Abecita Konstmuseum

 
 
Bildserien "Sleep is the new awake".
 
 
Bildserien "Camera Obscura".
 
Bildserien "Nocturne".
 
Photos | By me
 
Min favorit bland utställarna på Abecitas Konstmuseum just nu är modefotografen Sandra Freij. Sandras utställning heter "Musor, drömmare och fashionistas" där musor refererar till de människor hon möter och vill fotografera. Drömmaren är hon själv och fashionistas refererar till industrin hon arbetar med.
 
Sandra kommer ursprungligen från Borås och har gått en tvåårig konstutbildning på Mullsjö folkhögskola, en treårig batchelorutbildning från Surrey Institute of Art & Design och en magisterexamen vid Fotohögskolan i Göteborg. Hon har även varit assistent i tre år åt modefotografen Horst Diekgerdes. Sandra är känd för sina romantiska och feminina bilder med en sensuell underton som ofta övergår i ett hotfullt mörker, något som hon själv säger kommer från skogen och vattnet.
 

Drivhusets julmarknad

 
Photos | By me
 
Igår efter besöket på museet så gick vi till Textile Fashion Center där Drivhuset numera har sina lokaler sedan någon vecka tillbaka. Här anordnades det julmarknad med nya och mindre varumärken och jag köpte en nyckelring från varumärket Made in Majorna som tillverkar accessoarer av överblivna material. Produkterna är handgjorda och görs i Majorna i Göteborg. Ni hittar deras hemsida och webbshop här.

Besök på konstmuseum

Photo | By me
 
På eftermiddagen besökte vi Abecita Konstmuseum för att hämta lite inspiration till våra olika projekt. Min favorit bland utställarna var Sandra Freij som jag kommer visa fler konstverk från imorgon.

Show Up Fashion Award 2013

 

Först fick förra årets vinnare; Carolina Rönnberg, visa sin senaste kollektion.

Emelie Ahlnér - Kurbitch.
 
Orphan Bird.
 
Nor Autonom - HARDT.
 
Klara Hobbs - Untitled until further notice.
 
Obscur.
 
Jennifer Blom - Circle and Borders.
 
Josefin Strid - Babe.
 
Edwin Trieu.

Ida Klamborn - Trace.
 
Elin Hasselgren - Awesome Things.
Photos | By me
 
Under gårdagen var jag på modetävlingen Show Up Fashion Award som anordnas av Marketplace Borås. Tävlingen går ut på att lyfta fram nya designförmågor och vinnaren får priser för ett totalt värde av ca 330 000 kronor som innehåller verktyg för att kunna komma igång med sitt varumärke. Årets vinnare blev Nicolas Olivier Richard med sitt märke Nor Autonom. På andraplats kom Jennifer Blom med sin färgglada klänningskollektion med inspiration från solen. Trea kom Emelie Ahlnér med sin framtidskollektion Kurbitch.

Just nu

Photo | By me
 
Är på modetävlingen Show Up Fashion Award och vi har fått se alla finalisternas bidrag på catwalken, ätit lite mat, druckit vin och minglat. Alldeles nyligen presenterade de vinnaren som blev märket Nor Autonom med sin kollektion HARDT (på bilden), andrapriset gick till Jennifer Blom och trea kom Emelie Ahlner.
 
Fler bilder kommer under morgondagen!

Just nu

Photo | By me (mobil)
 
Idag är vi i fotostudion och lär oss inför vår kurs Fashion Visual Communication. Vi har en uppgift där vi ska skapa ett sub-brand till ett känt modeföretag och då ska vi göra en logotype, broschyrer, hemsida med mera. Vi har också ett indivuellt arbete där vi ska välja en favoritfotograf och försöka ta tre egna foton som liknar dennes.

Little Liffner för Club Monaco

 
Photos | via metromode.se
 
Den här säsongen har Little Liffner tagit fram en minikollektion bestående av tre exklusiva handväskor för Club Monaco som är tillverkade i Toscana i Italien. Namnet på väskorna från vänster; Furry Friend Clutch (svart läder och ull med avtagbar axelrem), Mini Multi Pouch (mocka som kan användas som iPad fodral eller på kvällen som en kuvertväska) och Tote-All-Mighty (kalvskinn). Väskorna finns till försäljning nu på Club Monacos webbshop och kostar mellan 2 000 och 4 300 kronor. Ni hittar dem här.

Small Leather Shoulder Bag

 
Såg den här snygga väskan när jag var i Stockholm. Ni hittar den på & Other Stories för 750 kr.

Gina Tricot fortsätter samarbetet med Nordisk Design Skola

 
Photos | Projection.se, annie.freshnet.com
 
För tredje året i rad skapar Nordisk Design Skola i Borås en kollektion av överskottsplagg från Gina Tricots butiker. Bilderna ovan är från förra kollektionen då studenterna var inspirerade av Paris och 1920-talets lyxiga livsstil, den här gången kommer temat vara festplagg med inspiration från 1800-talets Ryssland. Studenterna som deltar går i årskurs två och är följande: Betty Norling, Caroline Eklund, Caroline Rudolf, Heidi Lange, Isabela Chiweshe, Kamilla Hector, Malin Jareteg, Mikaela Jonsson och Veronika Hopponen.
 

Fällor vid klädköp

Photo | Mats Johansson by Anders Hofgren
 
Textilhögskolans lärare i färgeri, tryck och beredning, Mats Johansson, gick med tidningen GP i butiker i Göteborg för att spana efter de vanligaste bevisen på detaljer på plagg som inte gjorts riktigt. Genom att köpa rätt produkter från början kommer det bli billigare för konsumenter i längden. Oftast är det mönsterkonstruktionen som skiljer bra plagg från dåliga och passar inte ett plagg från början bör man låta det hänga kvar i butiken eftersom risken är stor att de kommer hänga i garderoben oanvändna, något som jag tror att många av oss känner igen. Förrutom om plagget passar ens kropp bör man också kolla så att insidan är snygg (inte massa lösa trådar), se så att sömmarna är jämna, att det finns en tät overlocksömn med samma trådspänning i alla trådar och att det är snygga knapphål där hålet har skurits först.
 
Källa.

Hemma igen

Photo | By me (mobil)
 
Då var jag hemma igen. Kom sent i söndags kväll så blev att jag la mig i sängen direkt för att igår ha en heldag i skolan med trendanalys och InDesign. I Stockholm köpte jag bland annat de här ljusstakarna från H&M Home. Hörs senare för nu väntar skolan igen!

Helgen som gått

Photo | By me (mobil)
 
Då var helgen i Stockholm över. Igår kväll firade vi Hannah som fyllt 25 år och vi var i hennes kompis takvåning på St Eriksplan först där vi åt mat och dessert för att sedan bege oss till Stureplan och Bergmans. Har haft jättekul och är nu påväg hem igen. Ska nog passa på att sova.

Just nu

Photo | By me (mobil)
 
Är i Stockholm och går i affärer och har bland annat hittat den här skönheten från Rodebjer. Kanske borde man slå till på en nyårskavaj redan nu?

Just nu

Photo | By me (mobil)
 
Just nu är det sittning på Textilhögskolan med Gatsbytema och det är över 200 personer här och ytterligare några hundra väntas till kvällens party!

Inspiration

Photo | Theblondesalad.com
 
Chiara har på sig svart klänning, jacka och solglasögon från Styligion.com och skor från märket Superga som finns att köpa på superga.com och luisaviaroma.com.

Trend: Pinstriped

 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Carolinesmode.com/stockholmstreetstyle (x2), style.com, carolinesmode.com/stockholmstreetstyle, style.com, Josephine Skriver by Jimmy Backius for Elle Sweden November (x2), style.com
 
1 & 2. Moschino. 3 & 4. H&M. 5 & 6. Gina Tricot. 7. Stella McCartney.
 
En av höstens trender är det klassiska kritstrecksrandiga mönstret som många av modehusen visade i sina höstkollektioner. Mönstren kombineras med fördel både över-och underdelar samtidigt i form av exempelvis kavaj och byxor. Tät eller bredare avstånd mellan strecken spelar ingen roll och streckens färg får gärna vara röda eller mörkblå istället för vita. Har även sett vita plagg med gråa kritstreck, så kombinera fritt!

Dagen som gått

Photo | By me
 
Efter en lunch på stan för att fira en klasskamrat så gick jag runt och letade efter en håraccessoar till torsdagens sittning på skolan då det är Gatsbytema. Hittade det här diademet och till det blir det en lång grå klänning med lite paljetter och så glittriga örhängen och ett pärlhalsband tror jag. Ska bli så kul!

Alexander McQueen x Damien Hirst

 
För att fira att det var tio år sedan Alexander McQueen skapade sin första döskallescarf så har märket samarbetat med konstnären Damien Hirst för att skapa trettio mönster till scarfar i begränsad upplaga. Inspirationen kommer från Hirst serie "Entomology" som består av målningar med färgglada insekter i geometriska former. Just nu finns ett tiotal scarfar tillgängliga på det brittiska modehusets hemsida, men inom kort kommer även resten. Det kommer också gå att köpa scarfarna i Alexander McQueens butiker.
 
Källa.

London in pictures

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | By me
 
Under min Londonresa så gick jag runt en del och kollade efter fina platser och detaljer och här är några av bilderna som jag tog. Tyvärr var det ganska grått och molnigt under torsdagen, men det regnade iaf inte som det gjorde dagen då jag kom. Julpyntandet har börjat så smått i staden och någon som redan hade full julskyltning var varuhuset Selfrigdes som hade uppförstorade lyxprodukter så som YSL-clutchen ovan.

Just nu

Photo | By me
 
Sitter och äter lunch medan jag läser de här tidningarna. Är min jobbhelg så blir jobb både idag och imorgon. Trevlig helg mina kära läsare!

Kvällen som gått

Photo | By me
 
Ikväll var det min tur att laga 3-rätters middag till fyra vänner då vi kör "Halv 8 hos mig". Till förrätt fick de crostini med parmaskinka och blåmögelost toppat med en tomatröra och lite oliver. Huvudrätten var Africana och till dessert bjöds det på hemmagjord vaniljglass med krossad choklad tillsammans med björnbär och After Eight. Kvällen var mycket lyckad och allt gick enligt planerna!

Isabel Marant för H&M

Photo | Hm.com
 
Idag torsdag släpps H&M:s designsamarbete med Isabel Marant. Tiden som gäller i butik och online är 10.00. Kollektionen kommer finnas tillgänglig i elva utvalda butiker i Sverige i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Bilder på alla produkter, priser samt information om hur man shoppar hittar ni här.

Rebecca Stella för Nelly

 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | bloggar.expressen.se/rebeccastella
 
Imorgon klockan 11.00 lanseras Rebecca Simonssons nya kollektion för Nelly.com. Bilderna är blandade från hennes pressevent, plåtning och releasefest och som ni ser så är det mycket paljetter som gäller!

Vad jag köpte i London

Photo | By me
 
1. River Island. 2. New Look. 3 & 4. Nike. 5. Beyond Retro. 6. New Look. 7. The Kooples.

Två silvriga favoriter

 
Photos | By me
 
Under min Londonvistelse så har jag sett två silvriga favoriter; 1. H&M. 2. Nike Air Max

Snart hemma igen

Photo | By me

Efter två shoppingdagar i London har jag nu spenderat helgen hos syrran i Loughborough. Vi har festat, ätit god mat, gått i affärer och även besökt Leicester. Imorgon blir det lunch med Juliana som numera bor här och sedan ska jag ta flyget hem.

Nästa: London

Photo | Julie Borawska by Kevin Sinclair for Vogue Mexiko November
 
Imorgon bitti vid 7-tiden åker jag till London för två dagars shopping och sedan bär det av till Loughborough över helgen för att hälsa på min syster som studerar där. Kommer bli några riktiga toppendagar och jag känner att jag behöver det här efter en minst sagt hektisk höst med mycket plugg.
Har ni några Londontips så får ni väldigt gärna dela med er av dem då jag kommer gå runt och ta kort på massa butiker för att uppdatera min nu några år gammal shoppingguide över staden.
 
Förhoppningsvis kan jag göra lite uppdateringar, om inte så hörs vi på tisdag igen!

Ljusblåa överdelar

 
 
Photos | via lefashionimage.blogspot.se, jakandjil.com, kayture.com
 
Älskar färgen blå och ljusblått känns väldigt roligt just nu att bryta av med.

Inspiration

Photo | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Lisa Olsson i snygga blåa mönstrade byxor till skinnjacka och skor med genomskinlig klack.

Inredningsinspiration

 
 
 
Photos | via fashionsquad.com, via littleplastichorses.com, imnext.se/lisaplace, trendenser.se
 
Just nu kollar jag på mycket inredning och lägenheter. Älskar kombinationen av vitt, grått och blåa nyanser tillsammans med marmorbord, fårskinn, stålstolar, batik och enkla tavlor.

Helgens planer

Photo | Delianah Arekjon by Vladimir Marti in Horse Magazine Issue No. 3
 
Hoppas att helgen har varit bra hittills! Själv var jag på bio igår och såg uppföljaren av Thor och ikväll blir det bowling och restaurang tillsammans med ett annat par. Resten av tiden kommer jag att ägna åt att plugga inför måndagens tenta, men jag har väldigt svårt att koncentera mig eftersom jag vet att så fort tentan är över så ska jag börja packa inför onsdagens resa till London. Ska bli så kul!

Trend: tartanmönstret

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle, sannatranlov.freshnet.com, style.com, madelenebillman.freshnet.com, jakandjil.com, cashmereinstyle.com, carolinesmode.com/stockholmstreetstyle, style.com, carolinesmode.com/stockholmstreetstyle, fashionvibe.net, issatchieu.blogspot.it, fashionzen.blogspot.it, carolinesmode.com/stockholmstreetstyle,
 
En av höstens trender är plagg med mönstret tartan eller skotskrutig som det också kallas. Både Céline och Stella McCartney hade med kappor i rutmönstret i deras höstkollektioner och det är många som hakat på trenden. Välj själv vilket klädesplagg du bär i mönstret och vilken färg som utgör rutornas bas.

Inspiration

Photo | Fashionvibe.net
 
Snygg helsvart outfit i kjol från H&M, topp och hatt från Zara, Miu Miu clutch och Balenciagaboots.

Isabel Marant för H&M

 
Photos | Rodeo.net/pamela
 
Varje designsamarbete som H&M har firas med en stor fest och inför Isabel Marants kollektionssläpp så anordnades ett 90-tals inspirerat party i Paris som gästades av bland annat Audrey Tautou, Freida Pinto och Astrid Bergès- Frisbey. Nytt för i år är podcasts där Cia Jansson, Daniel Lindström, Claes Juhlin, Pamela Bellafesta och Emilia De Poret tycker till om kollektionen. H&M Audio Fashion Show, som de valt att kalla podcastsen, är uppdelade i två delar. Ni hittar dem här och här.
 

RSS 2.0