Inspiration

 
 
Photos | Sofi Fahrman
 
Riktigt snygga frisyrer sågs på Marchesas senaste visning i New York!

Vogue Paris November 2012

 
 
 
Photos | Anna Selezneva by Lachlan Bailey

Läderjacka

Photo | Sabrina Meijer
 
Riktigt snygg jacka från Style by Marina som blir din för cirka 2 000 kronor!

Gårdagen

Photo | By me
 
Igår fotade jag och Lina produkter till tre artiklar som vi blivit tilldelade i kursen modejournalistik. Resultatet blev ett stilleben med en festoutfit, ett kort på min Acnetröja och en iPhone samt ett foto utanför studion. Under dagens lektion har vi fått lära oss grunderna i InDesign så att vi ska kunna layouta artiklarna!

Just nu

Photo | By me
 
Sitter jag på bussen hem från gymmet och läser vinternumret av DV Mode som nyligen anlänt!

Dag 2: Visning av Halens.se

 
 
 
 
Photos | Tobias Guldstrand
 
Även Halens hade en visning under fredagskvällen på FashionDAYS scenen som innehöll mycket festliga och snygga plagg i många olika färger men också en del svart som ni ser!

Dag 2: Visning FashionSTORE

 
 
 
 
Photos | Tobias Guldstrand
 
Under fredagskvällen hölls en modevisning med kläder ifrån FashionSTORE där fem olika designers fick chansen att synas lite extra. Kläderna fanns sedan till försäljning i butiken.

Dag 2: Visning Textilhögskolan grupp 6

 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | By me, Tobias Guldstrand
 
Kvällens avslutande visning stod grupp 6 för som består av branschens nykomlingar. Tillsammans stod de bakom en färgsprakande och kreativ modevisning där effekter som rök och detaljer av plast visades flitigt. Såg ett antal elever från Textilhögskolan, men jag kände verkligen inte igen alla så var kul!

Dag 2: Visning av Almåsgymnasiet & Komvux

 
 
 
Photos | By me
 
Idag visade Almåsgymnasiets tvåor och treor sina kreationer på Brygghuset tillsammans med Komvux designelever. Visningen var väldigt lång och kläderna mycket varierande, vilket var mycket roligt att se!

Maison Martin Margiela för H&M

Photo | DV
 
Här ser ni mina favoriter från H&M:s nästkommande designsamarbete med det franska modehuset Maison Martin Margiela! Resten av produktbilderna hittar ni här.

Sephora har nu öppnat i Sverige

Photo | blogg.damernasvarld.se/carinsbeauty
 
Igår öppnade Sephoras butik i Täby och märken som är helt nya på den svenska marknaden, och som Sephora innehavar, är: Nails Inc, Benefit, MakeupForever, Sampar och Front Cover! Carin berättar vidare att senare i år kommer Sephora även att öppna en butik i Malmö och en i Nacka Forum utanför Sthlm!

FashionDAYS, Dag 1

 
 
På andraplats kom Anna Johansson..
 
.. och vann gjorde Carolina Rönnberg!
 
Photos | By me and Show Up Fashion Award
 
Att hinna med allt man vill under FashionDAYS dagarna är svårt för det är mycket roligt som händer! Några saker som jag var på igår var iaf Show Up Fashion Award och modevisning på butiken NY som hade 20 % på hela sitt sortiment och när man handlade fick man riktigt fina goodiebags!

Workshop i fotostudion

 
 
Photos | By me
 
Idag fotade vi som sagt produkter i fotostudion, men vi tog inte vanliga produktbilder som finns på de flesta hemsidor, utan vi använde oss av en snurrande platta så att kameran tog kort på produkten i 24 olika vinklar. Bilderna anändes sedan för att skapa en bild där man kan vrida produkten på datorskärmen för att kunna syna den från alla håll. En del hemsidor använder sig av den här tekniken och det var mycket roligt att ha fått prova på och se hur det fungerar i praktiken!

Just nu

Photo | By me
 
Fotar vi produkter i studion till vårt butikskoncept. Snart är det min klännings tur!

Maison Martin Margiela för H&M

 
 
 
Photos | DV

Här kommer lite fler bilder inför H&M:s nästkommande designsamarbete. I butik 15 november.

Shoppingevent

 
Photos | By me

En fullspäckad dag avslutades med ett shoppingevent på Lindex tillsammans med Sofis Mode! Nina och Pamela berättade om höstens trender och det lottades ut tre presentkort à 1000 kr att handla för, halvårsprenumeration på Sofis Mode och goodiebag från Maybelline. Lindex hade också 20 % rabatt på hela sortimentet så jag kom hem med lite smått och gott!

Just nu

Photo | By me
 
Äter jag frukost och läser sista numret av CHIC som precis kommit ut i butik. Jättetråkigt förstås att de tvingas lägga ned, men det finns ju ett överflöd av tidningar på marknaden så någon måste ju slås ut. Synd bara att det skulle bli just CHIC som jag tycker har haft väldigt bra innehåll och varit värt sitt pris!

Dagen som gått

Photo | Anastasia Shershen by Nikolay Biryukov for ELLE Ukraine November 2012
 
Har varit en riktigt stressig dag, vilket även helgen kommer att bli. Ska jobba lördag och söndag och resten av tiden kommer jag ägna åt att skriva klart vår hemtenta i modejournalistiken där vi analyserar ett modemagasin och en blogg samt vårt grupparbete i den andra kursen. Ingen vila här inte!

Gårdagens inköp

Photo | By me
 
Hittade den här tröjan inne på MQ som satt perfekt och så den här limegröna clutchen på Åhléns (som ser gul ut på bilden) och jag var bara tvungen att slå till. Riktiga kap som kommer användas väl!

Studiebesök

 
Photos | By me
 
Gårdagens studiebesök var som ni förstår väldigt intressant och lärorik! Som ni såg i mitt tidigare inlägg så började besöket med att vi fick se den digitala bilen som var en ny teknik som presenterades för bara några veckor sedan. Denna teknik skulle göra det möjligt att bygga upp kläder på samma sätt vilket vore oerhört användbart! Fortsättningsvis fick vi kolla in våra 3D butiker på en jättestor skärm som hade kostat ca 5 miljoner kronor och här kunde vi, med hjälp av systemet, lägga upp alla våra butiker på en rad som vi gjort i Google Sketch Up och sedan gå runt och in i dem längs en gata vilket gör butikerna väldigt verkliga!
 
Resten av dagen fick vi se videos på nya tekniker och företag som anammat dem samt en hel del andra intressanta saker som vi ska spinna vidare på i vårt grupparbete!

Just nu

 
Photos | By me
 
Är vi på studiebesök på Berge Consulting på Lindholmen där vi kollar in ny teknik. Inledningsvis fick vi se en bil byggas upp i 3D från ett papper med hjälp av en mobilapp vars teknik endast är 3 veckor gammalt!

Elin Kling för Marciano


Just nu

Photo | By me
 
Är vi i fotostudion och lär oss hur skolans kameror fungerar, hur vi använder olika blixtrar och reflexskärmar, hur man ljussätter bilder och hur man redigerar dem i datorn för bästa resultat.

Day Birger et Mikkelsen Vår/Sommar 2013

Photo | DV
 
Kommer att finnas en hel del snygga plagg till våren hos Day Birger et Mikkelsen!

Svarta skinnboots

Photo | vave-shoerepair.com
 
Riktigt snygga boots från Fifth Avenue Shoe Repair som blir dina för 3 695 kr!

Nytt armband

Photo | By me
 
Köpte det här nitarmbandet på Lindex idag och jag älskar det redan! Finns både i silver och guldimitation. Vet att även Gina Tricot har likadant fast för en tjugolapp mer.

Lyckad kväll

Photo | By me
 
Blev en lyckad kväll på Vinci i Borås igår där jag hade stylat 3 modeller till FashionDAYS releasefest. Bilden är tagen på salong Cri som stod för hår och make.

Tjuvtitt: Maison Martin Margiela för H&M

 
 
 
 
Photos | Wendy Lam, DV
 
Här kommer ett litet smakprov på H&M:s samarbete med Maison Martin Margiela som kommer till butikerna den 15:e november. Bilderna längst upp är från ELLE där de har haft en plåtning med vissa plagg.

Visuell kommunikation

Photo | By me
 
Ytterligare en rolig skoldag är slut! Idag fick vi bygga varsin virtuell butik i 3D i CAD-programmet Google Sketch Up som vi i nästa vecka ska få se och kunna promenera runt i "verkligheten". Lite svårt att förklara, men efter studiebesöket i Göteborg ska jag berätta mer.
 
Bilden är från gårdagens andra workshop där vi först tog fram en inspirationsbild som vi sedan skulle använda för att utforma en grundskiss på ett eller flera skyltfönster.

Dagens lektion

Photo | By me
 
Idag hade vi en gästföreläsare i visuell butikskommunikation vilket var mycket roligt och lärorikt! Under lektionen gjorde vi bland annat en övning där vi skulle göra en butikslayout utifrån vissa krav på innehåll och såhär blev min och Ninas butik tillslut. De gula klossarna står för nyhet och kampanjvaror medan de röda är blickfångare.

Inspiration

Photo | 5inchandup.blogspot.co.uk
 
Sandra Hagelstam i sportig look i form av egendesignad blazer för Nelly, topp från Nike, kappa och väska från Zara, byxor från Gina Tricot och halsband från Nelly Trend.

Patricia Chang

Photo | patriciachang.net
 
Patricia Chang är en koreansk designer som är född och uppvuxen i New York som efter utbildning och jobb hos Marchesa så småningom började frilansa och nu driver sitt eget märke. Kläderna på bilden kommer från hennes höstkollektion, men redan nu finns även SS13-lookbooken ute. Ni hittar den här.

Vero Moda Höst 2012

 
Photos | veromoda.se
 
Som jag tidigare berättat så är Alexa Chung ansiktet utåt för Vero Modas höstkampanj. Vill ni kolla in hur det gick till under plåtningen så kan ni kolla in videon nedan.
 

Helgens planer

Photo | Bambi Borthwood-Blyth by Alex Franco for Russh October/November
 
Förrutom att skriva klart min artikel ska jag jobba och bowla/äta/ut och festa med fotbollslaget.
 
Hoppas ni får en toppenhelg så hörs vi på måndag igen!

Just nu

Photo | By me
 
Sitter och äter fruktsallad och skriver på min artikel i modejournalistiken som ska vara klar på måndag!

Punkt Mode

 
I april tidigare i år var det preview för Punkt Mode men i eftermiddag genomförs det på riktigt för första gången. Punkt Mode är en plattform för att modebranschen i Borås ska få träffas, minga, byta kunskaper, skapa nya affärer och få inspiration. Träffarna kommer hållas första torsdagen varje månad och platsen är Scandic Plaza på Allégatan 3. Anmälan till kvällens mingel görs här.

Idag: Anna Del Russo för H&M

Photo | hm.com/se
 
Idag släpps stilikonens accessoarkollektion i utvalda butiker och online klockan 10.00. Shoppinginformation och lista på vilka butiker som kommer få in produkterna hittar ni här.

Inspiration modeveckorna #4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Photos | Tommy Ton för Style.com, Carin Olsson för ELLE

Inspiration

Photo | bloggar.aftonbladet.se/sofissnapshots
 
Snyggt klädval i form av Louboutinskor, tröja från H&M och byxor från Ralph Lauren Denim & Supply!

Fyra kjolar

 
 
 
Photos | nyheter24.se/modette/angelicablick
 
Fyra snygga kjolar från Angelicka Blick. Den första kommer från H&M Trend, den andra är egentligen en klänning från Zara, fjäderkjolen hittar ni på Nelly Trend och sist favoriten från Patricia Chang.

Inspiration modeveckorna #3

 
 
 
 
 
 
 
Photos | Tommy Ton for style.com, Angelicka Blick

Balenciagatröjan

 
Photos | Tommy Ton for Style.com, Angelicka Blick, ginatricot.com
 
Nu har det kommit ytterligare en budgetvariant av Balenciagas hypade tröja som synts flitigt bland modeveckornas besökare. Den här kommer från Gina Tricot och kostar 299 kr!

DinSko samarbetar med Angelicka Blick

 
För andra gången kommer bloggaren att samarbeta med DinSko där hon nu kommer välja ut sina favoriter från skokedjans kommande festkampanj som släpps vecka 46! Kampanjen kommer synas både i butik och på webben samt facebooksidan där man även kommer kunna se Angelickas trendspaningar.

GUESS by Marciano

 
 
Idag publicerades två av kampanjbilderna för Elin Klings kollektion för GUESS! Plåtningen gjordes i Kaliforniens öken och är fotad av Hunter & Gatti. Planen var att Elin skulle designa arton artiklar, men istället blev det hela trettiotre stycken! Kollektionen kommer finnas till försäljning på NK från och med 23 nov!

Snart: Project Runway Sverige

Photo | tv3.se
 
Nu om mindre än en halvtimma börjar Project Runway Sverige på TV3. Missa inte!

Inspiration

Photo | Caroline Engman
 
Höstsnygg i kappa och tröja från Dagmar, solglasögon från Céline och väska från Proenza Schouler!

Little Liffner

Photo | littleliffner.com

Little Liffner är ett accessoarmärke som startade i våras och som drivs av Paulina Liffner von Sydow. Hennes väskor har en enkel design och fokus ligger på bra material därför görs de för hand i Italien.
Väskorna ovan är från hennes höstkollektion, fler hittar ni här.

Mangos nya designsamarbete

 
Gala González är model, bloggare, stylist, dj och designer och just nu aktuell med den spanska klädkedjan Mango där hon tagit fram en accessoarlinje innehållande väskor, skor och smycken. Kollektionen är gjord av sammetstyger och transparenta material och släpps på mango.com den 8 november!

RSS 2.0