Inspiration

Photo | Stockholm Streetstyle
 
Liu Wen är riktigt vardagssnygg i grått, svart och vitt. Älskar hennes kjol!

I butik nu

Photo | By me
 
Tre plagg med Givenchyinspirerat pantermönster såg jag på H&M igår. Klänningen är ganska lång och har djup rygg och kostar 499 kr. Linnet har volang längst ned och knappar mitten bak. Priset ligger på 299 kr. Tillsist ett par shorts med mycket bra passform som blir dina för 349 kr!

Vogue Paris June/July 2012

 
 
 
Photo | Magdalena Frackowiak by Claudia Knoepfel and Stefan Indlekoefer.
Styling by Capucine Safyurtlu.
 
Bilderna får mig att längta till semestern och lata dagar på stranden och då vill jag kopiera Magdalena stil rakt av. Avslappnat med mycket fina detaljer och plagg i mönster och färg!

Just nu

Photo | By me
 
Hoppar jag i säng för några kapitels läsning innan det är dags att sova!

Spell & the Gypsy Collective Winter 2012

 
 
 
 
 
 
Photos | spelldesigns.com

Älskar Spells lookbook inför höst och vintern 2012! Mycket fina bilder och plagg.

Inspiration

Photo | Jessica Virgin
 
Snygg outfit med mycket smycken, fina skor och clutch och så lite färg!

Alexa Soft Printed Leather

Photo | Mulberry.com
 
Präglat läder är nog det snyggaste jag vet och i kombination med modellen Alexa blir väskan perfektion!

Tre fina ting från Minusey

 
 
Photo | Sania Claus, Sophie Frick, Lisa Olsson
 
Halsbandet har Sania virat två gånger runt handleden till ett armband och det kostar 26 dollar. Jackan finns tillgänglig i en annan färg för $98 och halsbandet i mitten på det nedersta fotot kostar 28 dollar.
 
Ni hittar alla produkterna här.

Mulberry Fall 2012 Campaign

 
 
Photo | Lindsey Wixson by Tim Walker
 
Mulberry fortsätter att köra på samma spår när det gäller sina kampanjbilder och rekvisitan den här gången är ett snällt monster. Fotona togs i The Blackheath Forest in Surrey, England.

Designa din egen väska

Photo | Nelly.com
 
Just nu pågår det en designtävling på Nelly.com där vem som helst kan skapa sin egen väska och ha chansen att vinna det åtråvärda förstapriset som innehåller ett presentkort på 20 000 kronor, en Nokia Lumia, gratis designutbildning i Milano på NABA och möjlighet att få sin väska producerad och såld på Nelly.com!

Designa din egen väska och läs mer om tävlingen här.

Från catwalken: Givenchy SS12

Photo | Style.com, Fashionology.nl
 
Om ni gillar Givenchys tandhalsband för SS12 så kan jag tipsa er om att det finns liknande halsband, fast mindre, att köpa på Fashionology för 40 respektive 30 Euro.

Tävling för alla kreativa designers

Photo | caroli.nu

Kv. Caroli är ett kvarter i Malmö som har som vision att bli stadens naturliga mötesplats med både butiker och restauranger som utbud. Just nu pågår det en tävling med fokus på återvinning för både etablerade och nya/blivande designers där man bland annat kan vinna 25 000 kronor och praktikplatser!

Mer information om tävlingen hittar ni här.

Mulberry Maisie Shoulder

Photo | Melody Pourreza
 
Den här månaden blev pressen inbjudna till att få se Mulberrys höstkollektion och en av väskorna var den här röd/orangea som kommer finnas i butik från och med augusti.

Hemma igen

Photo | By me
 
Nu har vi kommit hem ifrån London och vi har haft det kanonbra med mycket shopping, god mat och olika utflykter! Bilder från resan kommer under morgondagen. Ha en fortsatt trevlig helg!

Nästa: London

Photo | Nell Rebowe and Terese Pagh by Marley Kate for Steve Madden´s Summer 2012 Trendbook

Idag åker jag och mina systrar till London för en veckas semester! Saker som vi redan nu planerat: kolla på Christian Louboutins utställning på The Design Museum, besöka inspelningsplatser av Harry Potter filmerna på Warner Bros Studio och ett fikabesök på The Hummingbird Bakery!

Vi hörs igen om en vecka!


Skotips


Photo | Scorett

Snygga stövletter från Scoretts märke Citybird. Blir dina för 599 kr!

Inspiration


Photo | Sofia Fahrman

Att klä sig snyggt är lätt. Se bara på Sofi som kör på en mönstrad kjol till en enkel vit tröja som hon toppar med ett par snygga solglasögon. Kjolen kommer från Zara och tröjan från Whyred.

Behind-the-scenes video: Kirsten Stewart for Vanity Fair



I julis nummer av Vanity Fair poserar Kristen Stewart i Paris för fotografen Mario Testino i klädd sommarens haute couture. Efter att ha sett den här videon väntar vi med spänning på slutresultatet!

Dagen som gått


Photo | By me

Har varit i Borås idag och haft möte och träffat min vän Anna-Maria för en mysig fika! Letade även efter en viss blå bikini som jag varit på jakt efter och som till min stora förtjusning fanns kvar :)

H&M:s nästa designsamarbete



Idag presenterade H&M sitt senaste designsamarbete; det franska modevaruhuset Maison Martin Margiela! Kollektionen kommer innehålla kläder och accessoarer för både kvinnor och män och samarbetet kommer lanseras online och i butik den 15:e november i höst!

“We are very happy to present MAISON MARTIN MARGIELA pieces with H&M, offering a new interpretation of our vision. The democracy of our fashion has always been at the centre of our creativity, and the collaboration with H&M allows us to push this instinct further. We will bring together the contrasting universes of the two houses in ways that will surprise all.” MAISON MARTIN MARGIELA

Källa.


Accessoarer


Photo | 365 Days

Skor från Swedish Hasbeens och solglasögon från Romwe

Evening Standard Magazine 01 06 2012




Photos | Erin Wasson by David Roemer

Fina bilder på alltid lika snygga Erin. Min favoritbild är den längst ned till vänster.

Mönstrade plagg



Photo | chicy.se

Tre Givenchyinspirerade toppar från chicy.se. Fr vänster: 499 kr, 389 kr och 499 kr.

Bianca Dress


Photo | Thilda Berglind

Snygg svart klänning med bar rygg. Kommer från Velour och kostar 1 095 kr!

Sportmax Spring 2012




Photos | Style.com

Blommiga mönsterplagg från topp till tå och material i silver, plast och metallimitiation syns i Sportmax kollektion för våren och sommaren 2012. De har även en hel del sportinfluerade plagg.

Just nu


Photo | By me

Sitter jag och bläddrar i det nya numret av ELLE som har ett sjukt snyggt modejobb med mönstrade plagg där modellen är en av mina favoriter; Dorothea Barth-Jörgensen!

Genomskinlig clutch


Photo | Fanny Lyckman

Snygg genomskinlig väska som ni hittar på den koreanska hemsidan Minusey för cirka 560 kr!

Bronsfärgad jacka


Photo | Sabrina Meijer

Den här snygga jackan tillhör H&M Trends höstkollektion, men kommer enligt Sabrina att komma ut till butikerna snart så håll utkik! Det finns även ett par korta och höga shorts i samma material.

Blommönstrad clutch


Photo | Carolina Engman

Superfin läderväska i blommönster från märket Emily Cho. Ni hittar den här.

Elin Kling designar kollektion för GUESS



För första gången i historien väljer det amerikanska märket GUESS att ta in en utomstående designer för varumärket. Valet föll på vår svenska modeentreprenör Elin Kling som kommer vara den kreativa hjärnan bakom en limiterad kapselkollektion för deras underlinje GUESS by Marciano som kommer innehålla damkläder i form av blusar, klänningar, denim och läder. Kollektionen kommer säljas i GUESS by Marcianos egna butiker i Nordamerika samt i utvalda varuhus och butiker och online på deras hemsida!

“När jag träffade Elin fick vi genast bra kontakt. Hon har stilkänsla, personlighet och hon representerar vår målgrupp” säger Paul Marciano, Chief Executive Officer and Creative Director GUESS Inc. ”Dessutom är Elin feminin, sexig, självsäker och jag älskar hur hon tolkar vårt varumärke. Det är inte bara det att hon bloggar – det som lockade oss först och främst var hur hon är som person. Och det är det allra viktigaste för oss”

Project Runway Sverige


Photo | Victor Rogler (t.v) och blogg.st.nu/ecomode (t.h)

Till hösten kommer en svensk version av Project Runway som Acne Tv kommer producera! Just nu söker de 12 personer som har en känsla för mode och som behärskar hela designprocessen. Känner du dig manad och har de kunskaper som krävs, tveka inte att söka! Inspelningarna börjar i juli.

Modevisning Textilinstitutet 1971


Photo | urplay.se

Förra veckan besöktes Textilhögskolan av elever som har sökt in till något av våra program som startar nu till hösten och jag var på plats för att representera mitt program. De blivande eleverna fick under presentationen av vår skola se den här filmen från 1971 då Textilinstitutet i Borås diskuterar framtidens mode. Filmen är väl värd att se och ni hittar den här.

Spike loafers


Photo | Elin Henriksson

Dessa snygga loafersen med nitar på har Elin köpt på Romwe till nedsatt pris, men det finns både svarta och leopardmönstrade kvar för cirka 620 kr. Ni kan även hitta liknande på Nelly för 499 kr och då i färgerna svart, blått, vitt och beige. Skorna tillhör Nelly Trend sortimentet.

EXIT-utställning







Liv Gisslandi som gjort en kollektion som beskriver hennes fem månaders långa vistelse i Taiwan!


Lisa Wennö har skapat en tapetkollektion som ska inspirera till fantasi och dagdrömmar!

Photos | By me

Just nu finns Textildesignernas examensutställning till beskådning på Textilmuseet i Borås. Som ni kan se så har eleverna skapat väldigt mycket intressanta tyger och föremål. Väl värt en titt!

EXIT 2012 - Video


EXIT 2012 - Photos



Emma Lindqvist.


Lina Ericsson.


Anna Svensson.


Maria Hedmark.


Sofia Bahlner.






Sara Lundberg.






Linnea Bågander.

Photos | By me

I torsdags gick Textilhögskolans modevisning år 2012 av stapeln där årets avgångselever samt nästa års avgångselever visade upp sina kollektioner. Liksom tidigare år var de väldigt duktiga och jag blev riktigt imponerad av hur kreativa de är och att de har kommit på (och lyckats) tillverka de plaggen som de gjorde!

Missoni gör en kollektion för Lindex



För att stödja bröstcancerforskningen har Lindex gått ihop med Missoni och skapat en kollektion där 10 % av det totala försäljningspriset går direkt till kampen mot bröstcancer. Samarbetet har resulterat i ett 70-tal plagg, underkläder och accessoarer för dam och barn.

Kollektionen lanseras den 25:e september i butik och online!


Nelly Fashion Outlet



Nytt för i år är att skorna finns till beskådning i vita hyllor och när man vill prova ett par..


.. säger man till personalen bakom disken så får man rätt storlek!




Photos | By me

Idag öppnade Nellys sommaroutlet på Åhaga i Borås med kläder och skor från bland annat märkena Jeane Blush, Cheap Monday, Club L och Nelly Trend. Sista dagen att fynda är 25:e augusti!

Deras öppetider är:
Vardagar 10.00-20.00.
Lördag 10.00-18.00.
Söndag 11.00-18.00.

Ormskinnsväska


Photo | Emma Elwin

Snygg väska från Accent som kommer i butik till hösten!

RSS 2.0