Vad som fanns i goodiebagenDetta fanns i goodiebagen som man fick när man gick in på Show Up Fashion Award!

FashionDAYS Borås.

Dag 2: Show Up Fashion Award MässaJoy Harris.


Amanda Mattson som var med på Modekollo!
Carolina Rönnberg.


Mycket fina saker fanns det att gå runt och kolla på i finalisternas montrar. Allting öppnade klockan ett och de 200 eller 300 första (kommer inte ihåg vilket det var) fick en goodiebag när de kom in. Visar senare.

FashionDAYS Borås.

Dag 1: Konstutställning och livemålningUnder invigningskvällen fanns två konstnärer på plats som målade live, Shai Dahan och Kasra Alikhani. Helt olika stilar och grymt duktiga. Bilden längst ned är från en annan konstnär som ställde ut sina verk. Han brukar sätta upp såna här söta figurer lite var som helst ute på gatan för att sätta lite färg på saker som ser tråkiga ut.

Deras hemsidor hittar ni här och här.

FashionDAYS Borås.

Dag 1: Nelly.comBild av Tobias Guldstrand för FashionDAYS.
Här ser ni mina tre favoritplagg från Nellys visning: fuskskinnsbyxorna, långklänningen och paljettklänningen med slits i sidan och djup rygg. Perfekt som nyårsblåsa!

FashionDAYS Borås.


Dag 1: SamlingsvisningenAndra visningen under onsdagskvällen var en samlingsvisning där Gina Tricot, Prêt à porter, provrummet.se och Face deltog i. Alla hade enhetlig sminkning och alla förutom Gina Tricot valde att slutligen ställa upp på en lång rad på scenen efter att alla modeller visat sina kläder en och en. Var mycket bra tycker jag.

FashionDAYS Borås.

Gårdagens outfitUnder gårdagen hade jag på mig min Conscious Collection klänning för att sedan byta om till Therese Fredmans design som H&M sydde upp åt henne när hon vann deras designtävling och fick gå på Elle-galan. Blev så himla glad när jag fick låna den och jag fick massvis av komplimanger under kvällen. Tack Therese!

FashionDAYS Borås.

Dag 1: Modevisning EsmeraldaFörsta visningen under onsdagskvällen var Nordisk Design Skolas märke Esmeralda som de gör för Nelly.com. Smyckena kom från smyckesboxen.se och skorna var alltså från Nelly!

FashionDAYS Borås.

Späckat schemaHann inte med att uppdatera igår heller, men idag kommer iaf inläggen från onsdagen upp. Här ser ni en bild backstage och modellerna med den silvriga rymdsminkningen i ansiktet ska gå samlingsvisningen.

FashionDAYS Borås.

Dags att åka


Pic: från pressreleasen.

Idag är det designtävlingen Show Up Fashion Award med modevisning från samtliga finalister, föreläsning av Margareta van den Bosch, visning med förra årets vinnare Katarina Zablocki och sist men inte minst så spelar Erik Hassle på scenen ikväll mellan 20 och 21.00! Över 500 biljetter har sålt, så kommer bli mkt folk :)

Ett tips till er som inte köpt än, på turistbyrån i Borås kostar de 60 kr för studenter!

FashionDAYS Borås.

Första dagenHerregud vad tiden gick fort och som ni märkte så hann jag ju inte med någon uppdatering igår eftersom jag aldrig fick möjlighet att lämna arenan för att uppsöka en dator. Anyway, dagen var hur lyckad som helst och jag fick gå upp på scenen (själv!) och ta emot diplom för Modekollo och det gjorde jag i den här klänningen från Diis. Under dagen kommer mina bilder att komma upp :)

FashionDAYS Borås.

Idag drar FashionDAYS igångHela utställningen visar jag ikväll.


Igårkväll var jag på Arenan och gjorde klart min utställning för Modekollo och då hade de genrep inför alla visningar som kommer vara under de här fyra dagarna. Nu ska jag fixa lite saker och sen åker jag in till Borås. Kommer ladda upp lite bilder då och då under dagen men det mesta kommer ikväll när jag kommit hem!

FashionDAYS Borås.

SvarHar fått några frågor från en tjej som heter Alice som undrar hur det är att studera på min linje och hur Borås är som stad. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig riktigt gillat Borås, förän nu när jag börjat studera på Textilhögskolan..

När jag valde gymnasie ville jag absolut INTE gå i Borås men nu när jag studerar på Högskolan så måste jag erkänna att jag har börjat falla för staden mer och mer. Visserligen finns det inte så mycket rolig shopping, är mest de vanliga kedjorna här, men en och annan nischad/spännande butik finns det trots allt. Och sen har vi ju FashionDAYS med, året höjdpunkt, med modevisningar, olika spännande föreläsningar (Margareta van den Bosch imorgon!) och andra roliga aktiviteter runt om i staden.

Angående själva utbildningen så tycker jag att den är väldigt varierande och man får veta lite om mycket så att säga. Alla textilstudenter på skolan har vissa kurser som alla läser, exempelvis trikåteknik och vävteknik och jag tror även att alla läser färg och beredning (bilden ovan). Lärarna är bra och vissa är väldigt inspirerande och har hjälpt mig utveckla mina idéer på att starta ett eget företag, men just nu siktar jag på att bli inköpare och det går bra med min utbildning. Men är man helt fast på att bli just inköpare så ska man egentligen gå programmet textilekonom.

Hoppas du är nöjd med svaret! Undrar du eller någon annan något är det bara att fråga :)

Update:
För att komma in på THS krävs ganska bra betyg. Både butikschef- och textilekonomprogrammet krävde någonting på 19 i betyg för att komma in.

Egoboost Magazine #3Intervju med Josefin Strid!
Modeplåtning och repotage med Ana Dirawi!


Tredje numret av Egoboost Magazine har kommit ut och jag blev faktiskt lite besviken då numret enbart består av 120 sidor istället för 180 stycken som det förra numret innehöll. Dessutom tycker jag inte att det fanns så mycket intressant att läsa, om man bortser från intervjun med Josefin Strid då, och antagligen är anledningen till försämringen att numret kostar 39 kr istället för 55.

Mina smycken har kommit

När jag kom hem igår möttes jag av en glad överaskning, mitt paket från Fashionology har kommit! Tog ungefär en vecka för det att komma fram och produkterna motsvarade verkligen mina förväntningar :)

Saker ni inte får missa under FashionDAYSOnsdag
Nordic Fabric Fair 09.00-18.00, Åhaga.
Utställning av Almåsgymnasiets textilelever årskurs 2 17.00-19.00, Textilhögskolan.
Invigning av Auto 7H Arena 18.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Vernissage Modekollo 18.00-23.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Modevisning med Joel, Jolina och Svea 18.00-19.30, Jolina Lilla Brogatan 26.
Modevisning med Esmeralda 19.30-20.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Samlingsvisning m. bl.a. Face och Gina Tricot 20.30-21.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Modevisning Nelly.com 21.30-22.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.

Torsdag
Show Up Fashion Award, modemässa 13.00-22.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Outfittävling i FashionSTORE under Show Up Fashion Award, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Modevisning av Show Up Fashion Awards finalister 14.00-15.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Föreläsning av Margareta van den Bosch 16.30-17.30, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Make-up träff på The Body Shop 18.00-20.00, Lilla Brogatan 19-21.
Modevisning m. Katarina som vann förra årets Show Up 18.30-19.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Modevisning m. finalister från Show Up igen och prisutdelning 19.00-20.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Erik Hassle uppträder på scenen mellan 20.00-21.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.

Fredag
Modevisning med Gunilla Pontén 16.00-17.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Stylingkväll på Pro Forma 17.00-20.00, Salong Pro Forma Österlånggatan 33.
Modevisning med Bella o bastian och Josefin Strid i samarbete med HBC 20.00-22.00, Stora Brogatan 37.

Lördag
Avslutningsfest med X&Y (18-års gräns) 20.00-00.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Outfittävling med Stayhard.se (läs mer om tävlingen här) 20.00-23.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Drottning Blanka visar make och hårstyling på catwalken 21.00-21.30, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Modevisning med Stayhard.se 21.30-22.00, Auto 7H Arena Västerbrogatan 8.
Efterfest på X&Y 22.00-02.00, Kungsgatan 46.

OSA måste man göra till alla kvällsaktiviteter och det gör ni genom att kopiera länken här nedan:
osa.fashionwork.nu/onsdag
osa.fashionwork.nu/fredag
osa.fashionwork.nu/lordag

Obs! Torsdagens modemässa, Show Up Fashion Award, kostar 199 kr och ni köper dem på ticnet.se!

FashionDAYS Borås.


Egoboost MagazineNu kan prenumera året ut för bara 99 kr, erbjudandet hittar ni här.

The Sartorialist för Style.com och Levi´s Curve ID


Pic: thesartorialist.com

Fotografen Scott Schuman bakom bloggen The Sartorialist har fått göra en plåtning för style.com och Levi´s Curve ID där han själv valde ut modeller som han har mött genom bloggen. Kvinnorna skulle ha en varierande personlig stil och även representera en variation av kurvor.

Alla bilderna hittar ni här.

Höstfest med Egoboost Magazine


Pic: blondinbella.se

Den 7 oktober är alla som gillar tidningen och som är över 20 år välkomna på fest på Collage i Stockholm! 700 gäster får plats och de 300 första kommer få en glammig goodiebag att ta med sig hem. Festen börjar 21.30 med snittar, mingel och dryck och sen blir det fest natten lång!

Ni OSAR genom att gå in på eventet på facebook och skriva era namn på wall:en här.

Rachel Zoes egna kollektion


Pic: posh24.se

Under NY Fashion Week presenterade Rachel Zoe sin första egna modekollektion och visst ser det spännande ut? Älskar klänningen med den djupa ryggen och kostymbyxor är helt rätt!

Style by Marina


Pic: angelickablick, afterdrk x2

Har tipsat er om den här hemsidan innan, men ibland skadar det väll inte att upprepa sig ;) Style by Marina är ett företag som startade i San Francisco år 2009 och som säljer trendiga kläder och accessoarer till ett bra pris. Den stickade tröjan på de två översta bilderna kostar 570 kr och västan längst ned 760 kr.

Kolla in fler saker på deras hemsida.

FINSK för Urban Outfitters


Pic: wendylam

Nu har det engelska skomärket FINSK gjort en kollektion för Urban Outfitters på totalt fem par skor mellan priserna £190 och £250. Skorna kommer vara tillgänliga på Urban på Oxford Street i London, i deras Stockholmsbutik samt även på deras engelska hemsida i början av oktober!

Kolla in deras blogg för att få se deras vanliga kollektioner och i vilka tidningar de har visats, här.

Det är okej att kännaLäste i tidningen om det här klippet och blev gråtfärdig när jag såg det. Så himla hemskt och nästa som drabbas kan vara en själv. Ingen vet. Så ta vara på tiden och lev i nuet för man vet inte när det tar slut.

Helgens planer


Pic: Snejana Onopka by Benjamin Alexander Huseby for Harper’s Bazaar Russia October 2011

Är min jobbarhelg nu igen så är jobb både lördag och söndag och sedan kommer resten av söndagen som är kvar att ägnas åt att plugga inför måndagens tenta.

Vi hörs igen på måndag!

Fashion Design Handbook

Nu äntligen har min skissbok kommit och jag är så ivrig över att få sätta igång! Totalt är det cirka 500 poser, både kvinnliga och manliga, med olika plaggbeskrivningar och vad man ska tänka på när man ritar. Kul!

Precis vad jag behövdeMitt upp i all stress så kom den här Juicy Couture parfymen hem till mig på posten. En gåva för att jag förlängde min prenumeration på ELLE i ett år. Perfekt eftersom min vardagsparfym har tagit slut :)

Fullt uppIdag har jag knappt haft en sekund över. Först var det träning klockan åtta på morgonen, sedan sprang jag runt i Göteborg för att hitta den här tröjan från Dagmar, utan resultat, och resten av dagen har jag hjälpt till med förberedelserna inför FashionDAYS vilket är anledningen till att jag inte har hunnit med att blogga idag. Som kompensation kommer blir det en del inlägg under morgondagen istället :)

ELLE Oktober 2011

Intervju med Mila och Justin!
Strjärnorna som inspirerar din stil och modehusens designer!


Läs om Lindexaktuella Reese Witherspoon!


Snygga modekollage med höstens favoriter.


Snygga modejobb med indianinspiration!


Snygga smycken med inspiration från en av mina favoritvisningar i höst: Givenchy!


Frisyrtips.
Följ med hem till Dita Von Teese!


En riktigt tjock och bra tidning som ingen bara får missa. Finns så mycket roligt att läsa och bli inspirerad av.

Zara Woman Lookbook SeptemberRiktigt snygga saker finns det på Zara den här månaden. Vill ha mycket.

Färg och BeredningHar haft både Marknadsföring och Färg och Beredning idag och äntligen har vi fått vår kursbok i färgkursen!  Ett tjockt häfte som de har kopierat upp på 200 sidor på engelska. Kommer inte bli roligt att läsa igenom den..

Fashionology


Pic: carolinesmode.com

Väntar på mitt paket från Fashionology och såg det här snygga armbandet som Caroline har köpt som också är därifrån. Nice. Om ni inte redan kollat in deras smycken, så gör det här.

Kabelstickad tröjaSupersnygg och mysig kabelstickad tröja från Åhléns märke WERA för 699 kr!

Inspiration


Pic: streetfsn

Lättsamt men grymt snyggt klär sig den här besökaren på NY Fashion Week. Alexa bag och ett par utsvändga mönstrade byxor som jag inte hade tagit på mig, men som andra verkligen passar i. Riktigt hett!

RingSnygg dubbelring från Gina Tricot som finns i butikerna nu och kostar 129 kr!

Styling och fitting

Stayhard var ett av företagen vars kläder skulle provas och fotas!

De kommer visa sina kläder tillsammans med bl.a. dessa supersnygga skor från Ash!


Även Gina Tricot kommer delta och de har sjukt snygga saker med starka ha-begär!

Igårkväll var det styling och provningsdags av en del av kläderna som ska visas under FashionDAYS och jag blev så himla glad när jag blev tillfrågad ifall jag ville hjälpa till. Tillsammans med Sarah klädde vi på, rättade till och fotograferade alla looker från Stayhard, Provrummet.se, Gina Tricot och Esmeralda.

Kolla in schemat på fashiondays.nu för att veta vilken visning som går vilken dag!

FashionDAYS Borås.


ReptilmönstratÖvre bilden: väska från Lindex. Nedre bilden: skor från Kurt Geiger.


Byxor från Acne.


Två produkter ni hittar i H&M butikerna i november!Vintageskor.

Pic: sthlmstreetstyle, afterdrk, sthlmstreetstyle, wendylam, sthlmstreetstyle

Ännu mer reptilmönstrat och som ni ser finns det många olika sätt man kan bära upp mönstret på!

Lindex Affordable Luxury, hösten 2011


Pic: chic.se

Det här blir den femte kollektionen som Ewa Larsson designar för Lindex och inspirationen är hämtad från New York och kända personligheter som tillexempelvis stilikonen Charlotte Gainsbourg. Kollektionen består bland annat av stickade tröjor, kjolar, klänningar och en kappa. Priserna ligger mellan 399 kr och 1 299 kr.

Kollektionen kommer ut i butikerna den 5 oktober!

Rabatter under FashionDAYSOm ni visar
upp FashionDAYS Magazinet under FashionDAYS dagarna får ni:
- 25 % rabatt vid ett köptillfälle hos EMMAUS, Ålgårdsvägen 5-9 Knalleland.
- 25 % rabatt på valfri vara på Veras gaderober, Österlånggatan 16.
- 20 % rabatt på valfri vara på Details, Stora Brogatan 14.
- 10 % rabatt på valfri behandling hos Salong Pro Forma, Österlånggatan 33.


Under alla dagar gäller dessa erbjudanden:
- Gratis färgning hos Bellis Beauty när du bokar en klipptid i förväg hos någon av deras frisörer, Allégatan 32.
- Köp 3 betala för 2 hos Glitter på alla accessoarer i butiken, Stora Brogatan 14.
- 15 % rabatt på GANT, Armani, Guess, CK och Michael Kors på Jälmers Ur, Allégatan 30.
- 10 % rabatt på färdigpackade gardiner hos Handa, Österlånggatan 31.
- 25 % rabatt på valfri BH i butiken hos Feminette, Hallbergsgatan 7.
- 15 % rabatt på utvalda väskor hos Greta & Anna, Lilla Brogatan 22.

FashionDAYS Borås.

Inspiration
Pic: blondinbella.se

Helt underbara rum bodde Isabella i när hennes kompisar gifte sig i orten Trosa nu i helgen. Rummet hette La Dolce Vita och hotellet heter Bomans. Wow, såhär skulle man ha det hemma inte sant?

Just nuLäser jag nya ELLE som har en grym framsida prydd av Tove Styrke!

Färg och Beredning, Lab 2.


Färgade med reaktivfärger.


Foulardfärgning.


Idag hade vi vår andra lab i färg och beredning och idag var första gången vi fick hålla på med färg. Var totalt fem uppgifter vi skulle göra och de tog ganska lång tid så var lite stressigt, men mycket roligt.

Anywho för Gina Tricot


Pic: anywho.dk

Den danska bloggtrion Anywho har stylat en exklusiv höstkampanj för Gina Tricot som går under namnet "Smoking hot" och kommer komma ut i butiken i oktober. Är riktigt spänd över att få se resultatet!

Hårring


Pic: afterdrk.freshnet.se

Såg att Sabrina har på sig hårringen från H&M som jag tipsade om för några veckor sedan, så nu borde den vara ute i butikerna, eller iaf komma hit till Sverige den här veckan. Kostar 39,50 kr.

Det där armbandet
Pic: carolinaengman, sthlmstreetstyle

Finns många kopior på armbandet från Hermès, men som vanligt finns det inget som är nära på att vara lika snyggt som orginalet. Allra snyggast tycker jag det blir med tre stycken i rad, som tjejen på bilden längst ned.

Helgens planer


Pic: Abbey Lee Kershaw for ManiaMania “The Third Mind” Campaign.

Lördag och dags för helg igen! Har en massa plugg framför mig, i marknadsföringen ni vet, så det kommer jag ägna hela morgondagen åt och sen ska jag tävla med hästen också och så cykla.

Hörs igen på måndag!

ManiaMania "The Third Mind" Campaign
Pic: Abbey Lee Kershaw for ManiaMania.

Älskar kampanjbilderna som ManiaMania brukar göra. Så snygga och annorlunda. Och så Abbey förstås.

Alexa Chung för Vero Moda


Pic: posh24.se

Alexa Chung blir det nya ansiktet utåt för Vero Moda berättar CHIC i deras senaste nummer. Wow vilket kap!

Plåtning för FashionDAYS MagazinetFotograf: Andreas Sundgren
Stylist: Emma Hanson
Sminkös: Stina Rebelius


En av de två plåtningarna som ni hittade i FashionDAYS Magazinet var ett med västsvenska märken. Kläderna ni ser på bilderna ovan kommer från bland annat Oscar Jacobson, Masyane, Bella o bastian och Diis.

FashionDAYS Borås.


Följ med in till Natalie Rotmans gaderobNatalie Rotman är tv-programlederska och modekorrespondent och låter oss få följa med in till hennes gaderob. Hon kommer även med tips på vilka plagg alla tjejer bör ha hemma i sin egen gaderob. Kolla in!

Ny modeskola i LondonI september nästa år kommer Vogue att öppna en modeskola på "The Condé Nast College of Fashion and Design" i centrala London. Skolan kommer kunna utbilda studenter till den högsta nivån och tillsammans med bl.a. rektorn Susie Forbes kunskap kommer det bli möjligt (hon är föredetta skribent på Vogue och Easy Living Magazine). Såhär skriver Vogue på sin hemsida om kursplanen:

The respective curriculums will cover the history of each discipline - offering students a year-long Vogue fashion foundation course, as well as 10-week intensive fashion courses; plus modules on the fashion year; print and digital journalism; luxury brand marketing; and business-related skills.

Källa.

Modeskisser


Pic: images.borders.com.eu

Beställde precis hem den här skissboken som jag hittade hos den här läsaren. Kostar 89 kr hos Cdon.com och är 559 sidor lång med skisser både över tjejer och killar. Längtar tills jag får hem den :)

Tredje boken om Elsa


Pic: sofifahrman

Just nu börjar Sofis tredje bok om Elsa att gå i tryck. Boka ditt exemplar för 169 kr här.

Snygga scarfs


Pic: home.marianilsdotter.com

Så himla snygga scarfs, vill ha båda! Från Maria Nilsdotter och kostar 890 kr styck.

Schemat för FashionDAYS 2011Schemat för FashionDAYS dagarna hittar ni i FashionDAYS Magazinet eller på hemsidan.

I länken ovan kan ni även OSA till alla dagarna och här nedan kan ni se huvudvisningarna:

Onsdag
Invigning 18.00-00.00
Visning Esmeralda 19.00-19.30.
Best from West-samlingsvisning (m bl.a. Gina Tricot och Face) 20.30-21.00.
Modevisning Nelly.com 21.30-22.00.

Torsdag
Show Up Fashion Award 13.00-22.00.
Föreläsning med Margareta Van Den Bosch 16.30-17.30.
Erik Hassle på scen 20.00-21.00.

Fredag
Gunilla Pontén visning 16.00-17.00.
Filmkväll med en touch av mode 19.00-00.00.

Lördag
Avslutningsfest med X&Y 20.00-00.00.
Modevisning med Stayhard.se 21.00-21.30.

Nästa vecka kommer jag presentera andra aktiviteter som sker runt om i Borås som ni inte får missa!

FashionDAYS Borås.

DV Mode Hösten 2011Snygga trendspaningskollage!


Läs om modevärldens nya ansikte: Shu Pei!


Intervju med Phillip Lim!


Höstens tio starkaste kollektioner!


Snygga modeplåtningar att inspireras av!
Nya DV Mode innehåller många inspirerande intervjuer och plåtningar och en massa modeplock.

Praktikplats på DV


Pic: Mirte Maas by Lachlan Bailey for Vogue Germany September 2011.

Jag fick bekräftat igår att jag kommer att få ha min praktikplats på Damernas världs modeavdelning och jag är i extas! Kommer bli så himla roligt och jag kan knappt vänta tills det blir februari och dags för att åka till Stockholm. Ni får självklart följa med och jag kommer skriva varje dag om vad som händer :)

Kändisdesigners


Pic: posh24.se

Nästa kändis på tur att göra sin egen klädkollektion är Vanessa Hudgens! Hennes första kollektion är under produktion och den ska spegla hennes stil som enligt henne själv är street chic, bohemian and wearable.

Onsdag


Credits
Photography – Kirsten Becken
Styling – Cäthe Klein @ Ligawest
Hair & Makeup – Phuong Thai
Model – Marie Nasemann @ RedSeven
Layout – Taryn Yat

Har haft fullt upp nu ikväll och kom inte hem förän alldeles nyss. Har fått ett väldigt roligt besked idag om någonting som kommer hända i början på nästa år, berättar mer imorgon :)

Romwe
pic: angelickablick, victoriatörnegren

Snygga modekläder och snygga Balenciaga skokopior som de som Angelicka Blick har på sig på bilden hittar ni på Romwe och mycket mycket mer. Kolla in deras sida här.

MarknadsföringIdag har vi vår sjätte lektion i Marknadsföring. Fick boken från biblioteket igår och som ni ser är den ganska sliten, men vad ni inte ser på bilden är att den är 3 cm tjock och 400 sidor lång och ska dessutom vara utläst tills mån 26 sep då vi har tenta på den. Puh, ja ni fattar ju vad jag kommer ägna helgen åt ;)

Ny ring

Igår kollade jag in Kapp Ahls nya kollektion i butiken och jag kunde inte låta bli att köpa ringen för 79,50 kr.

Just nuSitter och läser nya CHIC och DV Mode medan jag äter kvällsmat.

I DIE


Pic: shop.idie.se

Supersnygga och trendiga smycken hittar ni hos I DIE som drivs av två tjejer från Örnsköldsvik som tillverkar egna smycken, kläder och väskor som projektarbete i skolan. Kolla in deras grejer här.

H&M November 2011 Product Preview


Pic: wendylam

Här ser ni lite av plaggen som kommer till H&M:s butiker i november. De tillhör både trend och divided.

FashionDAYS MagazinetNu är magazinen klara och ska börja delas ut till företag och privatpersoner. Årets upplaga är tjockare än någonsin och deltagarna detta året har också slagit rekord. Missa inte!

FashionDAYS Borås.

Färg och Beredning, Lab 1.Olika bomullsväver och linnetyger.


Här kokar vi tygerna.


Här har vi hängt upp alla tyger på tork!


Idag hade vi vår första labblektion i kursen Färg och Beredning. Vi använde bomull och linne och testade avklistring, avkokning och blekning. Till det hade vi olika kemikalier, vatten och olika maskiner. Var lärorikt och kul att ha provat det i verkligheten. Totalt ska vi ha fem labbar.

Inspiration


Pic: sthlmstreetstyle

Snygg vardagsoutfit med lite färg, markerade bryn och Cambridge Satchel väskan som jag gillar. Lägg också märke till hennes naglar som hon har målat i olika pastelfärger!

Helgen som kommer


Pic: Michelle Buswell by Erick Basilio for Kurv Magazine.

Lördag och dags för helg igen. Idag har vi vår sista träff med Modekollo innan FashionDAYS och på kvällen ska jag fira en kompis som fyller år. Söndagen blir det cykling, fotboll och plugg.

Ha en superbra helg så hörs vi på måndag!

Kabelstickad tröjaDen här snyggingen hittar ni på H&M!

Gubbskor


Pic: sthlmstreetstyle, carolinesmode, fashionquad

Gillar gubbskon utan snörning med snygga detaljer där framme. Här ser ni många olika varianter på den och även några av de "vanliga". Alla skor i kollaget kommer från Topshop!

Natural Obsession
Credits
Photographer – Oliver Meyer
Clothes/Styling - Asuyeta
Model – Florentina @ East West Models
Hair/MUA - Eva Gerholdt

Snygga
och naturliga bilder som får mig att tänka tillbaka på sommarens svala dagar.

Acne t-shirtHar alltid varit fascinerad över rymden! Den här t-shirten kostar 749 kr och du hittar den på Nelly!

Höstens nagellackSka ni införskaffa ett nytt nagellack till hösten, men vet inte vad ni ska välja för färg så satsa på det här storsäljande och spännande nagellacket från Chanel för 245 kr.

Demain Design


Pic: demaindesign.blogspot.com

Sofia Lillhammar Nilson är tjejen bakom märket Demain Design och hon tillverkar smycken med personlig prägel. Just nu håller hon på att tillverka en ny kollektion under namnet Hardware by Demain och ett smycke som ingår i den är halsbandet på bilden till höger. Hon designar också efter kundens egna önskemål.

Vill du köpa något av hennes smycken så gör du det här.

Nästa: New Yorks modevecka


Pic: style.com / ADAM aw11

Idag börjar NY Fashion Week med visningar så som Hervè Léger, Tory Burch, Tommy Hilfiger, Lacoste och Jil Sander. Sista dagen av modeveckan är torsdagen den 15:e september.

Hjärnan arbetar för fullt


Pic: altamiranyc

Fick ett tips på handledningen att jag borde koncentrera mig på tre viktiga punkter i min butik så att budskapet skulle bli klarare. Jag har funderat och funderat och funderat kring om det verkligen skulle gå att genomföra att ha lite billigare kläder tillsammans med dyrt, men när jag menar billigt så syftar jag på mina egenproducerade t-shirts och linnen. Ska de vara i bra material utan stor miljöpåverkning kommer de troligtvis ligga på runt 400-600 kr styck och det kostar ju exempelvis t-shirtsen från T By Alexander Wang och det är ju ett dyrt märke, så min idé borde fungera.

En av punkterna i min butik kommer självklart vara färg och då kommer fokuset att ligga på mina egenproducerade plagg samt en del färgglada väskor som på bilden ovan. Jag vill komma bort från "regeln" att färg bara passar att bära på sommaren. Den andra punkten kommer vara hållbarhet eftersom kärnan i min butik kommer vara att plaggen ska vara hållbara från säsong till säsong. Den tredje punkten däremot är svårare att komma på, men det kanske skulle kunna vara något med att jag vill ändra synsättet hos människor så att alla kan gå och shoppa i min butik och de som är lite fattigare ska våga och känna att de kan kolla på de dyra produkterna och sedan spara och investera i sin favorit.

Modekollo 2011.

SatchelväskorHar hittat ytterligare en kopia av den populära Satchelväskan från The Cambridge Satchel Company och som ni ser på bilden ovan så finns det många olika färger och storlekar att välja bland på företaget Bohemia Design. Priserna ligger på lite under tusenlappen.

Kolla in deras hemsida här.

Kabelstickade tröjor
Från vänster: 1. Gina Tricot 149 kr (finns även i beige). 2. Lindex 299 kr (även i vitt och grått). 3. Zara 299 kr (massa färger). 4. Zara 399 kr. 5. Cubus 299 kr (flertalet färger). 6. Monki 400 kr (finns även i vitt).

Tröja från Åhléns.


Tröja från H&M.

Pic: marcella mravec, guldknappebloggen, carolinesmode


Hur snyggt är det inte med kabelstickade tröjor? Tycker Marcellas på den första bilden är helt perfekt och jag hittade några alternativ till den. Snyggast är ju om den är av modell större och att den sitter lite löst och att den har stora "kablar" längs tyget. Annars är det snyggt med lite mer åtsittande tröjor tillsammans med en skjorta under och till det ett par riktiga gubbskor!

Utförsäljning hos Gina TricotMissa inte detta alla Boråsare! Med start kl 11.00 alltså vid vänstra hörnet av den stora Gallerian i Knalleland, vid Gina Tricots föredetta kontor. Observera att ni inte har något bytesrätt eller öppet köp på det ni köper!

Ny kurs: MarknadsföringHade vår tredje lektion i Marknadsföring nu idag och det är riktigt intressant. Ibland lite långtråkigt eftersom han bara står framme vid tavlan och pratar, men så småningom ska vi få arbeta med ett företag i grupp och det är då vi kommer ha nytta av den här boken. Vi ska dessutom få efterlikna riktiga säljmöten där vi ska försöka sälja in oss/vår idé/produkt, vilket jag verkligen ser framemot :)

Fler ponchosFrån vänster: 1. Monki 300 kr. 2. Gina Tricot 149 kr (finns även i grått och svart). 3. Gina Tricot 149 kr (finns i många olika färger). 4. Gina Tricot 149 kr.

Designers Finest - KappAhl


Pic: kappahl.com

Idag släpper KappAhl sin designkollektion i deras butiker. Kolla in alla produkterna och priserna här.

Choker halsband


Pic: lindex.com

Nu hittar ni det här halsbandet i metall på Lindex hemsida för 99 kr!

H&M Conscious Collection Fall 2011


Pic: wendylam

Här ser ni produktbilderna för den kommande Conscious kollektionen som alltså enbart kommer säljas online. Inspirationen är hämtad mycket från svensk folkoreromantik och som vanligt är hållbarheten i fokus med kläder som är tillverkade i matieral så som ekologisk bomull och linne, återvunnen ull och ekologisk hampa.

Kollektionen hittar ni exklusivt online från och med den 6 oktober!

J.Lindeberg


Pic: jlindeberg.com

Nu har J.Lindeberg börjat med damkläder igen men tyvärr finns det inga jeans till försäljning (kommer hoppas jag!) men snygga stickade koftor som de här två hittar ni på deras hemsida.

Damkollektionen hittar ni numera på NK Designers på plan 2 i Göteborg!

Missoni för TargetKolla in den här videon där Margherita Maccapani Missoni berättar om hennes familjetraditioner, kläderna och kampanjplåtningen för Missonis samarbete med Target. Kläderna finns tillgänliga från och med den 13:e sep.

Helgens planer


Pic: Permalink to Bambi Northwood-Blyth & Martha Hunt for Free People September 2011 Lookbook.

Blir inga fler inlägg i helgen och det av den vanliga anledningen att jag vill kunna koppla av och inte behöva ha några måsten. Tycker alla borde använda helgerna till att bara göra vad de känner för så att man prestera max under veckodagarna och hålla kreativiteten uppe :)

Helgens planer blir mys med älsklingen, kolla fotboll och cykla. Ha det superbra så hörs vi igen på måndag!

Eling Kling stylar på NY Fashion Week


Pic: stylebykling.nowmanifest.com

Vår egen Elin Kling kommer styla hennes första modevisning någonsin och det är för märket TIBI under New York Fashion Week! Totalt kommer showen bestå av 40 olika looks och bilderna togs i onsdags.

Höstens modevisning på NK


Pic: nk.se

Idag visar NK höstens trender i varuhuset i Göteborg. Modevisningen visas kl. 13.00, 14.00 och 15.00.

Rebecca Stella för Nelly


Pic: nelly.com

Rebecca har designat en kollektion för Nelly som nu finns tillgänglig på Nellys hemsida! Priserna ligger mellan 399 och 995 kr och hon har utgått ifrån sig själv och hennes egen stil. Rebeccas personliga reflektioner och tankar kring plaggen kan ni läsa här.

Kolla in alla plaggen här.


Rodebjer
Pic: rodebjer.com, kanal5.se/fridafahrman


Älskar de här rymdmönstrena från Rodebjers höstkollektion. Så snyggt! Gillar tunikan med öppna armarna på sidorna som Frida har på sig, men även den i mitten är en favorit.

Designers Finest


Pic: kappahl.com. Priser mellan 99- 1 499 kr.

Lindex har de senaste åren gått från att vara en barn och familjebutik till att bli ett företag som även säljer modekläder som faller unga i smaken. Medan Lindex har gått framåt känns det som att KappAhl har gått bakåt, men nu verkar det som att KappAhl vill hänga på. Den 6 september släpper de nämligen en exklusiv kollektion framtagen av ett speciellt designteam som har fått fria tyglar att göra vad de vill och resultatet är strålande. Eller vad tycker ni?

Piffa till din väska


Pic: tidningen Chic

Gör som Hanneli och byt ut kedjan eller läderbandet på din väska till ett sidenband. Enkelt och snyggt!

Snygg färgkombination


Pic: Stockholmstreetstyle

Jag har kollat och provat den här kimonon två gånger nu, senast i förrgår, men det kändes inte helt hundra. Men så fort jag kollar på den här tjejens outfit så ångrar jag mig. Man kanske borde slå till ändå?

Mysig hösttröja

Just nu vill jag ha den här tröjan från Dagmars höstkollektion i alpackagarn från Värmland!

Dreams of Norway


Pic: dreamsofnorway.com/

Vill ni ha snygga handgjorda smycken tycker jag att ni ska kolla in märket Dreams of Norway som drivs av designduon Nina Einarsen och Iselin Strømsvåg. Ni hittar deras hemsida här.

Färgglad axelväska


Pic: wendylam

Kolla in den här snygga färgglada läderväskan från Lacoste:s SS12 kollektion. Tycker den påminner om den snygga Cambridge Satchel väskan som jag visat er ett antal gånger. Eller vad tycker ni? Gillar ni den här?

VIP-shopping med Frida Fahrman i GöteborgDet bjöds på Coca Cola Light och små söta cupcakes!


Höstens trender genom tre olika outfits: (fr vänster) Romantisk, Fashionistan och Rock-chic!


Gårdagens event på H&M var riktigt lyckat och det kom massvis av folk. Tillsammans med Coca Cola Light hade H&M en tävling där man kunde vinna en av lookerna som Frida Fahrman presenterade på scenen. Tycker om att hon valde ut tre outfits och pratade utifrån deras personligheter och även berättade vad de mer kommer att välja att ha på sig i höst. Men framförallt gillade jag hennes avslutningsfras: "kom nu ihåg att inte välj en stil rent av beroende på vem ni vill vara, utan mixa och blanda och kör på det som ni känner er bekvämma i och då kommer ni även att känna er snyggare om ni trivs i det ni har på er" vilket ju är såå rätt!

Passade även på att ställa lite frågor till Frida angående utbildning och jobb och hon kom med en massa bra tips på hur hon tycker man ska gå tillväga och hon tyckte verkligen att jag hade valt rätt genom att studera på Textilhögskolan och ha det som bas. Verkligen jättetrevlig var hon :)

Just nuFrukost med senaste numret av Cover och sedan blir det en ridtur i paddocken innan skolan börjar. Idag kommer bilder från Frida Fahrmans VIP-shopping som jag var på igårkväll i Göteborg :)

RSS 2.0