Sustainability workshop

Photo | Erin Heatherton by Bjarne Jonasson for Elle France
 
Idag hade vi en workshop där vi i grupper skulle diskutera vad vi vill att modeindustrins vision ska vara för klädkonsumtionen år 2030. Det är ett svårt och stort ämne att diskutera och i och med att jag är mycket engagerad så har jag bestämt mig för att börja skriva lite mer om sånt här i bloggen då det är någonting mycket mycket viktigt. Många vet säkert att jeansen är en stor miljöbov i frågan då det går åt oerhört mycket vatten i tillverkningsprocessen, men visste ni att den största energiåtgången står vi konsumenter för i användningsfasen? Det här och mycket mer kommer jag att pratar mer om framöver!

Inspiration

Photo | Kenzas.se
 
Kenza i snygg vardagsoutfit med kjol och solglasögon från H&M, kappa från Mary-Kate & Ashley för BikBok, tröja från Lindex, Miu Miu väska och skor från Jeffrey Campbell.

River Island öppnar butik i Sverige

Photo | Metromode.se
 
Nu tar River Island nästa steg på den svenska marknaden och öppnar en butik. I nuläget finns de representerade på Nelly.com, men under våren satsar de på att kunna öppna butiken som kommer ligga i Gallerian i Stockholm. Sverige blir den femtonde marknaden som den brittiska butikskedjan intar.
 
Källa.

Nya avsnitt av Elsas Värld

 
Idag började säsong två av Elsas Värld och det händer mycket redan i första avsnittet!

Finalisterna i Show Up Fashion Award 2013

Photo | Showupfashion.se
 
Nu är det klart vilka som får tävla i finalen av Show Up Fashion Award den 28:e november!

Finalisterna är följande:
Babe - Josefin Strid
ORPHAN BIRD - Sara Lohman, Ciro Supino
Circle and Borders - Jennifer Blom
Obscur - Richard Soderberg
Edwin Trieu
Untitled until further notice - Klara Hobbs
Kurbitch - Emelie Ahlnér
Trace - Ida Klamborn
HARDT - Nicolas Olivier Richard, Nor Autonom
Awesome Things - Elin Hasselgren

The 2013 Fantasy Bra

 
Photos | Victoria´s Secrets FB-page
 
Det här året är det Candice Swanepoels tur att ha på sig fantasibehån. Dyrgripen är designad av juveleraren Mouawad och är värd 10 miljoner dollar. Kolla in videon nedan för att se alla fina detaljer.
 

Fanny Lyckman för Estradeur

 
 
 
 
Photos | imnext.se/fannylyckman
 
Nu har nästan hela Fanny Lyckmans kollektion för Estradeur släppts på Nelly.com. Plaggen är väldigt sportiga och innehåller en del nätplagg och trikåer i svart och vitt samt några utstickande plagg i färgen holopgraphic och några med ett speciellt mönster. Priserna ligger mellan 99 och 995 kronor.
 
Ni hittar alla plaggen här.

Tre snygga skinnjackor

 
 
Photos | imnext.se/lisaplace, carolinesmode.com/caroline, imnext.se/ramihanna
Tre snygga skinnjackor från Chiquelle, Johanna Pihl och okänd.

Cornelia Webb för Ellos

 
För någon dag sedan släpptes Cornelia Webbs designsamarbete med Ellos. Kollektionen består av två halsband och två berlocker som man kan kombinera på olika sätt. Det finns även en glasögonkedja.
 
Ni hittar de olika smyckena här.

Just nu

Photo | By me
 
Har tenta i den andra kursen nu på måndag så den här veckan kommer bestå av mycket plugg. För att det inte ska bli för tungt så varvar jag pluggandet med lite läsning i senaste numret av ELLE.

Svart och mörkblått

1. Vagabond. 2. Alexander Wang. 3. Gina Tricot. 4. Lindex. 5. Donna Karan. 6. Acne. 7. Vila/Nelly.com. 8. Selected Femme/Nelly.com. Filippa K. 9. Helmut Lang. 10. Filippa K.
 
Älskar när man blandar mörktblått och svart. Blir lite roligare än en helsvart outfit, men fortfarande stilfullt.

Stövlar till det regniga vädret

Photo | Scorett.se
 
Snygga korta stövlarfrån Scoretts märke D for Daisa. Kostar 999 kronor.

Mina bilder från Textilhögskolans invigning

 
 
 
 
 
 
 
Photo | By me
 
Under Textilhögskolans invigning fick jag det ärofyllda uppdraget att vara trendspanare och här är de bilder jag tog på gästerna. Många kvinnor bar svart, liksom männen som hade på sig svart kostym, men det fanns några som stack ut under kvällen och det var bland annat de på bilderna ovan.

Workshop med Rami Hanna

Photo | imnext.se/ramihanna
 
Är så glad, jag fick en plats i Rami Hannas workshop i streetstyle den 26:e januari! Har ju som ni vet gått en kamerakurs på Akademin Valand nu i höst och håller samtidigt på med Emelie Ohlssons webbkurs Vårpaketet så den kommande workshopen känns verkligen helt rätt! Ska bli så himla roligt för han är en grymt duktig fotograf och skapar exakt sådana bilder som jag själv skulle vilja kunna. Längtar så till januari!

Just nu

Photo | By me
 
Efter en 24-timmars tenta och en slappdag där jag knappt orkat göra någonting så ska jag nu ta och bege mig mot sängen för en riktigt skön och lång natts sömn. Hoppas nu bara att hemtentan är godkänd!

Colet Women´s Shoes

Photo | Whyred.se
 
Snygga höstskor från Whyred som blir dina för 3 500 kronor.

Premiäravsnittet av Walkshow

 
I söndags hade den nya modekanalen Splay Style premiär och först ut var programmet Walkshow där Josefin Dahlberg hänger med Sveriges största modebloggare. Producenten för programmet är streetstylefotografen Rami Hanna som berättar att man kommer att få se en helt ny sida av bloggarna. Förutom en inblick i tjejernas vardagsliv kommer youtubekanalen även att innehålla outfits och tips.
 
Den första bloggaren att få vara med i programmet var Kenza Zouiten (se filmen ovan). Andra bloggare som kommer att vara med är Angelica Blick, Fanny Lyckman, Lisa Olsson och Victoria Törnegren.
 
Källa. Källa.

Modevisningen i Shanghai

Photo | Hb.se
 
I söndags visade Textilhögskolans modedesignelever upp sina kreationer under modeveckan i Shanghai. Med 600 besökare blev den här visningen både den roligaste och den mesta populära bland examenssäsongens visningar berättar masterstudenten Saina Koohnavard. Trots att varje designer endast hade en modell tillgodo så gick visningen bra tack vare professionella kinesiska påklädare. Även andra modedesignstudenter från Textilhögskolan fick chansen att visa upp sina projekt.
 
Källa.

Vårt grupparbete

Photo | Vår egen skiss
 
I måndags presenterade vi vårt grupparbete som vi har hållit på med nu i några veckor. Uppgiften bestod av att vi skulle komma fram till hur vårt tilldelade företag skulle kunna växa på ett hållbart sätt. Det företaget vi fick tillverkar arbetskläder i PVC till bland annat fiskare, men vi fick reda på att de ville bli mer moderiktiga så därför utvecklade vi en regnjacka i kork och bambu. Vi gav även förslag på att de skulle återvinna jackorna när kunderna har slitit ut dem genom processen vinyloop.

Trend: den rosa kappan

 
 
 
1. Asos. 2. Topshop. 3. ZARA. 4. DKNY. 5. River Island. 6. By Malene Birger.
 
Den rosa kappan har blivit en stor trend nu i höst bland modeeliten där bland annat Columbine Smille, Caroline Sandström och Emma Elwin har en i sin garderob. De modemärken som gjort upphov till trenden är bland annat Carven, Cédric Charlier och Céline. Som ni ser kan kappan vara både ljusrosa och stark rosa.

Kate Moss tar ett nytt steg i sin karriär

Photo | Kate Moss by Patrick Demarchelier for the June cover of Vogue UK
 
I vår kommer Kate Moss att börja jobba som frilansande stylist och moderedaktör på brittiska Vogue.
1993 var första året hon prydde deras framsida och i juni blev det hennes 33:e med omslaget ovan. Kate kommer själv att få välja vilka fotografer och modeller hon vill arbeta med. Spännande!

Resa bokad i november

Photo | By me
 
Nu är biljetter till London bokade så den 6-11:e november åker jag till England för att hälsa på min syster i Loughborough där hon nu studerar. Kommer också göra ett stopp i huvudstaden för att träffa några andra vänner och för att shoppa och besöka Mulberrys fina butik på New Bond Street. Längtar så!

Öppet hus på nya Textilhögskolan

Photo | By me (från VIP-invigningen)
 
Idag har allmänheten chansen att få se Textilhögskolans nya lokaler i Textile and Fashion Center då skolan bjuder in till öppet hus. Det kommer att bjudas på bland annat modevisning, uppträdanden och workshops under dagen mellan klockan 10-16.00. Alla aktiviteter och tider hittar ni här.

Inspiration

Photo | Rami Hanna/ imnext.se/ramihanna
 
Söta Hanneli i avslappnad stil med en superfin överdel som jag tyvärr inte vet vart den är ifrån.

Trendspanare

Photo | By me
 
Ikväll var jag trendspanare på Textilhögskolans VIP-invigning. Fotograferade gäster, på uppdrag av skolan, med snygga detaljer och plagg som stack ut från mängden. Fler bilder kommer inom kort!

Inspiration

Photo | Theblondesalad.com
 
Chiara i snygg vardagslook med Burberry Prorsum väska, jumpsuit från Styligion och Chanelbrillor.

Drömmer mig bort

Photo | tuulavintage.com
 
Någon annan än jag som drömmer mig bort till varmare breddgrader? Att bara få ta det lugnt en vecka eller två i Santorini hade jag inte tackat nej till. Grekland är så himla vackert och underbart!

Just nu

Photo | By me
 
Skulle göra nästan vad som helst för att slippa läsa en artikel i den här boken inför morgondagens seminarium. Har hållit på nu sedan klockan fem och är fortfarande inte klar. Försöker tänka positivt, visualisera mig på mitt framtida jobb då jag kommer vara glad att jag fortsatte studera på masternivå.
Efter morgondagens seminarie har vi inlämning av ett grupparbete på fredag och nästa vecka är det hemtenta som gäller, efter det kan jag äntligen få slappna av lite igen. Längtar.

Inspiration

Photo | madelenebillman.freshnet.com
 
Ibland kan en helsvart outfit vara hur fint och rätt som helst, speciellt när man har oranget hår och bär hatt till som Madelene Billman. Västen och jeansen är från Vero Moda, bältet från BikBok och hatten Vila.

Lana Fake Fur Jacket

Superfin ull och polyamidjacka från Filippa K med fuskpäls i blå eller brun färg.

Lindex herrkollektion

Photo | Lindex.com
 
Idag lanserar Lindex sin nya linje LXM som innehåller underkläder för män. Kollektionen är gjord på 95 % organisk bomull och förutom kalsonger och strumpor så finns det även sovkläder. Ni beställer dem här.

Utställning med Västsveriges modemärken

 
 
 
 
 
Photos | By me
 
I torsdags var jag på invigning av utställningen West Identity på Rydals museum som skapats av Sebastian Kjersén. Syftet med utställningen är att visa den fantastiska bredd av modemärken som finns i Västsverige. Samtliga varumärken som fanns med var: 8848 Altitude, Craft, Didriksons, Eton, Maska, Rut & Circle och Twist & Tango. Utställningen pågår fram till den 19 januari nästa år.

Då var det snart måndag igen

Photo | Paula styled by Helen Barbieri and photographed by Della Bass.
 
Hoppas att helgen har varit bra! Själv har jag kollat på hockey, bowlat, träffat vänner och bara tagit det lugnt. Sökte precis en kurs i digital bildbehandling till vårterminen (sista dag är 15 okt om ni vill söka något).
Nu blir det sängen för min del, för imorgon ska jag gå upp tidigt och plugga inför de kommande tentorna!

Filippa K

 
Photos | hanna.metromode.se
 
Filippa K visar numera bara sin herrkollektion på Mercedes-Benz Fashion Week så i fredags hade de en modevisning i Stockholm för en mindre publik som fick se deras kommande damkollektion för våren 2014.

Louis Vuittons nya chefsdesigner

Photo | Nymag.com
 
Efter beskedet kom att Marc Jacobs lämnar Louis Vuitton så har det spekulerats i vem som ska bli hans ersättare och nu är det bekräftat att det blir Nicholas Ghesquière. Nicholas har tidigare gjort succé som chefsdesigner på Balenciaga så nu väntar vi med spänning på vad han kommer skapa för LV!

Svarta tunna klänningar med spets

 
De här två klänningarna från Zara är det många som pratar om just nu. Den första är lite dyrare och blir din för 1 199 kronor, medan den andra ligger på 299 kr.

Tjuvtitt på H&M:s vårkollektion 2014

 
 
 
 
 
Photos | Karen Blanchard
 
Även om jag just nu bara tänker på höstkläder så kan jag inte låta bli att lägga upp de här bilderna från H&M:s kommande vårkollektion. Mycket fint att se framemot!

Knit Fashion Show

 
För någon vecka sedan hade modedesigneleverna i årkurs två en modevisning i Göteborg där de visade resultatet av sina stickningsprojekt som de har hållit på med och idag lade de upp en video från kvällen.

Acne Fall 2013

 
 
 
Photos | Style.com
 
Jonny Johansson har gjort en väldigt fin höstkollektion med mycket lager på lager och färgglada plagg, enfärgat och mönstrat, i fina kombinationer. Många av modellerna bar också hattar med en färgglad scarf under men det var ingen favorit hos mig därför valde jag ingen av de bilderna. Älskar färgskalan och kombinationen av glansiga tyger och läder tillsammans med de vanliga matta.

Daria Werbowy för Isabel Marant för H&M

Photo | Wendy Lam
 
Här är en kollektionsbild från H&M:s gästsamarbete med Isabel Marant. 14:e november smäller det!

Just nu

Photo | By me
 
Ytterligare två fullproppade dagar har passerat med jobb, grupparbete, lektioner, modevisning och ikväll fika med min vän Mimmi. Imorgon väntas grupparbete och lektion igen för att på kvällen gå på invigning av utställningen West Identity. Har förberett lite inlägg som kommer upp under morgondagen, vi hörs!

Nya vardagsskor

Photo | By me
 
Har varit en sån där superstressig dag idag med morgonmöte på jobbet, ett pass på gymmet, lektion, möte i skolan och sedan fram och tillbaka till Göteborg för att lämna en blixt jag lånade i kamerakursen. Puh.
Brukar alltid få ont under fotsulan när jag har gått i ett par skor hela dagen, men inte när jag har de här skorna. Köpte dem för någon vecka sedan och de är hur sköna som helst, och från Vagabond såklart!

Inspiration

Photo | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Älskar kombinationen av helvit outfit tillsammans med en ljusgrön kappa nu på den tidiga hösten. Påklätt, men ändå lätta material i ljusa färger och tunna skor.

Columbine är Gants nya ansikte

 
 
 
Photos | Columbine Smille by Tobias Lundkvist
 
Bloggaren och moderedaktören Columbine Smille är aktuell som ansiktet utåt för kampanjen "Girls in Gant Rugger" som är en hyllning till alla som har hashtagat #girlsingantrugger på Instagram. Under kampanj- plåtningen fick Columbine välja själv hur kläderna från GANT Ruggers höstkollektion skulle stylas och hon valde att kombinera plaggen med saker från sin egen garderob. Plåtningen ägde rum hos GANT´s Creative Director Christopher Bastin som berättar att idén till hashtagen kom efter öppningen av deras första butik i New York år 2010 då han såg många tjejer som kom in i butiken, köpte deras kläder och gjorde sin egen grej av det. Hashtagen började användas i Gant Rugger-bloggen samma år som butiksöppningen, men det är inte förrän nyligen som den verkligen börjat få spridning i sociala medier.

Modeveckorna #4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Damernasvarld.se/Estrop/Jesper Ruiz Lindberg, Style.com/Tommy Ton, Sthlmstreetstyle

Matthew Williamson för Lindex

 
Imorgon lanseras Matthew Williamssons kollektion i Lindex butiker. Klockan 08.00 är det som gäller på webshopen och i butikerna är det vanliga öppettider som gäller. Vilka butiker i Sverige som kommer att ha gästkollektionen hittar ni här.

VIP-shopping

Photo | Lindex.com
 
Inför det här samarbetet införde Lindex en VIP-shopping som man kunde anmäla sig till där en del av deras kunder fick möjlighet att shoppa Matthew Williamsons kreationer kvällen innan de släpps, så nu har jag precis klickat hem den här blusen och jag ser verkligen framemot att få hem den!

Tjuvkik på KappAhls nya samarbete

 
Den 6 november släpper KappAhl sitt nya samarbete tillsammans med boken Fifty Shades of Grey. Det har hittills varit väldigt hemlighetsfullt kring kollektionen men nu har det släppts en backstagevideo!

The New Gina Tricot

 
 
 
 
Gina Tricot har omstrukturerat sina avdelningar vilket har resulterat i fyra nya koncept; Black label, Grey label, White label och New Classics. Filmerna ovan har duktiga Rami Hanna gjort för dem.
 
Läs mer om de fyra koncepten och hitta din stil här.

Knähöga stövlar

Photo | rebfre.chic.se
 
De knähöga stövlarna är en av höstens stora trender och någon som har fått tag på ett par är Rebecca Fredriksson som köpte sina i London på River Island. Även H&M har ett par fina.

Modeveckorna #3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Stockholmstreetstyle, Tommy Ton/Style.com, Rami Hanna/imnext, Märta Thisner/Rodeo

RSS 2.0