Inspiration

Photo | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Söta Hanneli i snygg kombo av svart och kornblått!

Isabel Marant för H&M

Photo | Wendy Lam
 
Nu har både lookbook- och produktbilderna för H&M:s designsamarbete kommit ut! Har ni fått någon favorit? Personligen gillar jag den mönstrade jackan på bilden längst upp till vänster och det silvriga bältet.

Vinnarkollektionen från H&M Design Award

 
Photos | Wendy Lam
 
Den 17:e oktober kommer Minju Kims vinnarkollektion i H&M Design Award att släppas i utvalda butiker i Sverige, Danmark, England, Japan, Sydkorea, Italien, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Tyskland och i USA. Minju’s kollektion var inspirerad av den japanska Mangaritren Junji Ito i kombination av unika skärningar.

Costume Magazine

 
 
Photos | Lin Rosenbeck by Hordur Ingason

Höstens modevisning i Nordstan i Göteborg

Photo | Nordstan.se
 
Nu i helgen är det dags för Nordstan att visa höstens mode. Butikerna som medverkar är: Gina Tricot, Desigual, Bling etc, D.O. Design Only, Bling Junior, Missäy, Cassels, Monsoon, Bling, Esprit, Intersport och Bling Bags. Förutom dem finns också The Body Shop på plats för att visa hur du lägger en lyckad makeup.
 
Fredag klockan 12:00, 14:00, 16:00, 18:00.
Lördag klockan 12:00, 14:00, 16:00.
Söndag klockan 12:00, 13:30, 16:00.

Nya nagellack

Photo | By me
 
Har köpt tre nya nagellack från Gina Tricots sminkkollektion. Snygga är de och jag har hört från vänner att de ska vara bra, upp till bevis!

Nästa: Paris Fashion Week

Photo | Style.com
 
Idag drar modeveckan i Paris igång med visningar så som Zadig & Voltaire med designern Cecilia Bönström (till vänster), Carven med designern Guillaume Henry (till höger), Valentino, Chloé och Hermès.

Nytt halsband

Photo | By me
 
Just nu har Nelly.com fri frakt på allt du handlar, därför slog jag till på ett statementhalsband som jag blev helt kär i. Har använt det nu i helgen och jag tycker bara om det mer och mer för varje gång jag ser det!

Inspiration

Photo | Hanna.metromode.se
 
Hanna i tröja från Velour, kjol från Rut&Circle, väska från &Other Stories och stövlar från H&M.

Snygga plagg att kombinera i höst

 
1. BikBok. 2. Maria Nilsdotter. 3. Mango. 4. Bruuns Bazaar. 5. Jennie-Ellen. 6. Rachel Zoe. 7. Lindex.

Scoretts samarbete med Hanna Stefansson

 
Bloggaren Hanna Stefansson har fått välja ut sina favoriter ur Scoretts höstkollektion av nya märket K.Cobler. Hanna säger i videon att kollektionen passar ”En stilsäker fashionista med öga för detaljer”.
Skorna kostar mellan 1 100 kr och 2 800 kr. Ni hittar hela kollektionen här.

Inspiration

Photo | Carolinesmode.com
 
Älskar Carolines snygga vardagslook i egendesignade byxor, t-shirt och skärp kombinerat med skor från Vagabond och väska från Céline.

Notion 1.3 Höst 2013

 
 
 
Photos | Nelly.com
 
Nelly.com har valt att döpa om sitt märke Issue 1.3  till Notion 1.3  och här ser ni delar av deras höstkollektion. Gillar speciellt fuskpälskapporna, halsbandet och skorna med metallplattor. Se dem här.

Nelly Outlet Borås

Photo | Nelly.com
 
Idag klockan 17.00 öppnar Nelly sin outlet i Knallerian i Borås!
 
Öppettider:
Vardagar 10-19.00
Lördagar 10-17.00
Söndagar 11-17.00

Just nu

Photo | By me
 
Är just nu påväg hem från skolan, men innan tåget gick hann jag köpa nya numret av CHIC som kom ut igår och jag måste säga att jag tycker att de har lyckats riktigt bra! Snygg layout (gillar speciellt innehållssidorna och 5:2 stylingen) och CHIC har verkligen lyckats behålla sin kärna trots uppdateringen till ett mer elegant magasin. Snyggt.

Nästa: Milano Fashion Week

Photo | Style.com
 
Idag drar Milanos modevecka igång med visningar så som Jil Sander (till vänster), Gucci med designern Frida Giannini (till höger), Bottega Veneta, Emilio Pucci och Marni.

Just nu

Photo | By me
 
Har kommit in på en kvällskurs i mönsterkonstruktion som jag har första lektionen på idag. Har ju läst en kurs i skolan om gradering innan men nu kommer vi rita mönster för många fler plagg, ska bli superkul!

Modeveckorna #2

    Photos | Style.com/Tommy Ton, Rodeo.net/Märta Thisner, Damernasvarld.se/Estrop/Jesper Ruiz Lindberg

Notion 1.3

Photo | Nelly.com
 
Tre snygga överdelar från Nellys märke Notion 1.3. Hittills finns ett tiotal plagg från deras höstkollektion tillgänglig, men inom kort kommer de att släppa resten. Ni hittar plaggen här.

Carin Westers höstmönster

 
 
Photos | Carinwester.com, Sophiefrick.blogg.se
 
Carin Westers höstkollektion innehåller ett mönster som har blivit mycket populärt bland bloggare och kändisar (under både Guldknappen och CHIC-galan bar besökare dessa plagg). Förutom klänningar i två olika längder så finns det också en vit och en svart topp samt en svart bomberjacka i samma mönster.

CHIC-galan 2013

 
Årets Chicaste blev..
 
.. och Årets Chicaste Läsare blev Maja Engström.
Photos | Chic.se
 
Årets CHIC-gala på Berns i torsdagskväll bjöd på många fina outfits, hemligt uppträdande av Medina, fest och mingel. Samtliga gäster fick även läsa första numret av nya Chic som kommer i butik 17 sep!
 
Galans vinnare var:
Årets Chicaste Celebritet - Elin Lanto
Årets Chicaste Fashionista - Rebecca Stella Simonsson
Årets Chicaste Karriärista - Clara Hallencreutz
Årets Chicaste Bloggare - Rebecca Fredriksson
Årets Chicaste Läsare - Claudia Carruthers
Årets Chicaste Man - Kim Cesarion

Nästa: London Fashion Week

Photos | Style.com
 
Idag drar modeveckan igång i London med visningar så som Mulberry med designern Emma Hill (till vänster), Christopher Kane (till höger), Burberry Prorsum och Mary Katrantzou.

Zara Home till Stockholm

Photo | Zarahome.com
 
Den 20 september kommer inredningsbutiken Zara Home att öppna sin första butik i Sverige. Butiken kommer att ligga i Stockholm på Birger Jarlsgatan 15 och den kommer att ha en yta av 450 kvadratmeter! En stor anledning till att planera in en resa till huvudstaden i höst med andra ord.

Kina nästa för Textilhögskolans modedesigner

Photo | colourbox
 
Nu står det klart att Textilhögskolans modedesignstudenter ska visa sina examenskollektioner under modeveckan i Shanghai, vilket kommer bli den första gången som skolan visar utanför Europa! Enligt Sveriges generalkonsulat har Shanghai blivit en mötesplats för unga designers och innovativa företag och staden strävar efter att bli Asiens mode- och designhuvudstad. – Det är stort för oss att vi är erkända även utanför Europa, säger Clemens Thornquist, professor i modedesign vid Textilhögskolan.
 
Men först är det London Fashion Week som gäller för studenterna den 14:e september, sedan får de vänta lite drygt en månad, den 20:e oktober för att vara exakt, innan det är dags för Kina.
 
Källa.

Jil Sander Fall 2013

 
 
Photos | Style.com
 
Designern Jil Sander har gjort en fin höstkollektion i blå/lila toner tillsammans med en del svart och grått. Kjolarna har långa längder och kapporna är enkla med detaljer i form av materialet och färgen.

Modevisning på NK

Photo | nk.se
 
Idag är det modevisning på NK i Göteborg. Höstmodet kommer att visas kl 13, 14 och 15 på Scenen.

Just nu

Photo | By me
 
Har andra lektionen på kamerakursen i Göteborg idag och just nu går vi igenom en storformatkamera som vi senare i kursen ska ta bilder med!

Nästa: New York Fashion Week

Photos | Style.com
 
Idag drar New Yorks modevecka igång med bland annat Rebecca Taylor (till vänster), Alexander Wang (till höger), Helmut Lang, Rag & Bone, Kate Spade och svenska Rodebjer.

Workshop

 
 
Vår kreation.
 
 
 
 
Photos | By me
 
Dagens aktivitet bestod av att skapa en outfit av secondhandkläder från Röda korset för att få upp tankarna och kreativiteten kring vad man kan göra med gamla kläder. Hela dagen gick åt till att planera, skissa, sy och fotografera våra kreationer som avslutningsvis visades upp genom en modevisning på kvällen.

Dagens aktivitet

Photo | By me
 
Idag är det workshop med alla skolans 300 nya elever och det gäller att skapa en outfit av secondhandkläder tillsammans med några illustrationer och fotografier. Här är vår första skiss.

Just nu

Photo | By me
 
Då var första dagen på masterprogrammet Fashion Management i Textilhögskolans nya lokaler avklarad! Skolan har sedan i våras flyttats till Simonsland, i en gammal fabrikslokal som renoverats, där flera textila verksamheter kommer finnas och som tillsammans går under namnet Textile Fashion Center.

RSS 2.0