Lady Gagas outfit


Photo | aftonbladet.se
 
Modedesignstudenten Daniel Bendzovski visade sin avgångskollektion från Textilhögskolan på MBFW i onsdags då Lady Gagas stylist kom fram till honom efter showen och frågade om hon fick låna några plagg från kollektionen, vilket hon självklart fick. Daniel återvände till Borås men blev senare uppringd då stjärnan ville se fler av hans plagg, så han tog sin bil och åkte tillbaka med alla plagg i bagaget. Lady Gaga valde tillsut hans spektakulära rosa/svarta pälsjacka samt en vit kjol, även den i päls, som hon sedan gjorde entré i inför fansen från hotellet påväg till konserten!

Just nu

Photo | By me
 
Är jag och en kompis på Sofis modegala på Café Opera i Stockholm. Det har delats ut priser både till Årets inspiratör (som gick till Loreen) och Årets modekedja (som Weekday kammade hem). I precis detta ögonblick pågår en modevisning med olika kedjor så som Lindex, JC och Gina Tricot!

Nytt dammärke hos Nelly.com

 
Den femte september lanserar Nelly.com ett nytt varumärke för dam som enligt dem själva "passar tjejer som har ett öga för mode och som inte är rädda för att ta sig an nya trender".

Onsdagsvisningar

Övre: Lagom. Nedre: Stand Up for African Mothers (Nina från Top Model Sverige i Ida Sjöstedt)
Mes Dames.

Photos | By me
 
Lagoms kollektion bestod av en blandad skara av färger matchat med en del mönstrat. De flesta av modellerna bar två långa flätor och hade mörka markerande bryn.

Stand Up for African Mothers är en global kampanj som organiseras av AMREF vars syfte är att utbilda 15 000 barnmorskor i Afrika och på så vis minska mödradödligheten i regionen med 25 procent. Idag visade tio svenska designers up varsin mammaklänning som de skapat för att stödja kampanjen och klänningarna finns nu till försäljning på Bukowskis Market.
 
Mes Dames är ett märke som startade år 2009 av svenska Lisa Wikander. Hennes SS13-kollektion var inspirerad av hjältinnan Palma Bucarelli och signaturfärgerna var grön, gul och lila.

Se Tiger of Swedens show


Photo | By me
 
Ikväll kan ni se Tigers visning på deras hemsida (start 20.15) eller livestreamad på Norrmalmstorg!

The Swedish School of Textiles Show


Photo | By me
 
Textilhögskolans avgångselever hade hög standard på sin visning och man kunde se att de som satt front row gillade vad de såg. Som ni vet så var det andra gången som jag såg kollektionerna, men jag tycker bara att de blir bättre och bättre. Mina personliga favoriter är: Sofia Bahlner, Maria Hedmark och Sara Lundberg.

Se Cheap Mondays visning


Photo | cheapmonday.com
 
Ikväll kommer Cheap Mondays visning att livestreamas här på deras hemsida 21.30!

Tisdagens eftermiddagsvisningar

Över: Josefina Larsson. Neder: The Local Firm.
Maria Nordström.
Diana Orving.
Busnel.

Photos | By me
 
Dagen har varit full av visningar! Klockan ett visade Josefina Larsson sin kollektion som innehöll mycket grönt och vitt i material som var behandlade så att de såg skrynkliga ut. The Local Firm inledde, liksom i våras, sin visning med en dansuppvisning till musik med mycket bas som fortsatte visningen ut. Kollektionen var genomtänkt med en del huvudbonader och långa längder.
 
Maria Nordström hade blandat mycket färger och material till en kollektion som kändes väldigt modern. Maria hade även lekt med olika former för att skapa volym och spänning. Diana Orvings kollektion var hållbar och innehöll mycket svart, beige, grått och mönstrade plagg som hon avslutade sin visning med.
 
Busnels modeller hade sidbena och visningen genomsyrades av blåa och naturnära färger.
 

Dagmar Show

Photo | By me
 
Första visningen för dagen var Dagmar som hade skapat en jättefin kollektion i ljusa färger och med flera spännande vågrandiga mönster. Modellerna varierade mellan att bära vitlackerade armband, halsband och hatt. Även ett antal badkläder i form av både baddräkt och bikini syntes!

Stylein Show

Photo | By me
 
Elin Nyström hade skapat en fin och hållbar kollektion i neutrala färger med en och annan färgklick. Plaggen var välarbetade och hade ett återkommande blått mönster som ni kan skymta i bakgrunden!

Ida Sjöstedt Show

Photo | By me
 
Nyligen avslutade Ida Sjöstedt sin visning på Berns som innehöll mängder av fina kläder man vill ha! Håret på modellerna hade sprayats rosa och alla bar antingen turkosa eller rosa höga pumps. Magiskt!

Mercedes-Benz Fashion Week

Photo | By me
 
Då var MBFW igång och Nhu Doung har precis avslutat sin show där hon använde tyger som har gjorts i Textilhögskolans metallstickningsmaskin! Jättefint! Nu Ubi Sunt nästa!

Nästa: Mercedes-Benz Fashion Week Sthlm

Photo | mercedesbenzfashionweek.se
 
Idag drar MBFW igång i Stockholm med visningar så som Dagmar, Altewai Saome, Ida Sjöstedt, Norrback, Stylein, Nhu Doung och Whyred. Modeveckan invigs av ingen mindre än kronprinsessan Victoria och fortsätter med inledningsvisningen av Haute Couture designern Fadi el Khoury!

Nästa: Stockholm

 
Photo | By me
 
Nu har jag packat klart och är snart påväg upp till Stockholm för MBFW! Är ett fullspäckat schema de kommande dagarna och jag ser framemot att se alla visningar, men det finns några som jag är extra förväntansfull över! Lovar att lägga upp lite livebilder här på bloggen. Vi hörs.

Handla Cheap Mondays SS13 kollektion..

Photo | DV
 
.. innan de ens har visat den på MBFW! Genom att bli medlem på deras grupp på Facebook får du tillgång till en kod som gör att du kan shoppa delar av deras kollektion redan nu.

All information ni behöver hittar ni här.

Guldknappen 2012

Photos | DV

Idag ägde Damernas Världs Guldknappegala rum i Stockholm och det åtråvärda priset gick till Ulrika och Christopher Bjercke med sitt märke Hunky Dory! Vinnaren av Guldknappen Accessoar gick till Maria Nilsdotter med sina smycken vars inspiration kommer ifrån naturen och gamla folksagor. Grattis!

Aubin & Wills Fall 2012 Campaign

 
 
 
 
Photos | Sophie Dahl by Annemarieke van Drimmelen
 
Riktigt snygga sensommarbilder som gör mig sugen på att gå och shoppa höstkläder!

Stine Riis för H&M

Photos | Damernas Värld
 
I februari i år vann Stine Riis det nyinstiftade modepriset H&M Design Award där hon fick ta emot 450 000 kronor och även fick möjlighet att sälja delar av sin kollektion i utvalda H&M-butiker! Några av nyckelplaggen kommer att lanseras i Storbritannien under London Fashion Week den 17 september för att sedan, tre dagar senare, börja säljas i Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna, Belgien och online.
 
 

Invigningsfest av H&M:s flaggskeppsbutik

Photos | ELLE
 
I onsdags var det invigningsfest av H&M:s ombyggda flaggskeppsbutik på Hamngatan i Stockholm där 700 personer var inbjudna. Idag öppnar butiken för allmänheten med en officiell invigning kl 11.00!

Styled by Linda Sundblad

Photo | Din sko
 
Efter Din Skos lyckade Style-By kampanj i vår med Angelica Blick, Carolina Engman och Caroline Blomst presenterar de nu ett nytt samarbete; med artisten och modeprofilen Linda Sundblad. Linda har valt ut sina favoriter från skokedjans skinnkollektion XIT och för varje såld sko går 50 kr oavkortat till Plans kampanj för kvinnors rättigheter "Because I´m a girl". Skorna finns i butik från och med måndag 3 september.
 
Fem snabba frågor till Linda om samarbetet hittar ni här.

Missoni för Lindex

 
Photo | Lindex
 
Nu har Lindex släppt några av kollektionsbilderna av samarbetet med Missoni som kommer att finnas i Lindex butiker från och med den 25:e september. Ser spännande ut eller hur?

Hemma igen

Photo | By me
 
Tillbaka på svensk mark efter en veckas sol och 40-graders värme, härligt! Känner mig riktigt uppvilad och taggad inför skolstarten och nya projekt men framför allt inför MBFW nästa vecka!

Nästa: Mallorca

Photo | by Nils Odier/Agent Bauer
 
När det här inlägget kommer upp så sitter jag på flyget påväg ner till Mallorca för sol och bad i en vecka. Ska bli så himla skönt att koppla av och ladda batterierna inför höstens alla aktiviter!
 
Ni får ha det så bra så hörs vi om en vecka igen. Kram

Balenciaga Fall 2012

 
 
 
Photos | Style.com

Nicolas Ghesquière har skapat en kollektion med en härlig mix av enfärgat och mönster. Fina detaljer i form av skinntyger och transparenta nederdelar möts av enkelheten i en rosa löst sittande topp. Vackert!

Födelsedagspresent

Photo | By me
 
Jag fyllde år i helgen och när jag träffade Mimmi igår fick jag det här fina halsbandet från Lindex. Tack!

Jeans for All

Photo | by John Scarisbrick, Camera Link

JC satsar på stort den kommande säsongen med enhöstkampanj där många kända profiler finns med. Vad sägs om Cissi Forss, Anton Hysén, Caroline Winberg och Adam Tensta? Samtidigt väljer även JC att byta namn från Jeans and Clothes till Jeans for All och det kommer även att satsas ytterligare på jeansdelen.
 
Samtliga medverkande modeller är: fotbollsspelaren Anton Hysén, designerna Richard Hutchinson och Axel Nyhage från The Local Firm, designer Rasmus Wingårdh och forna JC jeansprofilen Mats Andersson, skådespelarna Matias Varela, Mathilda von Essen och Cissi Forss, supermodellen Caroline Winberg, artisten Adam Tensta, modellen och bloggaren Anine Bing, designern Robert Berggren från Pour, modeprofilerna Filippa Berg, Billie Josephson och Nike Felldin, mediapersonligheten Parisa Amiri samt modellerna Louise Zetterström, Erik Andersson, Moa Åberg och Rogéh Dupé och Karin Andersson.
 

Bakom kulisserna

 
Nu har det släppts en backstagevideo från Lindex samarbete med Missoni där Angela Missoni, grundare av märket och Lindex designchef Lea Rytz Goldman berättar och visar delar av kollektionen!

Azalea Black

 
Photo | Acnestudios.se
 
Den här snygga lackskon hittar ni på Acne för 3 795 kr!

Nästa: Copenhagen Fashion Week

Photo | Copenhagenfashionweek.com
 
Idag drar Köpenhamns modevecka igång med visningar så som Baum und Pferdgarten, Bruuns Bazaar, By Malene Birger och Day Birger et Mikkelsen.

Enkel klänning

Photo | DV
 
Freja Beha Erichsen frontar ZARAS kampanjbilder för hösten i en supersnygg, men enkel klänning!

Dagmarsfavoriter

Photo | House of Dagmar
 
Här har ni mina absoluta favoritlooker från Dagmars höstkollektion. Vit tröja i alpacka garn, mycket blått i både matta och skimrande tyger, tröja i fuskpäls och stor mönstrad poncho. Perfekt!

Sephora öppnar i Sverige

Photo | Sephora.com
 
Tidigare har jag berättat att ryktet om att Sephora skulle komma till Sverige var sant och att MOOD-gallerian var en potentiell etableringsplats, men nu i dagarna stod det klart att det blir Täby centrum strax utanför Stockholm och öppningen kommer att ske i oktober senare i år! Enligt uppgifter till tidningen Market hoppas de öppna totalt 15 butiker i Sverige och Danmark inom en treårsperiod!
 
Källa.

Acne Fall 2012

 
Photos | Style.com
 
Jonny Johansson har skapat en höstkollektion som innehåller många olika färger ofta i kombination med ett brett bälte i midjan. Förrutom färgerna ovan återfinns även vinrött, senapsgult och dovt ljusblå.

Shoppingtips

Photo | By me
 
Supersnygg klänning från Lindex för 299 kr!

Just nu

Photo | By me
 
Kom hem från kusten igår och sitter just nu och läser det nya numret av Styleby och kollar på OS.

RSS 2.0