Modeveckorna #1

 
 
 
 
 
 
Photos | onabbotkinney.com, elle.com, tommyton/style.com (x3), graziadaily.co.uk, carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Avslutar fredagen med lite inspiration från modeveckorna. Älskar streetstyle!

Färdigt datorfodral

Photo | By me (mobil)

Då var fodralet klart. Blev ganska nöjd faktiskt. Var lite pilligt eftersom tyget var ganska tjockt, så fick byta maskin en gång, annars gick det bra!

Just nu

Photo | By me (mobil)

Sitter just nu i skolan och syr ett datorfodral till min pojkvän i blått galontyg.

Boy Chanel Bag

 
 
 
 
 
Photos | twinfashionblog.com, via nyheter24.se/modette/joanna, lookdepernille.com, nyheter24.se/modette/joanna, tuulavintage.com
 
Väskan på allas läppar just nu; Chanel´s Boy Bag. Finns många olika färger att välja på och olika detaljer, men bloggarna verkar föredra den hållbara och klassiska färgen svart!

Inspiration

Photo | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Älskar modellen Irina Kulikovas avslappnade stil på bilden. Lite ljusare färger och väldigt enkelt.

Trend: Pärlor

1. Örhänge från Sophie Billie Brahe. 2. Ankelsmycke från Sophie Billie Brahe. 3. Halsband från Snö of Sweden/Nelly.com. 4. Armband från Jane Kønig. 5. Ring från Sophie Billie Brahe. 6. Örhänge från Sophie Billie Brahe. 7 & 8. Ring från Jane Kønig. 9. Örhängen från Piece of Poetry. 10. Halsband från Zara. 11. Örhänge från Jane Kønig. 12. Örhänge från Sophie Billie Brahe. 13. Ear cuff från Jane Kønig. 14. Ring från Jane Kønig.
 
Det syns mycket pärlor i smyckesväg just nu därför kommer här ett kollage med lite olika modeller.

Frida Fahrman

Photo | By me

Angelica Blick för BikBok

 
 
 
 
Photos | Angelica Blick by Emma Svensson
 
Idag kom nyheten ut om att Angelica Blick har tagit fram en kollektion för BikBok som kommer att släppas i butik och online den 26:e april. Plåtningen ägde rum i Barcelona och det här är en del av pressbilderna.

Veckans inspiration

 
 
Photos | Lindsay Lullman by Alastair Strong for Grazia February 2014
 
Långa lösa skjortor, smårandigt, överdel ovanpå skjorta, tubsockar och så lite mage. Ja tack!

Hope öppnar butik i Göteborg

Photo | Hope-sthlm.com
 
I slutet av mars kommer Hope att öppna en butik på 80 kvadratmeter i Göteborg. Tummen upp tycker jag!
 
Källa.

Kampanjbilderna med Leighton Meester

 
 
Photos | Nelly.com
 
Tycker väldigt mycket om Nelly´s kampanjbilder med Leighton Meester. Tycker också att Leighton har valt väldigt fina plagg att ha på sig, även om jag nu bara valde ut de som var svarta. Ni hittar fler bilder här.

Nästa: Paris Fashion Week

Photos | Style.com
 
Idag drar Paris modevecka igång med visningar så som Stella McCartney (till vänster), Balmain (Oliver Rousteing till höger), Céline, Valentino, Chloé, Givenchy och Saint Laurent.

Leighton Meester för Nelly.com

 
Idag släpps Leighton Meester´s samarbete med Nelly, ni hittar kollektionen här.

I butik just nu

Photo | emsedge.elle.se, lindex.se
 
Såg den här fina nyinkomna trenchcoaten på Lindex idag med bälte i midjan. Tips!

Till sommaren tar jag examen

 
Photo | Lisa.chic.se
 
Då var äntligen alla uppgifter för metodkursen inskickade. Har verkligen varit en krävande kurs, mer utöver det vanliga, och nu är det bara en kurs kvar sedan blir det till att skriva masteruppsats. Har bestämt mig för att belöna mig själv med en väska när jag är klar, precis som när jag köpte min bayswater när jag tog studenten. Tycker den här clutchen från Acne är häftig men jag vill ha en mer hållbar trendmässigt så lutar åt Mulberrys alexa som jag varit kär i så länge. Får fundera vidare, nu blir det sängen iaf, god natt!

Semra Dedic

Photo | By me
 
Semra från Freshnet hade både kappa och väska från Stella McCartney under andra dagen av MBFW.

Holograph Pumps

Photo | By me
 
Har varit mycket med skolan och fotograferandet de senaste dagarna och bloggen har tyvärr blivit lidande. Men på måndag är det ny kurs och nya tag som gäller! Hämtade ut mina skor från Nelly idag och de är precis lika fina i verkligheten som på bild! Nästa vecka kommer ytterligare ett paket, men från H&M.

On my mind

1 & 2. H&M. 3. Isabel Marant. 4. Phillip Lim/mywardrobe.com. 5. CLEAN/Eleven.se. 6. Stella McCartney/net-a-porter.com. 7. H&M.
 
Fredag morgon och jag tänker börja dagen med att visa ett kollage med saker jag tänker på just nu.
Är speciellt förtjust i halsbandet från Isabel Marant och Stella McCartneys reptilmönstrade klänning.

Nytt halsband

Photo | By me (mobil)

Har letat efter halsband i olika längder att kombinera ihop och så hittade jag det här på Lindex som var två i ett och dessutom hade en snygg detalj längst ned, perfekt!

Details

 
 
 
Photos | imnext.se/lisaplace, sophiefrick.se, sannatranlov.se, lisa.chic.se
 
Fyra snygga ting som gärna hade fått vara i min garderob just nu!

Jennie Birgmark och Malin Lundberg

Photo | By me
 
Utanför Filippa K visningen mötte jag chefsredaktörerna på tidningen Plaza Kvinna.

Nästa: Milano Fashion Week

Photos | Style.com
 
Idag drar Milanos modevecka igång med visningar så som Missoni (Angela till vänster), Prada (Miuccia till höger), Max Mara, Fendi, Bottega Veneta och Alberta Ferretti.

Just nu

Photo | By me
 
Kom nyligen hem från dagens träning och sitter just nu och äter passionsfrukt och läser senaste ELLE. Imorgon blir det grupparbete hela dagen igen, sedan fotoutställning med klassen och sedan en fotografering.

Basic Instinct

 
 
 
 
Photos | By Tobias Lundkvist and styled by Linn Hägglund.
 
Det svenska varumärket House of Dagmar har lanserat ett nytt koncept med basplagg som passar i alla garderober. De satsar på kvalité och hållbarhet vilket sänder rätt signaler till konsumenterna om att köpa färre och mer hållbara plagg. Jag tycker initativet är helt rätt och jag hoppas att fler företag hakar på.

Malin Henningsson

Photos | Malinhenningsson.com
 
Malin Henningsson startade sitt varumärke i eget namn förra året och i år är hon en av tolv kandidater som tävlar om att blir Årets Rookie. Hennes smycken har blivit uppmärksammade i bland annat tidningen Styleby vilket inte är konstigt med tanke på hennes hantverk och känsla för mode och konst.

Ellen Claesson

 
Photos | By me
 
Ellen jobbar med marknadsföring och bloggar på livsstilsmagasinet Radar Magazine.

Cara Delevingne for Mulberry

 
 
Photos | Mulberry.com
 
Nästa kända person att få väskor uppkallade efter sig är modellen Cara Delevingne som även är ansiktet utåt i Mulberrys vårkampanj. Tillsammans med Cara har Mulberry skapat en kollektion som speglar modellens personlighet, men som också passar in på Mulberrys värderingar. Väskorna är mycket praktiska då man kan använda dem både som ryggsäck, ha dem hängandes över axeln eller över armen; beroende på tillfället.

Nordisk Design Skola för Gina Tricot

 
 
 
Photos | Nordiskdesignskola.se
 
För tredje året i rad har Nordisk Design Skola i Borås samarbetat med Gina Tricot för att ta hand om överskottsprodukter och ge dem nytt liv. Med inspiration från 1800-talets Ryssland och ledorden maximalism, puls, hot, kart och frigörelse skapades fem unika festplagg av skolans andraårselever. Kollektionen fick namnet Velvet Crush and Colour Dust och visades på bland annat Stockholm Fashion Week nu i februari.

Hedvig Opshaug

Photo | By me
 
Norsk bloggare som numera är bosatt i London och arbetar med mode. 

Alexander Wang Spring 2014

 
 
 
 
 
Photos | Style.com
 
Alexander Wangs vårkollektion bestod av mycket ljusa plagg och överdelarna visade gärna magen. Lite högre midja och snygga textade detaljer på plaggen i form av märkets egna namn.

Mango SS14 Campaign

Photos | Daria Werbowy by Josh Olins
 
Eftersom kampanjbilderna på Daria är så fantastiska så kommer här några fler. Älskar hennes hår!

Leighton Meester för Nelly.com

Photos | Nelly.com
 
För att fira sitt 10-års jubileum åkte Nelly.com till Los Angeles i början av december för att fotografera Leighton Meester! Plåtningen ägde rum i en lyxig villa i Hollywood Hills med en oslagbar utsikt och Leighton fick själv välja vilka kläder hon ville ha på sig. Kollektionen lanseras den 24:e februari men är ni nyfikna kan ni gå in och kolla behind the scenes bilder redan nu här.

Hanna MW

 
 
Photos | By me
 
Hanna jobbar som ansvarig stylist på Gina Tricot och såhär såg hon ut första dagen under MBFW.

Nästa: London Fashion Week

Photos | Style.com
 
Idag drar Londons modevecka igång med modemärken så som Mulberry med designern Emma Hill (till vänster), Matthew Williamson (till höger), Mary Katrantzou och Burberry Prorsum. 

On my mind

Jacka Issue 1.3 Nelly.com / Väska By Malene Birger / Blå outfit & Other Stories SS14 / Kjol Rodebjer
 
Vill gärna addera guldiga detaljer till min look just nu och paljetter i form av finaste kjolen från Rodebjer som jag provade under MBFW. Andra saker som jag skulle vilja ha är en hel outfit i samma färg, gärna blått som är min favoritfärg, och en snygg och rymlig väska för gymmet.

Möt hantverkare från Mulberry

Photo | Mulberry.com
 
Idag kan man möta väskmakare från Mulberry på NK i Göteborg. Mellan kl 10.00 och 16.00 får man ta del av det fascinerande arbetet och yrkesskickligheten som krävs för att tillverka en riktigt kvalitetsväska. Jag hade väldigt gärna velat varit på plats själv, men tyvärr är jag fast hemma med plugg inför morgondagens tenta.

Inspiration

 
 
Photos | Daria Werbowy by Josh Olins, Magdalena Frackowiak by Marcus Ohlsson, via DV
 
Tre kampanjbilder som jag tycker mycket om. Överst är det Daria för Mango, mitten har vi Magdalena för Hunkydorys sommarkampanj och sista bilden är Zaras SS14 Lookbook.

Lindex mer hållbart

Photos | Lindex.com
 
Idag köper Lindex in över 9 miljoner plagg årligen som är gjorda i mer hållbara material. Förutom ekologisk odlad bomull använder kedjan mindre miljöbelastade material så som återvunna fibrer i bland annat polyester, polyamid, bomull och ull samt Tencel®. I deras kommande vårkollektion för linjen Holly & Whyte har de fokuserat på att ta fram många av plaggen i hållbara material. Plaggen är märkta med en grön Sustainable Choice etikett både i butik och online. Tummen upp för Lindex!
 
Källa.

Linda Fuglsang

 
 
 
Photos | By me
 
Linda är en av två systrar som driver bloggen Seoulsisters på Projection.

Boomerang SS14 Campaign

 
 
 
 
Photos | via fashionbeans.com
 
Brukar förälska mig i Boomerangs kampanjbilder och den här säsongen är inget undantag! Sommar, sol, hav, bara ben, löst sittande skjortor och kärlek.

On my mind

Jacka GANT / Linne Tiger of Sweden / Skor Alexander Wang / Väska Stella McCartney
 
Ljusa färger och tunna jackor. Provade den mintgröna jackan i Sthlm och den var underbart mjuk och skön och en Stella McCartney väska i metallic vore inte fel liksom ett par slip-in skor, våren du är välkommen!

Caroline Skjelbred

Photo | By me
 
Caroline är modeassistent på norska ELLE och besökte MBFW i Sthlm.

Balenciaga SS14 Campaign

 
 
 
Photos | Daria Werbowy by Steven Klein
 
Snygga kampanjbilder med ljusa outfits, enkel sminkning och mörka läppar.

Nya Vagabondskor

 
Photo | By me
 
Eftersom vintern inte verkar ta slut än så köpte jag ett par varmfodrade skor när jag var uppe i Sthlm. Blev ett par Vagabond som jag har kollat in nu i några månader och jag är så nöjd!

Söndagens köp

Photo | Nelly.com
 
Börjar dagen med att klicka hem de här skorna från Nelly.com. Ska iväg och jobba nu, liksom igår. Hoppas att ni har haft en bra helg och får en trevlig söndag. Hörs senare, då ska jag visa mitt näst senaste skoköp!

Burberry Prorsum Spring 2014

Photos | Style.com
 
Christopher Bailey har skapat en underbar sommarkollektion fylld av pastellfärger, transparenta tyger, spets och pennkjolar. Detaljerna som han valt är små clutchar med blommor eller fårskinn och paljetter i symetriskt mönster. Min absoluta favoritlook är den tredje uppifrån där modellen bär ljusblått från topp till tå med en lång och tunn kappa över. Tycker även kombinationen med beige mocka var spännande.

Elsa Ekman

 
 
Photos | By me

Just nu

Photo | By me
 
Har äntligen återhämtat mig från förkylningen jag haft i veckan, så idag blir det skola. Men först ska jag läsa lite vårmode i Styleby som kom igår. Även på bloggen kommer det att bli lite vårplagg senare så kika in!

Veckans inspiration

 
 
 
 
 
Photos | Anna Selezneva by Hans Feurer for Vogue Russia February 2014
 
Sportig look, metallic, ryggsäck, keps och lång fläta. Ja tack!

Inspiration

Photo | carolinesmode.com/stockholmstreetstyle
 
Älskar outfiten som Lisa hade på sig en av dagarna under MBFW. Den ljusblå jackan kommer från Zara och den långa trenchcoaten hittar ni på H&M för 999 kronor.

Nästa: New York Fashion Week

Photo | Style.com
 
Idag drar New Yorks modevecka igång där bland annat Diesel Black Gold (Andreas Melbostad längst till vänster) och Anna Sui (till höger) kommer visa sina kommande höstkollektioner.

Ljusblått

 
1. By Malene Birger. 2. ZARA. 3. Gina Tricot. 4. Heidi Klein/net-a-porter.com. 5. Cédric Charlier/mywardrobe.com. 6. Lindex. 7. Richard Nicoll/mywardrobe.com. 8. Chloé/net-a-porter.com. 9. Frontrowshop.com. 10. Miumiu/net-a-porter.com.

Angelica Blick

 
 
Photos | By me

Line of Oslo SS14 Campaign

 
 
 
 
Photos | by Thomas Qvale via elleblogg.no/ginemargrethe
 
Älskar känslan i Line of Oslo´s sommarkampanj. Den här våren kommer de också att lansera en ny linje; The Assistant by Line of Oslo, som kommer innehålla mycket roligheter och överaskningar. Spännande!

Summering MBFW AW14 - Mina favoriter

Photos | Kristian Löveborg
 
Här har ni mina favoriter under Mercedes-Benz Fashion Week. Bästa visningen tycker jag att Tiger of Sweden och Ida Klamborn stod för. De kollektioner som jag skulle vilja kopiera helt rakt av, och är mest förtjust i, är Tiger of Sweden, J.Lindeberg och House of Dagmar.

Michelle Da Silva

 
Photos | By me

Summering MBFW AW14 - Färger och plagg

Gråa kappor hos Hunky Dory, Back, House of Dagmar & Filippa K.
Färgen grå hos Carin Wester, Caroline Kummelstedt, Filippa K & Tiger of Sweden.
 
Långa kappor hos Tiger of Sweden, House of Dagmar, Filippa K, Menckel, Tiger of Sweden, Whyred, Diana Orving, Carin Wester & Caroline Kummelstedt.
 
Vida byxor hos Diana Orving, Hunkydory, Ida Klamborn, J.Lindeberg, Mayla, Menckel & Whyred.
 
Svarta långklänningar hos Carin Wester, Caroline Kummelstedt & Whyred.
 
Kostymer hos Carin Wester, House of Dagmar & Mayla.
 
Gröna toner hos Diana Orving, Mes Dames, Greta, Mayla, Stylein & Tiger of Sweden.
 
Helvitt hos Carin Wester, Caroline Kummelstedt, Filippa K, Hunkydory, Ida Klamborn & Mes Dames.
 
Metallic hos Diana Orving, Hernández Cornet, Ida Sjöstedt, Tiger of Sweden, Mayla, Menckel & Whyred.
 
Mörkblått hos Altewaisaome, Caroline Kummelstedt, Cheap Monday, Filippa K, Greta, Hunkydory, Mayla, Menckel, Whyred & Filippa K.
 
Rött hos Busnel, Ida Sjöstedt, Menckel & Stylein.
 
 
Vinrött hos Diana Orving, Greta, Stylein & J.Lindeberg. Lila hos Ida Sjöstedt & Mayla.
 
Gult hos Busnel, Cheap Monday, Greta, Mes Dames, Hernández Cornet & Stylein.
 
Svart hos Greta, Hunkydory, J.Lindeberg, Menckel, Stylein, Tiger of Sweden, House of Dagmar & Filippa K.
Photos | Kristian Löveborg
 
Under MBFW fanns det mycket plagg i basfärgerna vitt, svart och grått som kombinerades med metallic och accentfärgerna mörkgrönt, gult, mörkblått och röda toner. Plaggen som dominerade var långa kappor, vida byxor och kostymer. Den rosa kappan lever kvar hos Tiger of Sweden liksom den gråa kappan som finns nu.

Summering MBFW AW14 - Detaljer

Bälte i midjan hos Altewaisaome & Carin Wester. Långa skinnhandskar hos Carin Wester & Greta.
 
Lårhöga stövlar hos Carin Wester, Filippa K, Tiger of Sweden (fårskinn), Whyred & Carin Wester (mocka).
 
Nätdetaljer hos Carin Wester & J.Lindeberg. Dragkedjor hos House of Dagmar & Menckel.
 
Djupa urringningar hos Carin Wester, Hunky Dory & Stylein. Knutar hos Diana Orving, Back & Cheap Monday.
 
Byxor under klänning hos Whyred. Plasttop hos House of Dagmar. Stålbälte i midjan hos Mes Dames. Topp över skjorta hos Ida Klamborn.
 
Draperingar & hål under bröstet hos Diana Orving. Gulddetaljer hos Busnel & Mes Dames. Slips hos Whyred. Tubsockar hos Back.
 
Randigt hos Back, Busnel & Menckel.
 
Tyll hos Busnel, Menckel & Ida Sjöstedt.
Photos | Kristian Löveborg
 
Under MBFW var det lårhöga stövlar som dominerade. Andra detaljer som syntes var dragkedjor på ovanliga ställen (sidan av kjolen, baksidan av kappa hos House of Dagmar), djupa urringningar och knutar.

Lindex Extended

 
 
 
 
Photos | Lindex.com
 
Den här veckan släpper Lindex ett nytt modekoncept under namnet Lindex Extended. Konceptet är ett storstadskomplement till Lindex övriga kollektioner och plaggen har en högre modegrad och är inspirerade av streetstyle i stora europeiska modemetropoler. Det första släppet av kollektionen kommer bestå av tio plagg i en neutral färgskala, andra släppet kommer ske vecka 17. Ni hittar kollektionen i utvalda butiker och online.

Just nu

Jacka New Look / Halsduk ZARA / Byxor Mos Mosh / Väska Mulberry
 
Kände mig sådär igår och mycket riktigt, idag blev jag sjuk. Så nu ligger jag hemma och har feber när jag egentligen borde vara i skolan för att ta igen det jag missat. Typiskt. Såhär såg jag iaf ut under MBFW i förra veckan. Var mycket kallt så gick runt och frös hela tiden när man var ute mellan visningarna.

Veckans inspiration

 
 
 
 
Photos | Stina Rapp Wastenson by Victor Demarchelier for Vogue Spain February
 
Vida kostymbyxor, långa kappor, stela smycken och sandaler.

Ariana LLeshaj

Photo | By me

MBFW Dag 3

Beckmans College of Design.
 
 
 
Rookies.
 
Tiger of Sweden.
Photos | By me
 
Tredje dagen visades det mycket gråa plagg och nästan alla märken hade några mörkblå eller kornblåa. Även den här dagen var det mycket kappor som gällde och gärna med ett markerande bälte i midjan.

Ny tvålhållare

Photo | By me
 
Hittade den här tvålhållaren inne på Zara Home när jag var i Sthlm. Så nu har även jag en ananas.

RSS 2.0