nu har jag hittat fler! Gå ni på Accessora.se och leta efter märkena Good Habit och Cara Collection by Natacha Peyre. Tips till alla Boråsare: kolla in butiken Fait!

Afroart

Afroart är ett företag som bedriver handel med hantverk och folkkonst från Afrika, Asien och Latinamerika. Den första butiken startade i Stockholm 1967 och idag finns det två belägna i huvudstaden. Tillverkningen sker i huvudsak av natur-eller återvunna material och sortimentet tillverkas för hand och oftast på landsbygden, så att människorna som arbetar kan stanna kvar på sina hemorter.

Deras hemsida hittar ni här.







Vid de flesta produkterna sitter det en sån här skylt så man kan läsa vart de är tillverkade :)




Afro Art, Hornsgatan 58 och Nybrogatan 29.

Carin Wester Petunia


Photo | Emma Elwin

Rikigt fin kuvertväska i läder från Carin Wester! Kostar 1 600 kr.

Just nu

image description
Photo | By me

Operationen gick bra och idag känner jag mig faktiskt riktigt pigg, så pigg att jag kanske ska i väg och kolla på fotbollsmatch senare. Men först ska jag måla naglarna med Make Up Stores lack Gabriella!


Måndagens uppgift


Photo | Felicia Jones by Marcus Ohlsson for Marie Claire US May 2012

Idag har jag och Maria kartlagt sortimentet hos en del butiker i Borås City till vårt examensarbete. Imorgon ska jag göra en operation av en skada jag fick under en fotbollsmatch förra året och jag vet inte riktigt hur jag kommer att må, så vi får se hur uppdateringar kommer att se ut de närmaste dagarna!

Helgens planer


Photo | Katrin Thormannby Markus Pritzi for Sleek Magazine #33

Då var det helg igen. Ikväll blir det födelsedagsfirande för Nina och Erika och resten av helgen kommer att bestå av att leta efter högskolor och förhoppningsvis ska jag även se The Hunger Games!

Ha en kanonhelg så hörs vi igen på måndag!

New Girl



Missa inte den amerikanska succéserien ikväll på TV4 klockan 21.30!

Nowhere Spring/Summer 2012


Photo | DV

Nu har Elin Kling och Nhu Duong skapat en ny kollektion som liksom den förra innehåller mycket minimalistiska plagg i diskret färgskala. En hel del har redan kommit in på Nelly så spana in!

Inspiration


Photo | Chiara Ferragni

Chiara i snygg blus och jacka från MSGM och väska från Fendi!

Light & Magic










Photo | Brynja Jónbjarnardóttir by Anita Pagant

Riktigt fina vårbilder! Gillar speciellt den första med den vita ponnyn.

Två snygga ting med blått mönster


Photo | mytheresa.com, net-a-porter.com

T-shirt från MCQ Alexander McQueen och kuvertväska från Jimmy Choo!

Modekollo 2012



Vi besökte bland annat Gina Tricot och så Nelly.com.


Vi provade på modeillustration!


Vi gjorde en del moodboards, den här gjorde jag på Nordisk Design Skola...


.. och den här gjorde vi i grupp i början av dagarna.

Photos | By me

Förra året blev jag en av 25 uttagna som fick delta i Modekollo 2011 där vi under ett antal dagar i juni fick besöka olika företag, skapa saker, lyssna på inspirerande föreläsare med mera. Nu i sommar är det dags igen och den här gången har de ökat antalet deltagare till 30 stycken och även lagt till Göteborg och Stockholm så totalt kommer 90 stycken att kunna vara med!

Fler bilder på vad vi gjorde hittar ni under min kategori "Modekollo 2011". Tycker ni att det ser spännande ut och vill själva delta nu i sommar så gör ni er intresseanmälan här.

Werelse x Mango Touch


Photo | shop.mango.com

Nu idag släpps samarbetet mellan bloggarna Carolina Engman, Andy Torres och Chiara Ferragni och klädkedjan Mango. Har tidigare visat er de gula delarna av kollektionen, här kommer de silvriga. Finns även ett armband, ett par skor och en väska i svart. Priserna ligger mellan 189 kr och 999 kr!

H&M Conscious Collection


Photo | H&M

Nu har Conscious Collection släppts på H&M:s hemsida och nästan alla plagg finns kvar än i alla storlekar. Dock finns det vissa som enbart säljs i utvalda butiker och vissa av plaggen står det Kommer snart på. När det gäller den exklusiva kollektionen så finns inget tillgängligt online, utan de finns i utvalda butiker och några få kommer att komma in snart. Priserna på de kläder ni kan köpa nu på hemsidan ligger på 99-399 kr.

Din Sko styled by Angelicka Blick




Photos | Angelicka Blick

Som jag skrivit tidigare om så har de tre bloggtjejerna Angelicka, Carolina och Caroline fått välja ut sina favoriter från Din Skos sortiment som de sedan fotats med. Här ovan kan ni se några av Angelicka Blicks kampanjbilder och hennes fem favoriter hittar ni i butikerna nu under April månad.

Alla hennes favoriter hittar ni här.

Kolla in i Nicky Hiltons garderob




Photos | By me

I senaste numret av CHIC får vi följa med in till Nicky Hiltons garderob!

The Source Bangle


Photo | themaniamania.com

Riktigt fint armband från märket Mania Mania. Kostar cirka 2 500 kr.

Marc Jacobs gör makeup


Photo | Marc Jacobs AW12, Style.com

Marc Jacobs kommer lansera en makeuplinje tillsammans med Sephora!

Jonas Hallberg designar klänningar


Photo | ELLE

Som många redan vet så vann alltså Alice Top Model Sverige och kommer därmed pryda framsidan av det nya ELLE-numret. Något annan som det går bra för nu är programledaren och stylisten Jonas Hallberg som tillsammans med sin assistent Nikki har skissat fram fyra klänningar där en del av intäkterna kommer att gå till forskning kring hiv och aids. Klänningarna kommer finnas att köpa exklusivt hos Nelly.com och namnen fick dem efter Jonas tatueringar på; Marilyn, Grace, Rita och Ava, gamla filmstjärnor vars stil han älskar.

Vintage Stories


Photo | Kappahl

Idag släppte KappAhl sin nya kollektion Vintage Stories som är inspirerad av 20- och 30-talet och som innehåller mycket blommor och broderier. I deras webshop kan man köpa deras plagg, men kollektionen innehåller även accessoarer men för att få tag på dem måste man bege sig till någon av deras butiker.

Glad Påsk


Photo | Anja Rubik by Patrick Demarchelier

Hoppas ni får en underbar påskhelg allihopa med många påskägg!

H&M WaterAid Collection 2012








Photos | Wendy Lam

I år är det tioårs jubileum för H&M:s WaterAid kollektion vars syfte är att hjälpa världens fattigaste människor med rent vatten, sanitet och hygienen. Som ni kan se på plaggen ovan är kollektion lite Hawaiinspirerad och all bomull är ekologisk. Det kommer finnas tretton damplagg, tre herrplagg och elva plagg för barn. Det kommer dessutom finnas ett tiotal accessoarer och saker för stranden!

Kollektionsutförsäljning och afterwork


Photo | Josefinstrid.com, Billyandi.com

Idag säljer Josefin Strid och Billy and I ut gamla kollektioner, prover och one-offs med upp till 75 % rabatt! Även vårens kollektioner kommer finnas tillgänliga till fina priser!

Tider: 12.00 med afterwork efter 17.00
Plats: Marketplace Borås.

Harper´s Bazaar UK May 2012








Photo | Victoria Beckham by Camilla Åkrans

Tjallamalla har öppnat butik i Göteborg


Photo | tjallamalla.com

I fredags öppnade Tjallamalla en butik i Göteborg, något som efterfrågats länge hos deras kunder. Deras första butik öppnade de 1994 på Söder i Stockholm och år 2006 utökade de med en butik i Malmö. Större delen av kläderna säljs på kommission och i sortimentet finns en del vintage.

Ni hittar butiken på Södra Larmgatan!

H&M startar en ny kedja


Photo | Hm.com

Nu står det klart att H&M startar en ny kedja och namnet kommer enligt DN att bli "& other stories". Företagets presschef Camilla Emilsson Falk bekräftar att kedjan kommer att ligga i ett högre prissegment och med lite bättre kvalitet, men fortfarande hålla sig inom ramen för deras affärsidé. Under företagets presentation av den senaste delårsrapporten berättade VD:n Karl-Johan Persson att de första butikerna kommer att öppna i Europa under våren 2013.

Informationen kring den nya kedjan är fortfarande mycket hemlig, men Habit har fått bekräftat att H&M har ett designteam med bas i Paris och att tidigare Whyreddesignern Behnaz Aram är involverad i projektet. Dessutom påpekar tidningen CHIC möjligheterna att nyligen rekryterade Nicole Wilson (tidigare sko- och väskdesigner på Acne) kanske även kan komma att ha ett finger med i spelet.

RSS 2.0