EXIT 13 - Modevisningen

 
Anna Johansson.
 
 
Johanna Andersson.
 
Karin Mellqvist.
 
Sara-Lovise Ewertson.
 
Emelie Ahlner (som vann pris för bästa kollektion av Moderådet).
 
 
Anna Margareta Svensson.
 
 
Lina Ericsson.
 
 
Emma Lindqvist.
 
Masterstudenten Ida Klamborn.
 
Masterstudenten Abril Vergara Lozano.
 
 
 
Masterstudenten Irmgard Mkhabela.
 
Ytterligare en masterstudent.
 
Stolarna är tomma för mikronen strulade så många hade rest sig upp.
Photos | By me
 
Klockan tolv var det lunch och mingel med utställning av EXIT 13 innan modevisningen drog igång vid 13.30. Det fanns väldigt många fina kreationer bland de cirka 25 stycken eleverna och visningen hade finbesök av bland annat Texas Olsson, Anna Appelqvist och stylisten Bea Åkerlund.

Textilhögskolan - EXIT 13

Photo | By me
 
Ikväll visar Textilhögskolans avgångselever sina examenskollektioner; textildesign i form av en utställning och modedesign med en modevisning. Tiden är 18.00 så ta chansen att kom och se våra talanger!

Utförsäljning av Gina Tricot plagg

Photo | ginatricot
 
Idag startar Gina Tricot sin utförsäljning av provplagg till jättelåga priser!
 
När: tors 30/5 och fre 31/5 klockan 12-19.00
Var: lokalen till vänster om Skopunkten i Knalleland

Baltider

 
 
 
I Borås kom det en skur mitt i allt så några av paren blev lite blöta.
 
Göteborg däremot hade uppehåll och höga temperaturer dagen innan.
 
 
Photos | By me
 
Äntligen sommar och dags för bal och student! Vår bal på Marstrand var helt magiskt och just därför älskar jag att kolla på alla uppklädda gymnasieelever som strax ska få uppleva den här dagen!

Just nu

Photo | By me
 
Är på Modebranschens dag som Habit för första gången genomför i Borås och just nu pratar dagens sista talare; Peter Blom, som är en av grundarna av PEAK Performance.

Stonefox #2

 
 
 
Photos | Bambi Northwood-Blyth by Christopher Ferguson

Helgen som gått

Photo | Camille Rowe by David Gubert
 
Hoppas att er helg har varit bra! Ursäkta för dålig uppdatering, men jag har haft fullt upp med examensarbetet hela förra veckan. Nu i helgen har det också varit mycket med plugg, femkamp, fest och jobb. Känns så skönt att skolan snart är över och det blir sommarlov. Längtar!

Inspiration

Photo | sophiefrick.blogg.se
 
Någon som är duktig på att vara vardagschic är Sophie som jag träffat genom Textilhögskolan. Här bär hon blazer från Acne och solglasögon från Ralph Lauren.

Rebecca Stella för Nelly

 
 
 
 
Photos | nelly.com
 
Idag lanserades Rebeccas tredje kollektion för Nelly.com som innehåller en massa snygga plagg i spets i färgerna vitt och svart. Priserna ligger på mellan 399 kr och 995 kr. I slutet av april bytte Rebecca bloggportal från Stureplan, där hon funnits i några år, till Expressen. Ni hittar hennes nya blogg här.

NK Kosmetik visar vårens make-up

 
 Ni har väll inte missat NK:s gudie över vårens make-up? Finns videos för både läppar, ögonbryn, foundation, rogue och så sotade ögon som ni kan se på videon ovan.
 

Modevisning Almåsgymnasiet i Borås

 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | By me
 
I torsdags kväll visade Almåsgymnasiets modedesignelever årskurs tre upp sina avgångskollektioner. Visningen var lyckad och alla eleverna var jätteduktiga. Totalt var de tio stycken elever.

VIP-kväll på Nelly Fashion Outlet

Photo | By me
 
Idag var det VIP-kväll på Åhaga och som ni ser så var kön mycket lång vid 18-tiden då portarna öppnade (kön fortsätter längre bort). Var så mkt folk att jag får åka dit en annan dag snart och kolla nogrannare.

Modevisning

Photo | By me
 
Ikväll var jag på Almåsgymnasiets modevisning. Bilder kommer under helgen!

Beckmans designar för H&M

Photo | metromode.se
 
Som en del av H&M:s miljösatsning har de låtit tretton designelever från Beckmans högskola skapa varsin look av återvunna plagg. Designarbetet pågick i en vecka och med hjälp av en jury utsåg Jonna Ru, Leonard Kocic och Malin Unga som segrare. Vinnarnas outfit kommer auktioneras ut på Tradera med start idag. Pengarna går oavkortat till UNICEF och H&M kommer att dubbla det sista budet.
- Med samarbetet vill vi att alla ska få upp ögonen för att man redan har det allra senaste i sin garderob. Med bara några enkla justeringar kan man skapa morgondagens trender och det har studenterna visat i det här designprojektet, säger Per Engsheden, lektor i modedesign på skolan.

Just nu

Photo | By me
 
Nu sitter jag i biblioteket och skriver på examensarbetet efter ett mycket inspirerande frukostmöte med Anna Appelqvist från Gina Tricot där hon berättade om deras framgång, hur de arbetar, vad som är viktigt för dem och vilka utmaningar de står inför nu och i den kommande framtiden.

Väska från Gérard Darel

Photo | kayture.com
 
Söta Kristina Bazan i sin Gérard Darel väska som ni hittar här.

Inspiration

Photo | leblogdebetty.com
 
Söta Betty Autier har på sig jacka från ASOS, shorts från H&M och sandaler från SW1.

Guldshorts från Issue 1.3

Photo | nyheter24.se/modette/angelicablick
 
Angelicka Blick har på sig snygga guldshorts från Issue 1.3 som ni hittar på Nelly.com!

Inspiration

 
Photo | twinfashionblog.com
 
Tvillingarna Nefeli och Natalia driver tillsammans bloggen Twinfashion där de lägger upp massvis av inspirerande bilder på sig själva. Här är de klädda i plagg ifrån H&M från topp till tå.

Astrid Olsson designar till Loreen

 
Skiss som Astrid har gjort.
 
Photos | susanna.elle.se
 
Inför lördagens Eurovision har Astrid Olsson designat Loreens outfit och det kommer bli något utöver det vanliga. Att valet föll på V Ave Shoe Repair kändes självklart då Loreens garderob är full av plagg därifrån samtidigt som hon ville tillföra något nytt och otippat till Eurovision-scenen där det inte är så vanligt att man samarbetar med modeskapare.
Att få skapa unika plagg av den här kalibern är ett drömuppdrag, och ett perfekt komplement till kollektionsarbetet. Loreen har dessutom en egenhet som artist som jag älskar. Hon tar alltid saker ett steg vidare, säger Astrid.

Hemma igen

Photo | By me
 
Kom hem sent i torsdags för att igår plugga, träna och jobba. Även idag blir det jobb, sedan ska jag ta det lugnt. Den här husdoften från L'occitane en provence var en av sakerna som fick följa med från Emporia.

Just nu

Photo | By me
 
Sitter jag på en buss påväg till Malmö och shoppingcentret Emporia som vi ska besöka för examensarbetet!

Mimi Blix för Nelly

Photos | mimiblix.no
 
Nu i dagarna  släppte Nelly.com ett nytt designsamarbete, med den norska bloggerskan, modellen och sångaren Mimi Blix. Kollektionen består av tio delar och ni hittar den här.

Just nu

Photo | By me
 
Hoppas att ni haft en bra helg allihopa! Själv har jag haft fullt upp med jobb, fest, konfirmationskalas och skolarbete. Den här dagen var däremot lugnare då vi har haft handledning med examensarbetet och sedan gick på Moderådets trendföreläsning för höst/vinter 14-15. Efter någon timmes sol på balkongen sitter jag nu och tar det lugnt i soffan och läser de tidningar jag inte hunnit med.

Jennie-Ellen

Photo | www.jennie-ellen.com
 
I går öppnade skodesignern Jennie-Ellen sin webbshop där det i nuläget finns 25 par skor tillgängliga. Priserna ligger på mellan 749 kr och 1 599 kr. Ni hittar alla skorna här.

The New Icon Hatten

Photo | afterdrk.com
 
Sabrina är en av de tjejerna som lyckats haffa den snygga hatten från H&M:s kollektion The New Icons!

Shoppingtips

Photo | By me
 
Snyggt basketlinne från Gina Tricot som kostar 199 kronor!

RSS 2.0