I butik just nu

Photo | By me (mobil)
 
Hittade det här stela armbandet på Zara idag i London. Finns även i halsband här.

London

Photo | By me (mobil)
 
Idag kom vi till London. Dagen har spenderats med parkhäng och fika på The Hummingbird Bakery och nu har vi varit och bytt om på hotellet för ikväll ska vi på en klassisk söndags roast dinner!

Just nu

Photo | By me
 
Är just nu i Manchester och idag hittade jag det här enkla halsbandet som fick följa med hem. Imorgon åker vi vidare till London för lite shopping och som ni kanske förstår så är uppdateringen lite begränsad fram till tisdag kväll då vi kommer hem till Sverige igen.

I butik just nu

Photo | By me (mobil)
 
Prisvärd och snygg skinnjacka från Zara för 799 kronor!

Veckans inspiration

 
Photos | Abbey Lee Kershaw by Gilles Bensimon for Vogue Australia April 2014
 
Långa kjolar, tunna tyger, vitt, bohem och blonda slingor. Ja tack!

Nya skor

Photo | By me
 
Har glömt bort att visa er mitt senaste skoköp; sneakers från H&M. Beställde även hem de helsvarta quiltade och jag bestämde mig för att behålla båda två, ett bra val visade det sig då jag använder dem flitigt.

Just nu

Photo | By me (mobil)
 
Åkte till England i morses för att hälsa på min syster. Förutom att vara i staden där hon studerar kommer vi åka till Manchester och London också. Så nu sitter jag på tåget och läser första numret av Porter!

Nytt nummer av tidningen CHIC

Photo | By me
 
Som ni kanske kommer ihåg så lades tidningen CHIC ned, men efter en omstrukturering så startades tidningen igen och under hösten släppte de ett nytt nummer som gjorde succè! Idag kom alltså det första numret ut för i år av totalt fyra stycken. Priset ligger på 49 kronor och jag tycker att numret är mycket läsvärt med väldigt fin layout, bra shoppingtips, personliga artiklar och fina plåtningar av Lisa Strannesten!

On my mind

Väska Gucci, Net-a-porter / Trenchcoat Zara / Mules Nelly / Örhängen Halleh, Net-a-porter / Spetsbh Isabel Marant, Net-a-porter
 
Det här är några av de produkter jag tänker på just nu. Provade trenchcoaten i Göteborg i helgen, men kunde inte riktigt bestämma mig för om jag vill ha en längre eller inte. Skorna från Nelly har jag sett att en hel del har köpt och sen älskar jag kalvskinnsväskan från Gucci med fransar, hur snygg är den liksom inte?

Inredningsinspiration

Photos | Artilleriet.se
 
Avslutar dagen med lite inredningsinspiration från Artilleriet. Nu blir det sängen, god natt på er!

Inspiration

Photo | imnext.se/lisaplace
 
Älskar hur Lisa har valt att knyta sin ljusblåa topp, både snyggt och trendigt!

I butik just nu

Photo | By me
 
Snygg topp med två toffsar, från Lindex.

Just nu

Photo | By me

Efter en sväng i Göteborg igår så har söndagen bestått av plugg inför morgondagens tenta då vi läser den här mycket intressanta boken. Imorgon blir uppdateringen som vanligt.

I butik just nu

Photo | By me

Är i Göteborg idag och går i butiker och hittade den här fina toppen på Zara. Tips!

Dagens tips

Shorts i läderimitation från H&M för 149 kronor. Ni hittar dem här.

Conscious Collection

Photos | H&M via costume.dk
 
Nu har bilderna för H&M:s senaste hållbarhetskollektioner Conscious Collection och Conscious Exclusive Collection släppts. Nytt för i år är att de använder sig av ekologiskt läder från en svensk ledande leverantör från Tärnsjö samt ekologiskt siden som odlats i organiska mulbärsträd. Kollektionen är inspirerad av flamenco och bohem och är framtagen i samarbete med organisationen EVER Manifesto som delar H&M:s engagemang mot ett mer hållbart mode i framtiden. Plaggen släpps i butik och online 10 april.
 
Källa.

Veckans inspiration

Photos | Andreea Diaconu by Gilles Bensimon for Vogue Paris April 2014.
 
Mörkblått, demin, jeansskjortor, ryggsäckar och scarfar. Ja tack!

Premiär av Kickstart

 
Har varit en stressig dag med möte, inspirationsföreläsning med Astrid Olsson och så fika och lunch med vänner. När jag kom hem var jag tvungen att göra klart ett grupparbete, men nu kan jag äntligen koppla av lite och passar då på att kolla på premiäravsnittet av nya programmet "Kickstart". Träning är ju en stor del av mitt liv, även om jag inte skriver om det så mycket här, så ska bli kul att se hur bloggarna klarar utmaningarna!

Kate Hudson för Lindex

Photo | Lindex.se
 
Idag släpps kollektionen Edited by Kate Hudson i Lindex butik och online!

Liquist Lookbook

 
 
 
Photos | By me. Model: Kim Andersson. Design: Liquist.
 
I februari fotograferade jag Linneas blommiga skjortor som hon skapat för den modemedvetna mannen. Linnea har haft sitt varumärke ett tag, men herrkläder är något nytt som hon provar genom UF under ett år.

DV Mode 10th Anniversary Issue

Photos | Caroline Winberg by Calle Stoltz
 
Någon mer än jag som gillade omslaget av senaste DV Mode med Caroline? Älskar det ljusrosa roshavet som hon har bakom sig och omslaget känns verkligen somrigt. Bilderna ovan är från plåtningen de gjorde.

Just nu

Photo | By me
 
Tänkte passa på att visa er mitt nya halsband från H&M:s spring collection, är uppdelat i tre längder och jag gillar det skarpt! Har sett att jag har fått nya läsare, välkomna :) Ni får väldigt gärna berätta om er själva (mejla mig om ni inte vill kommentera), är nyfikna på vilka ni är, vad ni gör och vilka inlägg ni gillar mest. Nu ska jag skriva på ett grupparbete som ska in på fredag för senare idag ska jag träffa min grupp. Vi hörs!

Isabel Marant Rumba Jeans

 
 
Photos | Aloveisblind.com, Collagevintage.com, Harpersbazaar.com
 
Ett par populära byxor under modeveckorna var Isabel Marants prickiga jeans. 

On my mind

Linne Alexander Wang / Jeans Gina Tricot / Jacka IRO / Jacka Tiger of Sweden / Sneakers Acne / Armband Marc by Marc Jacobs
 
Efter att ha fått se solen i helgen så är jag sugen på ljusa plagg, gärna rosa, och så helvit kostym som Lara. Och jag kan inte sluta tänka på de här sneakersen från Acne och den silvriga oversizekavajen, så fina!

Inspiration

 
Photo | Peaceloveshea.com
 
Vilket underbart vårväder vi haft i helgen och vad passar väll bättre än en klassisk jeansjacka! Gillar Shea´s avslappnade vardagslook i vitt, svart och jeans och till det en äldre väska.

Idag öppnar River Island i Stockholm

 
 
 
Photos | Madelenebillman.freshnet.com
 
Idag öppnade River Island sin första butik i Sverige; i Gallerian i Stockholm. Butiken är 1200 kvadratmeter stor och erbjuder kläder till både dam och herr samt accessoarer. Bilderna är från gårdagens förinvigning.

Inspiration

Photos | Erin Wasson for Shop til You Drop Australia March 14, Liquid Magic by Kim Keever, Little Plastic Horses, Spell & the Gypsy Collective, Alexander White, Sofis Inredning, Doutzen Kroes by Cuneyt Akeroglu for Vogue Turkey March 2014, Eniko Mihalik by Liz Collins for Vogue Turkey March 2014.
 
Sorry för sen uppdatering idag men vi har haft presentationer hela dagen. Nu är vi äntligen klara och jag tar helg på riktigt. Blir ett litet inspirationskollage med fina bilder jag sparat på datorn just nu. Trevlig helg!

Inspiration

Photo | Lookdepernille.com
 
Pernille i sportig look med svarta tubstrumpor till sina klackar.

Veckans inspiration

 
Photos | Lexi Boling by Jason Kibbler for Vogue Russia March 2014
 
Smutsiga pasteller, tunna tyger, långa kappor, lager på lager och vita skor. Ja tack!

Sofi Fahrmans nya modesajt

Photo | Lookdepernille.com
 
Idag lanseras den nya modesajten Theyouway.com som är en uppgradering Sofismode.se. Tillsammans med Anine Bing och danska Pernille Teisbaek kommer Sofi Fahrman att blogga och synas på sajten som kommer erbjuda läsarna inte bara redaktionella artiklar utan också möjligheten att shoppa produkter i direkt anslutning till texten. Tidningen "Sofis Mode" kommer att finnas kvar, den byter alltså bara namn på nätet.

Ikväll kommer de fira lanseringen med en två timmars lång livesändning kl 20.30.
 
Källa.

Lykke Li för & Other Stories

Photo | via Vogue.it
 
Kedjan & Other Stories samarbetar med den svenska sångerskan Lykke Li för att ta fram en komplett linje som inkluderar både kläder, skor, väskor, smycken och accessoarer; allt i svart och vitt. Fokus ligger på kvalitén och möjligheten att bära kläderna oavsett tillfälle. Kollektionen kommer släppas nästa höst.
 
Källa.

Madewell Spring 2014 Catalogue

 
Photos | Erin Wasson for Madewell
 
Underbara bilder på Erin Wasson. Älskar att hon alltid ser så naturlig och snygg ut.

Nordenskiöldsgatan 7 B

 
 
 
 
Photos | Stadshem.se
 
Som ni vet så letar jag och min pojkvän efter lägenhet i Göteborg och den här 2:an i Linné är väldigt fin.

Inspiration

Photo | Sophiefrick.se
 
Dagens inspiration står min vän Sophie för i byxor och jacka från Filippa K och topp från Zara.

Just nu

Photo | By me (mobil)

Sitter och äter frukost och kollar ut på det fina vädret, underbart! Tänkte inviga min nya kjol och jag tror faktiskt inte att jag kommer att frysa. Hörs senare!

Scarfar

Photo | Iselin Steiro for Hermès Scarves Spring´14 Catalogue 
 
Att bära en scarf till sin look är väldigt inne just nu och ett av de kändaste varumärkena som tillverkar accessoaren är Hermès. Deras scarfar finns i många olika färger och storlekar och de har en app som heter Silk knots där man kan se olika förslag på hur man kan bära sin silkesscarf. Mer vardagliga förslag ser ni i filmen nedanför där bloggaren Wendy Nguyen visar 25 olika sätt att bära en scarf.
 

Inspiration

Photo | Yenny
 
Snygg och enkel outfit av Izabel Goulart under Paris modevecka!

Trend: Knutar

Photos | Zara.com
 
Knutar kommer bli en stor stylingdetalj den kommande säsongen, både mindre och större, synliga framtill eller på sidan.  Zara har förstått det här och väljer att kombinera knutarna med lite mage i vårlookbooken för deras yngre linje TRF.

On my mind

 
Byxor Zara / Skor & scarf By Malene Birger / Väska Chanel / Halsband Acne
 
Fullkomligt älskar de snörade reptilskorna från Malene Birger (som jag visade härromdagen) men priset är lite väl saftigt. Inför hösten visade Louis Vuitton mycket skärp i midjan med en knut, någonting som jag kommer köra på redan nu. Och det vore inte fel att ha den vita pärlsmyckade Boy Chanel väskan hemma i garderoben.

Veckans inspiration

Photos | Marikka Juhler by Regan Cameron for UK Harper´s Bazaar April 2014
 
Naturlig sminkning, metallic, stela smycken, varmare väder och bara ben. Ja tack!

Balenciaga väskan

 
 
Photos | Sthlm Streetstyle, Tommy Ton/Style.com, lookdepernille.com
 
Snygg och enkel väska från Balenciaga i vitt. Bilderna är tagna under modeveckorna.

Modeveckorna #2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Märta Thisner/Rodeo (x5), Grazia.it (x2), Sthlm Streetstyle (x5), Tommy Ton/Style.com
 
Fredag och mer streetstyleinspiration från modeveckorna som tog slut igår.

House of Dagmar öppnar webshop

Photo | Houseofdagmar.se
 
Idag öppnar House of Dagmar upp sin butik på nätet så nu kan alla, oavsett vart i landet man bor, handla deras produkter! Genom Sofis Mode får ni 20 % rabatt på ert första köp om ni handlar innan kl 00.00 ikväll (uppge koden Dagmarshopping). Mitt tips är att ta en extra kik på deras baslinje Basic Instinct. Ni shoppar här. 

Fotografering 1/3

 
 
Photos | By me. Model: Ellen Claesson.

Shower Fresh

Photo | By me
 
Slog till på en stor flaska av min favoritparfym igår; Shower Fresh från CLEAN.

Trend: Reptilmönstrat

1,2&3. Stella McCartney.4&5. By Malene Birger. 6. H&M. 7. By Malene Birger. 8. Mango. 9. Stella McCartney. 10. Minimarket. 11. H&M. 12. Minimarket. 13. By Malene Birger. 14&15. Mango. 16. Stella McCartney. 17. H&M.
 
Reptilmönstrat fortsätter att följa med även den här säsongen. För den vågade så väljer man en färg så som gult, rött eller blått som bas i mönstret, annars är den gråa ett säkert kort som många märken erbjuder.

Inspiration

Photo | lookdepernille.com
 
Gillar Pernilles kombination av svart och färg och sen bältet i midjan. Lagom uppklätt.

Kate Hudson är Lindex nya modell

Photos | By Giampaolo Sgura via DV
 
Ryktet som gick var sant, Kate Hudson är Lindex nya modell för deras vår och sommarkampanj som släpps den 19:e mars. ”Det har varit kul att arbeta med Lindex i den här kampanjen. Plaggen är inspirerade av chict och bohemiskt mode, med en ledig passform kombinerad med viss struktur. Det är en mycket stark kollektion som jag tror att kvinnor kommer att älska”, säger Kate Hudson.
 
Källa.

Margaret Zhang

 
 
 
 
En stor stilförebild till mig, och någon som många streetstylefotografer uppmärksammat de senaste modeveckorna, är Margaret Zhang som är stylist och fotograf och arbetar bl.a. för Harper´s Bazaar Australia.

Tiany Kiriloff

Photo | By me
 
Tiany är en fashionista från Nederländerna som driver sajten Belmodo där hon också har en egen blogg.

Oscarsgalan 2014

 
 
Photos | Elle.com
 
Avslutar kvällen med att visa mina favoriter från årets Oscarsgala! Var 
mycket ljusa färger i form av beige och krämvitt som syntes på röda mattan med kristaller som detaljer. Fanns även några få undantag till färgklickar.

Just nu

Photo | By me (mobil)

Möttes av den här när jag kom hem idag. Ser framemot att läsa, men först boxningsträning. Hörs senare!

The Wild Bunch

 
 
 
Photos | Marlena Szoka by James Macari for UK Marie Claire April 2014
 
Efter en lite för vild lördagskväll och en stillsam söndag var det idag dags för skola igen. Dagens inspiration är de här fantastiska blommönstrade klänningarna från en plåtning i Marie Claire´s aprilnummer.

Helgens planer

 
Ikväll ska jag på födelsedagsfest hos en kompis och det är färgtema som gäller. Har valt beige och inspirationen till naglarna är den här bilden som jag tyvärr inte minns vart jag hittade. Trevlig lördag!

Fotografering i december

 
 
 
Photos | By me
 
Igår fotade jag en lookbook och idag blir det också fotografering. Innan resultatet kommer upp så får ni kolla på dem här så länge, från en kvällsfotografering i december på min vän Tara.

RSS 2.0