Fresh Fish 2014

Photos | By me
 
I helgen ägde modetävlingen Fresh Fish rum i Göteborg. Platsen för i år var Svenska Mässan där ett trettiotal designers, kläder och accessoarer, hade blivit utvalda att visa upp sitt varumärke. Fanns en hel del intressanta kreatörer och två av favoriterna var dem ovan (t.v. Josephine Anthony t.h. Josefine Svensson).
 
Vinnarna i tävlingen kommer att presenteras inom kort här.

Jean Paul Gaultier för Lindex

Photos | Karen Elson by Jason Kibbler for Lindex
 
Den 8 oktober släpps Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex i utvalda butiker och online. Designern och kedjan har samarbetat i kampen mot bröstcancer och 10 % av det totala försäljningspriset går till forskningen om bröstcancer. Kollektionen består av damplagg, barnplagg, accessoarer och underkläder.  

Circular Fashion Show & Talk

 
Till höger: Filippa K Circle.
 
Photos | By me
 
Idag anordnade Cradle Net tillsammans med Green Strategy och Eternal Mindset en modevisning och två paneldebatter med fokus på hållbart mode och cirkulär ekonomi på Brunkebergstorg i Stockholm. Syftet var att visa olika former av mer hållbart mode och att inspirera till nya tankar och beteenden, något jag tyckter att de lyckades med. Det är viktigt att ta upp ämnet med allmänheten för att skapa förståelse så att kunder i sin tur kan ställa krav på företagen för att få dem att agera.
 
Samtliga företag från modeshowen: BRICK by Bergort, DEDICATED / TSHIRT STORE, Filippa K, Globe Hope, Houdini Sportswear, JohannaN, Kerber, Lånegarderoben, MATILDA WENDELBOE, Nerdy by Nerds, Nudie Jeans, Restructional Clothing, Stormie Poodle, Swedish Stockings, Uniforms for the Dedicated.

Nya skor

Photo | By me
 
Vardagsskor från Scoretts märke K.Cobler. Gillar att de har en hårig yta och funkar till det mesta.

En ledig dag

Photo | By me
 
Började dagen med att träffa Josefin och Fanny på Café Egoïste, följt av shopping och middag med Marcus och Annika för att avslutas på det här sättet. Så. Gott. Kika in imorgon om ni vill se mina nya skor.

Filippa K SS15 Presentation

Photo | By me
 
Anledningen till att det ekat tomt här i några veckor är för att jag har haft fullt upp med min praktik som jag påbörjade nu för exakt en månad sedan på det här underbara företaget. Dagarna har varit fulla av planering och förberedelser inför modeveckans presentationer (dam och herr) som blev mycket lyckade. Hann knäppa av några bilder, bl.a. den här på min absoluta favoritlook inför den kommande våren.

RSS 2.0