Josefin Dahlberg och Joanna Fingal

 
Photos | By me
 
Utanför Filippa K´s visning i onsdags fångade jag Josefin och Joanna från Modette!

På väg hem igen

Photo | By me
 
Godmorgon på er! Nu är modeveckan över och jag sitter på tåget hem till Borås igen. Har hört att det kommit en hel del snö där hemma så kommer väll vara lika kallt som i Sthlm när jag kommer hem. Den här bilden tog jag på en av deltagarna från söndagens workshop, fryser bara jag ser den men väldigt snygga skor.

MBFW Dag 2

Diana Orving.
 
 
 
Ida Sjöstedt.
 

Cheap Monday.
 

House of Dagmar.
 
 
 
 
Menckel.
 
Ida Klamborn.

Photos | By me
 
Förutom basfärgerna vitt, svart och grått så har det varit tre accentfärger som synts hos flera av modemärkena under andra dagen; mörk grönt, rött och mörk blått. Liksom gårdagen har det varit mycket långa kappor och vida kostymbyxor. Siluetterna har varit löst sittande eller med en tydlig markering i midjan.

Nästa: Copenhagen Fashion Week

Photo | Copenhagenfashionweek.com
 
Idag startar Köpenhamns modevecka där bland annat Baum und Pferdgarten, Wackerhaus, Bruuns Bazaar, By Malene Birger och DAY Birger et Mikkelsen kommer visa sina kommande höstkollektioner.

Just nu

Photo | By me

Nu är det snart dags för Cheap Mondays visning på Kulturhuset där modellerna står uppställda som i ett mellanstadiedisco. Som vanligt har de hittat på något annorlunda!

MBFW Dag 1

 

 

Busnel.

Carin Wester.
 
 
 
 
Photos | By me
 
Då var första dagen över och det har genomgående varit mycket guld/metallicdetaljer på framförallt skor, en hel del kostymoutfits med vida ben, mycket djupa urringningar framtill och långa kappor.

Nästa: Mercedes-Benz Fashion Week

Photo | By me
 
Idag startar Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm och märken som kommer visa sina AW14-kollektioner är bland annat Whyred, House of Dagmar, Tiger of Sweden och nykomlingen Ida Klamborn.

Marknader

London är den perfekta staden för att gå på marknader! Tre kända marknader är Covent Garden, The Camden Market och Portobello Market. Finns en hel del skräp, men letar man noga så kan man hitta en hel del fina saker så som unika smycken. Marknadernas öppetider skiljer sig åt så kolla hemsidorna innan ni går dit.
 
Covent Garden, 29 Floral Street.
 
Camden Market, Chalk Farm Road.
 
Portobello Market, Portobello Road.
 

Just nu

 
Photos | By me
 
Är på workshopen i streetstyle med Rami Hanna och vi har dels haft teori inomhus i några timmar, men sedan begav vi oss ut för att öva praktiskt. Kallt som satan, men oj vad roligt.

Gallerior/Shoppingcenter/Pop-up Mall

I London finns det många gallerior och de tre kändaste är Liberty, Selfridges och Harrods varav den förstnämnda är min favorit. Ett shoppingcenter som är väl värt ett besök är Westfield som har alla de vanligaste butikerna och en hel del mysiga restauranger, men det jag gillar mest är arkitekturen och hur de valt att placera allt. Westfield ligger lite mindre än 30 minuter från city med tuben.
 
Andra samlade shoppingställen som jag tycker om är Boxpark i Shoreditch som fungerar som en pop-up mall där varje butik ryms i en container. Här är det enkelt för varumärken från andra länder att prova om deras koncept fungerar i staden & tillfälliga butiker har möjlighet att sälja sina produkter under en begränsad period.
 
Liberty, Regent Street.
 
 
Selfrigdes, Oxford Street.
 
 
Harrods, Brompton Road.
 
 
WestfieldAriel Way.
 
Boxpark, Bethnal Green Road.

Nästa: Stockholm

Photo | By me

Har precis hoppat på bussen till Sthlm (blir tåg hem) och för att göra plugget på vägen upp lite lättare köpte jag en kanelbulle och favoritjuicen som färdkost! Tänkte bara berätta att jag kommer uppdatera min shoppingguide över London, så en tid framöver kommer det komma upp inlägg. Trevlig helg!

Just nu

Photo | By me
 
Packningen inför Stockholm pågår för fullt och det här är de smycken som jag tänker ta med mig. På söndag väntas streetstyleworkshop med Rami Hanna och på måndag startar modeveckan. Ska bli så kul!

Rymdkollektionen

 
 
 
 
 
Photos | By me

Rymdkollektionen som jag skrev om häromdagen, designad av textil-och produktutvecklingsprogrammets andraårselever, finns nu på plan 3 på Textilhögskolan för beskådning så jag passade på att ta lite kort.

Nya skinnhandskar

Photo | By me
 
När jag var i Göteborg idag och fikade så passade jag på att leta efter skinnhandskar och tack vare Katarina så hittade jag ett par på Wasséns som jag tyckte om. Ska används till helgen då jag åker till Sthlm.

Vårinspiration

 
 
 
 
 
Photos | Maddison Brown by Beau Frealy for ELLE Australia February 2014
 
Vår, tunna tyger, vida kjolar och byxor, sandaltofflor, vitt, grått, svart och sportigt.

Light Blue Biker

Photo | collagevintage.com
 
Snygg ljusblå bikerjacka från Zara i fuskskinn med snygga detaljer. Perfekt till våren.

Just nu

Photo | By me (mobil)
 
Efter en lång dag med skola, möte och zumba så ligger jag nu i sängen och läser sista boken av Fifty Shades och kollar bloggar. Imorgon blir det plugg och fika i Göteborg med Katarina och Evelina.

Magenta

Photo | IMAXTREE via Emma Elwin
 
Magenta lila är en färg som kommer synas mycket nästa höst. Investera i en väska redan nu.

Just nu

Photo | By me
 
Har varit på fotbollsträning ikväll, utomhus. Var ganska kallt men efter lite löpövningar blev man varm. Nu har jag duschat och sitter och äter kvällsmat medan jag läser nya ELLE och småkollar handbollen.

Veckans inspiration

 
 
 
Photos | Daria Werbowy by Daniel Jackson for Harper´s Bazaar February 2014
 
Daria Werbowy, naturlig sminkning, mellanlångt hår, helvitt och långa kappor.

Kollektion för framtidens rymdfärder

Photo | Jan Berg via bon.se
 
Förra året besökte äventyraren Renata Chlumska Textilhögskolan där hon pratade om sina upplevelser och hennes förberedelser inför att bli den första kvinnan i rymden. Renata var mycket intresserad av ett samarbete med våra elever och med inspiration av henne och ett samarbete med Spacesport Sweden i Kiruna har elva studenter från programmet Textil-och Produktutveckling designat rymdkläder med stil. Spacesport Sweden arbetar med att förverkliga den första kommersiella rymdfärden för privatpersoner och plaggen som studenterna har designat är till för en tänkt konsumtion när det i framtiden blir möjligt med rymdfärder.
 
Källa.

Just nu

Photo | By me

Spontanköpte en blus från Gina Tricot precis, love it! Next up; fikamöte.

Inredningsinspiration

 
 
 
 
 
 
Photos | Unknown
 
Avslutar helgen med lite inspiration till hemmet. Älskar färgen grå, trä, tegelväggar och högt i tak.

Lördag kväll

 
Photo Blanca Enchants for Richard Ramos
 
Satt kvar i skolan till midnatt igår för att skriva klart två individuella arbeten vilket betyder att jag var där i 15 timmar i sträck, måste varit rekord. Idag har jag arbetat och det kommer jag även att göra imorgon, sedan har jag massor att fixa inför kommande vecka då de nya kurserna kommer starta. Hörs imorgon!

ELLE Galan 2014

 
 
 
 
 
 
 
Photos | Elle.se
 
Igår ägde årets ELLE-gala rum på Grand Hotel i Stockholm och det fanns väldigt många fina outfits på röda mattan. Mina absoluta favoriter var Alicia Vikanders och Marie Sernholts klänningar.
 
De som vann priser var:
Altewaisaome - Årets Designer
Riccardo Tisci för Givenchy - Årets Internationella Designer
Maria Nilsdotter - Årets Accessoardesigner
Naomi Itkes - Årets Stylist
Erika Svedjevi - Årets Hårstylist
Andreas Sjödin - Årets Fotograf
Moa Gammel - Årets Bäst Klädda Kvinna
Adam Pålsson - Årets Bäst Klädda Man
Tilda Lindstam - Årets Modell
Bea Szenfeld - Årets Blickfång
Denis Grünste - Årets Hederspris
Ida Klamborn - H&M och ELLEs Nykomlingsstipendium
Bruno Pieters - H&M och ELLE Conscious Award
Say Lou Lou - Årets Look i samarbete med L´oréal Paris

ELLE-galan

Photo | Elle.se
 
Idag hålls årets ELLE-gala på Grand Hotel i Stockholm med Josephine Bornebusch som konferencier. Galan kommer att för första gången sändas livesändas och det är klockan 19.00 som gäller. Se den här.

Sub-brand: Celeste Spa

 
Våren egen goodie bag.
 
 
 
En av våra bilder som vi tagit och bytt logga på.
 
Idag hade vi presentation av vårt andra grupparbete i kursen Fashion Visual Communication. Som jag skrev igår så är det ett sub-brand till Stella McCartney och vi har skapat ett spa. Interiören kommer att vara modern med mosaik och en del textil, till skillnad från hur vanliga spa ser ut med mycket sten och ganska sterilt. Vi kommer att använda oss av Stellas skönhetsserie och vår målgrupp är mammor och deras döttrar som vill ta hand om deras relation och vill ha en hälsosam och harmonisk stund tillsammans.

Inspiration

Photo | Thefashionfruit.com
 
Torsdagens inspiration får den här tjejen stå för som är klädd i grått nästan från topp till tå.

Sub-brand i kursen Visual Communication

Photo | By me
 
Idag hade vi heldag med presentationer av våra butikskoncept som vi har skapat, därför har jag inte hunnit blogga. Imorgon kommer vi att göra klart det sista på vårt spa Celeste som är ett sub-brand till Stella McCartney. Den här bilden är en av dem vi tagit för projektet, ska visa resten i slutet av veckan.

Inspiration

 
 
 
 
Photos | Husmanhagberg.se
 
Ännu mer lägenhetsinspiration. Den här gången en 2:a på 62 kvadratmeter i Tuve, Göteborg.

Bluebell Blue

Photos | Mulberry.com
 
God morgon! Här kommer några underbara nyheter från Mulberry i färgen Bluebell Blue. Blått känns alltid rätt så varför inte investera i en blå väska nästa gång istället för en svart?

Butiken Marilyn

 
 
 
I fredags blev vi klara med vårt butikskoncept i kursen Fashion Retail Marketing. Vår butik kommer sälja baskläder i bra kvalité där man kan välja bland oändligt många färger. Kläderna kan ändras efter din egen kropp och detaljer kan läggas till i vår tailoring-avdelning. Interiören består i huvudsak av glas, mörk trä och naturliga inslag i form av gröna klätterväxter och ett vattenfall. Vår kund är en karriärskvinna som har mycket bollar i luften och ofta går på event och olika bjudningar där hon alltid vill känna sig rätt klädd. Vi kommer att använda oss av ny teknik i butiken i form av golv som ändrar färg och olika skärmar och ett speciellt provrum.

Just nu


Photo | By me (mobil)

Efter en heldag på jobbet och två timmars innebandy i hallen så sitter jag nu hos vänner och ska kolla på film. Hörs imorgon!

Techno Parade

 
 
Photos | Georgina Stojiljkovic by Greg Gex for Be February 2014.
 
Naturlig sminkning, blött hår och sportiga kläder med snygga svarta bläckdetaljer.

När det blir varmare väder

 
1. Filippa K. 2. Mango. 3. Acne. 4. Jennie-Ellen. 5. Maniamania.
 
Börjar fredagen med lite härlig vårinspiration där clutchen är min absoluta favorit. Outfiten skulle jag kombinera med en lång vit tunn kappa som gör att det blir ännu mer vår över looken.

DIY. Marmorbord

Photo | Livethemma.ikea.se
 
Ett litet gör-själv-tips som jag såg att min kompis Evelina hade gjort härromdagen; täckt små KLUBBO soffbord med marmorplast (det stora är på bilden ovan). Idén kommer från IKEA´s blogg och jag blev riktigt sugen på att göra om mitt långa stora skrivbord så jag införskaffade plast igår. Ni hittar det här.

Veckans inspiration

 
 
Photos | Magdalena Frackowiak by Marcus Ohlsson for Hunkydory SS14 Campaign
 
Smutsiga pasteller, tunna transparenta toppar och indiedetaljer. Låt våren komma nu.

Photo shoot


 
 
 
Photos | By me. Model: Tara. Dress: Wilhja/Carolina Rönnberg.

Nya ytterplagg

Photo | By me
 
Tänkte börja dagen med att visa min nya väst från Lexington som jag spanat in länge och slog till på nu när den kom på rea. Har även glömt att visa min vaxade jacka som jag använt flitigt samt min regnjacka som införskaffades nu i höst, både från Henri Lloyd. Syns ganska tydligt vilken min favoritfärg är va?

Trend: Marmor

 
 
 
1. Pall, bild från bozarthfornell.com. 2. Tvålpump från House Doctor /rum21.se. 3. Skärbräda från HAY/olssongerthel.se. 4. Bricka från HAY/olssongerthel.se.
 
En tydlig inredningstrend just nu är marmor. Marmor är en kalksten som har olika färger och skiftningar beroende på vart stenen kommer ifrån och vad som funnits i närheten. Den rena marmorn är vit och det är främst den färgen som syns i mångas hem i olika former. Trenden kommer att fortsätta en bit in på 2015 och vi kommer även att få se fler lyxiga stenmaterial framöver säger trendexperten Jan Rundgren.
 

Drömlägenhet

 
 
 
 
 
 
 
Photos | Bjurfors.se
 
Håller på att leta efter lägenhet i Göteborg och den här hade varit perfekt om det inte vore så att det var en 5:a på 125 kvadratmeter och vi endast är två personer. Men i framtiden vore det underbart att bo såhär.

Enkla smycken

 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Fossil Shinebythree.com, Sophie Bille Brahe sophiebillebrahe.com Meredith Hahn meredithhahn.com, Sophie by Sophie carolinesmode.com/caroline, Vale Jewelry bloggar.aftonbladet.se/sofissnapshots, Claire Aristides Fine Jewels mogi.metromode.se, Mania Mania i.themaniamania.com, BACK kopito.elle.se, COS cosstores.com
 
Finns många fina enkla smycken just nu. Antingen ska de ha en tunn kedja med något litet hängandes i eller så ska de vara stela. Armbandet från Vale kan man själv välja bokstav man vill ha.

Trend: bära jackan på axlarna

 
 
 
 
 
Photos | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle, wheredidyougetthat.com, kayture.com, twinfashionblog.com, vogue.com, fashionvibe.net, 
 
Är många som väljer att bära sina jackor på axlarna just nu. Finns även en del som väljer att ha en kortare jacka under för att sedan ha en längre kappa ovanpå så kombinera fritt efter smak.

Inspiration

Photo | shinebythree.com
 
Härlig tröja från Mary Katrantzou med en underbar bakgrund.

Vogue Brazil January 2014

 
 
 
 
 
 
 
Photos | Candice Swanepoel by Zee Nunes, Jacques Dequeker and Mariano Vivanco

Inspiration

 
 
 
 
Photos | spelldesigns.com/blog, fashionsquad.com, twinfashionblog.com, Josephine Skriver by Danny Christensen for Eurowoman October 2013, harperandharley.com
 
Här kommer lite blandad inspiration såhär en fredagseftermiddag. Hörs imorgon!

Mulberry SS14 Campaign

 
 
Photos | Cara Delevingne by Tim Walker
 
Nu har Mulberrys kampanjbilder för den kommande säsongen kommit ut. Tim Walker har som vanligt gjort underbara bilder och Cara Delevingne fortsätter som ansiktet utåt för märket.

RSS 2.0