Gott Nytt År

Photo | By me
 
Nu är det bara naglarna kvar sedan bär det iväg på nyårsfirande. Hoppas ni får en underbar kväll allihopa!

Fotouppgift

 
 
 
 
 
Photos | By Tim Walker.
 
En av uppgifterna i kursen Fashion Visual Communication är att vi ska välja en känd modefotograf och skriva om hans verk och personliga stil. Jag har valt Tim Walker som har ett väldigt unikt formspråk och hans bilder syns ofta i Vogue, W Magazine och Love Magazine. Han har också tagit Mulberrys kampanjbilder de senaste åren som jag tyckt om väldigt mycket. Efter vi valt en fotograf ska vi ta tre egna bilder där vi försöker efterlikna fotografens stil och här är lite inspiration från fotografier han tagit under åren.

Fotografering 27/12

 
 
 
Photos | By me. Model: Ellen Claesson.

ELLE-galan livestreamas

Photo | Elle.se
 
Har gått och funderat på varför inte ELLE-galan sänds live och för någon dag sedan kom beskedet att den kommande galan kommer att livestreamas på elle.se. Bra va?

Fotografering

Photo | By me
 
Igår fotograferade jag Ellen Claesson som hade superfin väska från Céline och mobilskal från 3details. Fler bilder kommer upp under morgondagen. Ni hittar hennes blogg här.

En av mina julklappar

Photo | By me
 
Hoppas att ni har haft en riktigt bra jul! Jag har passat på att ta det lugnt och umgås med familjen, därför lite dålig uppdatering, men nu är det tillbaka till det vanliga igen. I julklapp fick jag bland annat den här kastrullen, Allt om Mats stora kokbok och biljetter till Sävehof, Pixbo, Borås Basket och GAIS Bandy.

God Jul

Photo | By me (mobil)
 
Efter en heldag på jobbet och uppesittarkvällen så blir det nu sängen. Är hemma hos mina föräldrar och syrran har gjort pepparkakshus. God Jul på er allihopa! :)

Julfirande med släkten

Photo | Cara Delevingne by Benny Horne for Vogue Australia October
 
Vaknade upp med feber och ont i halsen i torsdags morses så har bara varit hemma och vilat, men idag kände jag mig bättre så jag följde med för att fira jul med pappas sida av släkten. Nu ligger jag i soffan och tänkte kolla på en film. Morgondagen kommer att bestå av julbak för snart är det ju julafton :)

Ananas som inredning

1. My Habitation, aluminium 499 kr. 2. Artilleriet,vitt porslin 499 kr. 3. Longcoast Living, mässing 895 kr.
 
Är många som vill ha ananasar som prydnad i sina hem just nu. Här är tre alternativ i olika färger.

Inspiration

Photo | collagevintage.com
 
Älskar färgen blå och just den här nyansen är min absoluta favorit! Kommer från choies.com.

Ida Klamborn visar på Mercedes-Benz Fashion Week

Photo | By me
 
Idag presenterades schemat för Mercedes-Benz Fashion Week A/W14 och nykomlingen för i år är den tidigare studenten från Textilhögskolan; Ida Klamborn! Ida som var nominerad till Årets Rookie förra året, tävlade i Show Up Fashion Award häromveckan och har ett antal andra tävlingar bakom sig kommer att visa sin kommande höstkollektion i en lokal på Djurgården under tisdagskvällen.
 
- Det känns väldigt roligt. Det är min första visning med mitt eget varumärke och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning, säger Ida Klamborn i en kommentar.
 
Källa.

Inspiration

Photo | kayture.com
 
Uppklädd svart look med väska från Gucci, solglasögon från Céline och jacka från Marciano.

Biker Babe Moto Jacket

Photo | wheredidugetthat.com
 
Snygg bikerjacka i fuskskinn och fuskull från Forever21 för cirka 345 kronor. Ni hittar den här.

Photo shoot

 
 
Photos | By me. Model: Tara. Dress: Klara Hobbs.
 
Här kommer några av bilderna från gårdagens fotografering på Textile Fashion Center.

Veckans inspiration

 
 
 
 
Photos | Sam Laskey by Adrian Mesko for Glamour France October 2013
 
Uppklätt på gatan med designväskor, långa kappor kombinerat med sportiga träningsskor och sneakers.

Just nu

Photo | By me
 
Idag har jag och Tara arrangerat en liten plåtning på Arenan i Textile Fashion Center med kläder som vi har fått låna från två designers som är verksamma i byggnaden. Tara står framför kameran och jag bakom.

Grand Sweater

Photo | hope-sthlm.com
 
Provade den här sköna tröjan från Hope när jag var i Sthlm. Perfekt att dra på sig till vardags när det är lite kyligt ute! Består av 60 % bomull och 40 % akryl och finns även i svart och beige.

Just nu

Photo | By me
 
Efter en dag med plugg så befinner jag mig just nu i soffan med vattenmelon och två tidningar.

Inspiration

Photo | amlul.com
 
Snygg vardagsinspiration med jacka från COS, skor från Prada och väska från Céline.

Beyoncés nya album

 
För några dagar sedan släppte Beyoncé sitt nya album som går under samma namn som hennes eget. Beyoncé har alltid varit en stor förebild för mig och jag tycker att hennes musik är något extra. Genom visuella album får Beyoncé chansen att visa den rätta känslan och bakgrunden till varje låt och hon kommer totalt att släppa 14 låtar och 17 videos. Mycket värt att se videon och låtarna köper du på iTunes.

Fotografering 13/12

 
 
 
Photos | By me. Model: Linnea.
 
I fredags tog jag kort på Linnea som jag lärt känna genom olika modeevenemang i Borås. Linnea studerar sitt sista år på gymnasiet och driver ett eget klädmärke vid sidan av sina studier.

The Wanderer

 
 
 
 
Photos | Martina Vobornikova by Andrea D´Aquino. Styling: Arkadius Giesek.
 
Älskar bilder som är lite mystiska och svart/vita blir oftast väldigt effektfulla. Håller på att leta inspiration till fotouppgiften och jag har en ganska klar bild om vad jag vill göra. Nu gäller det bara att välja en fotograf vilket är väldigt svårt med tanke på hur många duktiga det finns.

Fotografering

Photo | By me
 
Igår fotograferade jag Linnea som studerar på Almåsgymnasiets textildesignprogram.

Höstskor från Tiger of Sweden

Photo | By me (mobil)
 
Såg de här snygga skorna på Scorett i tisdags då jag var i Göteborg. Älskar träklacken!

Fotografering 8/12

 
 
 
Photos | By me. Model: Tara.
 
Här kommer några av bilderna som jag tog på Tara häromdagen. Var ganska mörkt ute, men det blev häftigt ljus med hjälp av gatulampor och snön som fortfarande låg kvar då.

H&M släpper sportkollektion

Photos | Elle.se
 
I januari kommer H&M lansera träningskonceptet H&M Sport som har designat i samråd med svenska OS-truppen. Kollektionen kommer att få en egen yta i butikerna och det kommer att finnas plagg både för dam, herr och barn. Vill ni se fler plagg från kollektionen hittar ni dem här.
 
Källa.

Fotografering

Photo | By me

Fotograferade min vän Tara i veckan. Fler bilder kommer imorgon!

Fotokurs med Rami Hanna

Photo | imnext.se/ramihanna
 
Om du inte lyckades knipa en plats på workshopen med Rami Hanna i samband med MBFW i januari nästa år så kan jag tipsa er om att buda på hans auktion för Musikhjälpen. Det som ingår är en halvdags fotokurs där han kommer att gå igenom grunderna för streetstyle, berätta vad man ska tänka på när man fotar outfits och han kommer också ge tips i Photoshop för bättre bilder. Ni kan lägga ert bud här.

Victoria´s Secret Fashion Show 2013


Äntligen har jag hittat skalet

Photo | By me
 
Idag hade vi vår sista lektion innan jul och den bestod av en workshop om distanshandel och dess fördelar och nackdelar samt tekniska lösningar. Efter skolan åkte jag och några tjejkompisar till Gbg för att äta tapas såhär på Nobeldagen vilket var mycket trevligt. Hittade också det här skalet i 3-butiken i Nordstan, jippi!

Grupparbete: Skapa ett butikskoncept


Idag har vi haft avstämningsmöte med en av lärarna i kursen Fashion Retail Marketing där vi fått välja att skapa ett butikskoncept med antingen ready-to-wear kläder och tailoring eller ett showroomkoncept. Vår grupp har valt det första alternativet och vi kommer alltså att skapa en butik som kommer erbjuda enfärgade baskläder med en modern och intressant interiör med naturliga inslag av naturen.

Veckans inspiration

 
 
 
Photos | Franzi Mueller by Jens Langkjaer for Schon Magazine
 
Långa kappor, träningsskor, gråa ullplagg och slarvigt uppsatt hår. Ja tack!

Naglarna som piffat upp min outfit i helgen

Photo | By me
 
I fredags efter skolan fixade min fina vän Paria mina naglar. Vi använde oss av O.P.I:s baslack och överlack samt lacket "Kiss me at midnight" ifrån en av deras limited edition kollektioner (som fortfarande finns kvar i vissa butiker). Utöver det ett silvrigt glitter lack från Depend och så löst glitter i silver och blå!

Inspiration

 
I snövädret så kommer här en varmare inspirationsbild på alltid så stilrena Alexa!

Emma Lindvist för Lindex

 
Photos | via metromode.se
 
Under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm tidigare i år vann designstudenten Emma Lindqvist Lindex tävling för nya designers. Emma hade den bästa designidéen och kollektionen bland Textilhögskolans examenselever och vinsten var en egen kollektion för Lindex samt 50 000 kronor i prispengar. Kollektionen heter Tomorrow och är baserad på Emmas examenskollektion 5-i-9 och består av tio olika plagg. Online kommer kollektionen att släppas den 27:e januari och i utvalda butiker i Sverige, Norge och Finland kommer de att börja säljas den 29:e januari.
 
Källa.

Färgglada väskor

 
 
Photos | imnext.se/ramihanna, Alexa Chung by Martin Hansson for Longchamp, imnext.se/ramihanna,
 
Älskar färgglada väskor som fina detaljer till en annars svart eller vit outfit.

Inspiration till butikskoncept

 
 
Vi har hållit på med grupparbetet hela dagen och letat efter inspirationsbilder för inredningen till butiken. Har haft många idéer och förhoppningsvis kommer vi fram till ett bra koncept innan dagen är slut.

Förbeställa plagg direkt efter visning

Photo | affarenshop.com
 
Ett av mina absoluta favoritvarumärken, House of Dagmar, utsågs till Årets Designer på Habits modegala i början av november och nu kommer nyheten ut att de i början av nästa år kommer lansera en webbshop. Dagmar kommer också att erbjuda möjligheten att förbeställa plagg direkt efter sina visningar vilket är ett helt nytt sätt att shoppa på som jag är mycket intresserad av att veta mer om.

Grupparbete: Skapa ett sub-brand

 
Just nu är det mycket i skolan och igår hade vi midpresentation av vårt grupparbete i kursen Fashion Visual Communication där vi har skapat ett sub-brand till ett känt modevarumärke. Företaget vi har valt är Stella McCartney. Någon som kan gissa vad vi säljer för något?

Fashion Magazine December

 
 
 
 
 
Photos | Pamela Bernier by Chris Nicholls
 
Lite fotoinspiration såhär en söndagskväll. Älskar att det finns ett mörker i bilderna och att de skiljer sig så från varandra. Gillar också när man har med djur i bilderna, blir oftast ett spännande uttryck då.

RSS 2.0