Stressig dag

Har precis avnjutit en Chicken Fajitas efter en stressig heldag av visningar. Min personliga favorit var Beckmans elever som hade många snygga plagg med väldigt fina detaljer. Tog en hel del bilder från catwalken, men också front row och streetstyle. Tyvärr kommer jag förmodligen inte kunna lägga upp dessa förän imorgonkväll, då jag kommer hem, eftersom min dator inte fick åka med upp... Nästa för mig nu blir duschen och sen sängen så att jag orkar köra på för fullt imorgon igen! Godnatt.

Nästa: Stockholm


Photo | Anna, Polina & Maxine by Santiago Ruisenor for Elle Mexiko February 2012

Idag åker jag till Stockholm och modeveckan. Får se om jag hinner uppdatera mellan visningarna, annars blir det en massa bilder när jag kommer hem på torsdag istället!

Update: Har precis kommit hem från Oscar Jacobssons visning. Blir inga bilder idag, men kanske imorgon. Då står bland annat Beckmans och Lexington på schemat!

Stella McCartney Spring 2012 Campaign




Photos | Natalia Vodianova for Stella McCartney Spring 2012

Tycker att Stella McCartneys senaste kampanjbilder är hur fina som helst!

Öppet Hus på Textilhögskolan


Photo | hb.se

Den här helgen är det Öppet Hus på Textilhögskolan! Presentationer av alla program och fristående kurser kommer att presenteras och idag släpps ansökningsuppgifterna för modedesignprogrammet och det finns även möjlighet att få feedback på ens portfolio under dagen. Här är dagens schema:

10:00 Presentation av Textilhögskolan
10:15 Presentation av utbildningsprogram*
11:15 Presentation av fristående kurser
12:00 Presentation av program inriktning design**
samt presentation av ansökningsuppgifterna
14:00 Guidade turer

Mer information och karta hittar ni här.


Michael Kors Spring 2012










Photos | Style.com

Safari och djungelinspirerad med mycket långa längder och läderdetaljer i form av bälten, väskor och sandaler. Gillar även färgskalan på kollektionen, med mycket oranga och röda plagg.

H&M January/February


Photo | Wendy Lam

Som ni ser kommer det att komma in mycket snyggt i H&M:s butiker i vår. Vilka är era favoriter?

Diesel Black Gold Spring 2012








Photos | Style.com

Diesels vårkollektion är full av plagg i skimrande metallicmaterial. Är speciellt förtjust i de grön/guldiga färgerna! Är fortfarande en hel del kragar som gäller och långa kavajer.

Intervju med Rebecca Simonsson


Photo | ELLE

I varje nummer av ELLE får vi kika in i en känd persons värld och nu har de bestämt sig för att göra samma sak fast på nätet, och varannan vecka istället. Elsa Billgren är intervjuaren och första personen ut är Rebecca Simonsson!

Gina Tricot i nytt samarbete




Photos | Gina Tricot

Nu är Gina Tricot verkligen i farten! Deras senaste samarbete är med modebloggaren Caroline Blomst som stylat åtta outfits som är baserade på Ginas nya linje "The Perfect Tee". 

– Att få styla en kollektion för Gina Tricot har varit fantastiskt kul! Gina Tricot har alltid varit en av mina favoriter så när de frågade mig så var svaret självklart. Ja!

Gina Tricot har tagit fram fyra olika modeller i sex färgställningar och har jobbat extra mycket med passformen och kvalitén, som är nyckeln till deras nya t-shirtsatsning. Priserna kommer ligga på mellan 99 och 149 kr. Samarbetet kommer att synas i utvalda butiker från och med torsdagen den 16:e februari!

Stylisterna Säsong 2 Avsnitt 1



Om ni missade första programmet i måndags så kan ni se det här ovan. Nästa avsnitt kommer på torsdag:)

FashionOUTLET


Photo | fashionoutlet.nu

Nu alla Boråsare är det dags för FashionOUTLET igen och platsen är densamma som förra gången! Som ni kan se ovan så är datumen som gäller 2-4 februari och du kan betala både kontant och med kort :)

Mintgrön tröja Acne


Photo | zupcake

Ytterligare en mintgrön tröja från Acne, 1 795 kr.

Stylisterna säsong 2



Idag startar andra säsongen av Stylisterna! Alla deltagarna har från november förra året fått presentera sig själva genom en liten videosnutt och som ni kan se på videon ovan så har de alltså fått bo mycket bättre än förra året: nämligen i en lägenhet på Strandvägen! Kom ihåg, alla program går enbart att se på kanal5play.se.

Acne Spring 2012










Photos | Style.com

Den här säsongen är det toffsar på skorna, fräcka glasögon, keps, korta oversize magtröjor och stjärnor som gäller enligt Acne. Gillar speciellt kläderna i den grön/beiga färgen och de spännande skimrande materialet :)

Just nu


Photo | By me

Sitter jag och läser nya ELLE som kom igår. Ska snart göra iordning mig för ikväll blir det bio!

Följ med in till Rebecca Simonssons garderob




Photos | By me

I senaste numret av tidningen CHIC får vi kika in i Rebeccas garderob som är full av vill-ha-plagg!

Den ljusgröna klänningen


Photo | DV

Kan berätta för er som undrar när den ljusgröna klänningen från H&M som prydde DV:s senaste omslag kommer ut i butiken och svaret är aldrig, iaf om du bor i Göteborg. Ingen av H&M butikerna kommer att få in den, tråkigt men sant. Så det gäller att åka upp till Stockholm om man vill få tag på den!

Inspiration


Photo | Craig Arend

Riktigt fin outfit av Miranda! Älskar färgmatchningen mellan hennes hår, glasögon och byxor :)

Gina Tricots nya samarbete




Photos | Gina Tricot

Tillsammans med Nordisk Designskola och deras studenter lanserar Gina Tricot "Remake", en kollektion bestående av 2 500 stycken plagg som är framtagna av överskottsprodukter. Själva produktionen av kollektionen kommer ske i Borås under två kreativa veckor i januari och februari.

Från Gina Tricots sida ser vi med förväntan fram mot vad projektet kan generera. Vi hoppas att det ska fördjupa samarbetet med vår lokala designutbildning och är glada att det samtidigt genererar ett intressant sätt att återvända ett produktöverskott, berättar Anna Appelqvist, inköps- och designchef.

Kollektionen kommer släppas i ett fåtal utvalda butiker den 8:e mars!


The Cruise Collection, by Versace for H&M


Photo | H&M

Idag släpps Versaces andra kollektion för H&M och som jag berättat innan så kan man alltså bara köpa den här kollektionen på nätet! Det står ingen tid angivet på deras hemsida (kanske är bra så att det inte utbryter kaos) så det gäller att gå upp tidigt och bevaka sidan ifall ni vill vara säkra på att få det ni vill ha!

För att så många som möjligt ska få chansen att shoppa från kollektionen så har de begränsat det till en vara/accessoar av varje sort (exempel den rosa klänningen) i en enda storlek.

Mulberry Barnaby


Photo | Mulberry.com

Kollade runt på Mulberrys väskor, som jag alltid brukar göra när jag är på NK, och fann den här arbetsväskan. Blev riktigt förälskad. Den ser dock lite rund ut i formatet på bilden, men i verkligheten var den som en portföljväska. Känns som något man borde investera i den dagen man slutar skolan!

Affärsjuridik


Photo | By me

Tydligen ska vi inte ha någon kurslitteratur i vår nya kurs, men eftersom jag vill ha någonting att kunna bläddra i och för att försäkra mig om att jag inte missar något, så har jag kollat upp vilka böcker som användes förra gången kursen gick och då var det de här plus en till som är beställd. Nu ska här läsas!

H&M Design Award 2012 - Swedish School of Textiles



H&M har skapat en ny internationell designtävling med ambition att stödja begåvade designers efter deras examination. Genom H&M Design Award kommer de att pusha modestudenterna i rätt riktning så att de kan fortsätta att växa och utvecklas i sitt arbete som modeskapare.

På designtävlingens hemsida kommer man kunna få en inblick i 14 av de mest prestigefyllda designskolorna i Sweden, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland och Danmark genom små klipp och redan nu kan ni kolla in Textilhögskolan som jag la in som en video här ovan.

En designer
från varje land kommer att presenteras på bestämda datum från och med nu. Först ut var den svenska finalisten Isabelle Lundh som är utbildad på Beckmans College of Design. Vinnaren i tävlingen kommer utses av en internationell yury bestående av några av de största namnen inom modebranschen, tillsammans med H&M:s chefdesigner Ann-Sofie Johansson, och kommer presenteras den 1 februari.

Fullsatt dag


Photo | Codie Young by Thom Kerr for Black Magazine #15

Igår var det verkligen fullt upp hela tiden. Hade min första lektion i Affärsjuridik som var riktigt roligt och intressant. Vår föreläsare berättade att han inte kommer hänvisa till någon litteratur, men jag har ändå lånat de böcker som de som läste den här kursen senast hade, så att man har något att läsa. Nu iväg till skolan igen!

Ha en underbar helg allihopa


Photo | Julia Stegner by Greg Kadel for Vogue Germany February 2012.

Tentan igår gick hyffsat och på kvällen blev det lite fest för att fira att allt var över. Nu är det min jobbarhelg igen så blir jobb både lördag och söndag och ikväll blir det filmkväll och imonkväll bio.

Ha en superbra helg allihopa så hörs vi igen på måndag!

Ny modekurs i Borås till hösten


Photo | Jay Shin by Andrew Yee for Elle Vietnamn February 2012.

Till hösten
kommer det att börja en ny kurs på Högskolan i Borås som heter Modejournalistik. Kursen är på 15 poäng och man läser den på distans på halvfart. Kursen är till för dem som har tagit en kandidatexamen inom business/management/ekonomi, journalistik, design, media, kulturstudier, modevetenskap, arkitektur, visuell kommunikation, PR eller visuell konst. Sista dag att söka är 16:e april :)

Just nu


Photo | By me

Sitter och äter en tidig lunch och läser senaste numret av DV som kom i brevlådan igår. Nästa: Tenta!

Givenchy Spring 2012








Photos | Style.com

Givenchys vårkollektion är fylld av snygga lite längre kavajer och skor och ärmar med små metallhorn. Gillar också deras stora halsband som de har runt halsen, som varieras med eller utan den lilla väskan till.

Mulberry Spring 2012 Campaign












Photos | Lindsey Wixson och Frida Gustavsson by Tim Walker

Mulberrys senaste kampanjbilder är ju bara för söta! Och vilken färgklick :)

Världens chans



Om du vill åka till Paris och vara assistent åt Karl Lagerfeld när han tar fram ett unikt nummer av Metro och samtidigt visa upp din personliga stil för hela världen, så har du din chans nu! Registrera fin profil på Metro Look Book så är du med i tävlingen och sen är det bara att hålla tummarna! Registrera dig här.

Snygga iPhone skal


Photo | Society6

Fastnade direkt för skalet längst till vänster när jag kikade på Lowes blogg nu i morses. Klickade mig vidare och upptäckte att hemsidan var full av snygga motiv! Wow, detta kan verkligen göra att jag väljer att köpa en iPhone 4S istället för att vänta på att den nya Xperia S ska komma ut. Kolla in fler skal här.

Första dagen i skolan


Photo | Darya by Wee Khim for Style Singapore

Idag var första dagen efter lovet och vi började med att tenta av kursen "Inköp och Miljö". Gick bra tror jag och imorgon väntas gruppredovisning och inlämning av en sybeskrivning av barnbyxan vi sydde. Nu: sova!

Metallbälten


Photo | Frida Fahrman via

För några dagar sedan såg jag en bild på Nellys bälten som på bilden ovan samt ett par liknande från Gina Tricot, men nu har jag glömt bort vart det var så ni får nöja er med den här bilden på Nellys. Kanske kommer ni ihåg att jag har ett liknande silver/svart från Nelly Trend som jag köpte i somras? Älskar att ha på mig det för att piffa upp en åtsittande klänning i exempelvis svart.

Inspiration


Photo | Angelicka Blick

Angelicka fortsätter att ge mig anledningar till att beställa från Romwe. Gul tröja. Jacka från Cubus.

Vinnaren av Max Factor Award 2012 är..



..Altewai.Saome! Kolla in Max Factors nyproducerade program om designersen här ovan :)

Krage med detaljer



Photo | Zara

Hittade den här snygga kragen inne på Zaras hemsida. Blir din för 249 kr och du hittar den här.

Versace for H&M Spring 2012







H&M har valt att göra flera kortisfilmer på Cruisekollektionen. Här ovan kan ni se några av dem.

Versace for H&M 2012 Lookbook






Photos | Wendy Lam

Nu har lookbookbilderna för Versaces Cruisekollektion kommit ut och Abbey Lee är snygg som vanligt.

Kollektionen kommer enbart att säljas online med start 19 januari!

Nyheter Nelly Trend




Photos | Sanna Tranlöv

Här ser ni två fina plagg som kommer att komma in på Nellys hemsida under februari!

Inspiration



Min vän berättade om den här tjejen för någon månad sedan, men sen tänkte jag inte mer på det, förän jag såg videon nu på en tjejs blogg. Det är helt sjukt vad make-up kan göra med ett ansikte! Riktigt inspirerande!

Drömmer mig bort


Photo | Rumi Neely

Gud vad jag önskar att jag vore någon annan stans just nu. På en strand långt långt bort där tid inte har någon betydelse och man bara kan koppla av. Malaysia, Hawaii, Filippinerna eller varför inte Nya Zeeland!

Ha en fortsatt bra helg så hörs vi igen på måndag!

Céline Spring 2012










Photos | Style.com

Céline har som vanligt gjort en avskalad och kvinnlig kollektion som känns helt rätt. Mycket byxor med blandade material nedtill och fina toppar med halvlånga ärmar och med längder som svänger ut från midjan och ner vilket jag tycker mycket om. Många looker hade även ett brett bälte i midjan eller på höfterna.

Klädsmart


Photo | Emma Elwin

Läste nyss att Emma har gjort en lista på vilka plagg hon använder mest i garderoben för att sedan kunna göra sina inköp utefter det istället för att göra dåliga trendköp som enbart används en kort period. Tycker alla borde försöka definera sin egen stil och vilka ens absoluta favoritplagg är och förhoppningsvis blir resultatet att man alltid känner att man har någonting fint att ta på sig! Att göra en snygg moodboard är också en bra idé :)

Alexa Chung för Vero Moda




Photos | Metro Mode

Ännu en gång har Alexa Chung designat en kollektion för Vero Moda och liksom de andra gånger är det även hon som står modell. Bilderna är tagna i New York och jag tycker personligen att de är hur fina som helst :)

Alex & Chloe for Forever 21


Photo | Forever21.com

Har ni inte redan kollat in Forever 21:s första designsamarbete någonsin så tycker jag att ni ska göra det nu. Priserna ligger på mellan $6,80 och $15,80. Kolla in alla smyckena här.


Sitter och längtar


Photo | Charlotte Burgon by Rodrigo Carmuega

Till våren är det mycket roligt att se framemot: först Stockholms modevecka, därefter Köpenhamns och sedan iväg till Stockholm på praktik i fem veckor. Kan knappt bärga mig!

Alice Silk Pumps


Photo | Maria Van Nguyen

Riktigt snygga och färgglada skor från Acne som finns ute i butiken nu och på deras hemsida!

David Beckham for H&M




Photo | Wendy Lam

Den 2 februari släpper H&M sin underklädeskollektion tillsammans med David Beckham som består av olika kalsonger, t-shirtar, linnen och pyjamas. Enligt H&M:s pressmeddelande så är kollektioner från samarbetet något som kommer att fortsätta finnas i butikerna under ett tag. Spännande!

Dags för tentaplugg


Photo | Chloe Sevigny by Gonzalo Machado for S Moda

Sämre uppdateringar = tentaplugg. Nu är det inte långt kvar tills det är dags att tenta av de två sista kurserna vi läste före jul. Som vanligt har jag inte pluggat något alls under jul och nyårsveckan så nu måste jag ta tag i det på allvar. I n t e  r o l i g t. Nu: sova!

The Spike Shoe


Photo | Jeffrey Campbell

Riktigt snygga Lita skor med nitar som Jeffrey introducerade förra året.

Det nya året


Photo | Magdalena Frackowiak by Ben Hassett for Vogue Germany

Hoppas att er nyårshelg har varit fantastisk och jag är övertygad om att detta året kommer att bli ännu bättre än det förra! En sak som jag länge funderar på är om tiden någon gång kommer att saktas ner, min pojkvän sa då att det säkert kommer att göra det när man är pensionär. Kanske, men just nu känns det som att åren bara går snabbare och snabbare och att det hela tiden dyker upp mer och mer roliga saker :)

Någonting som uppenbarat sig för mig de senaste åren är värdet av familj och vänner. För mig känns inte en karriär i arbetslivet som någonting jag strävar efter, utan mitt mål är att få ett roligt jobb där det finns frihet till att vara kreativ och komma med nya idéer. Jag vill inte bli känd, utan jag vill göra ett viktig jobb inom ett företag utan att synas. Jag älskar att lyfta fram och hjälpa andra (kanske ni har märkt här på bloggen) och jag kommer att fortsätta att köra på samma spår detta året, med några små skillnader som ni kommer att märka..

Vill alltid förbättras och alla får gärna skriva vad ni tycker bäst om att läsa om & nya idéer!

RSS 2.0