Nästa: Paris Fashion Week

Photo | Style.com
 
Idag drar Paris modevecka igång som är den sista staden att visa höstens mode. Här kommer bland annat Karl Lagerfeld att visa Chanels AW-kollektion och Marc Jacobs för Louis Vuitton.

Caroline designar t-shirts för Gina Tricot

Photo | DV
 
Tidigare har bloggaren stylat Gina Tricots t-shirtssatsning "The Perfect Tee" för att nu vara aktuell med en egen minikollektion för kedjan. Motiven är från hennes resa till Brasilien förra året och priset ligger på 199 kr/ styck. Kollektionen kommer lanseras online och i butik den 21:e mars!
 
Källa.

Nästa: Milano Fashion Week

Photo | Style.com
 
Idag drar Milanos modevecka igång med bland annat Jil Sander och Versace!

Modeinkubatorn i London

Photo | billyandi.com
 
För första gången görs en storsatsning i London med ett 40-tal märken från Sverige, Norge och Danmark som kommer visa upp sina kreationer genom en utställning på Somerset House. Från modeinkubatorn i Borås finns tre företag representerade; Billy and I, Maska och Common.

Nästa: London Fashion Week

Photo | Style.com

Idag drar Londons modevecka igång där bland annat Sass & Bide (Sarah-Jane Clark och Heidi Middleton) visar upp sin höstkollektion och Matthew Williamson.

Yvan Rodic för Esprit

Photos | chic.se
 
Yvan Rodic, mera känd som Facehunter, har plåtat Esprits nya denimsatsning "Love your fit". Yvan har handplockat modeller från gatan och låtit dem styla sig själva i plagg från jeansserien. Den nya kollektionen som visades upp på Köpenhamns modevecka innehåller både jeans, jackor, skjortor, t-shirts och tröjor i en mängd olika modeller och material och kommer lanseras nu i sommar under juli/augusti.
 
Källa.

Diesel Black Gold SS13 Campaign

 
Photos | Hanneli Mustaparta by Theo Wenner
 
Den norska modellen och bloggaren Hanneli har både stylat, valt fotograf och modellat till Diesel Black Golds vår och sommarkampanj. Riktigt lyckat eller hur?

H&M Summer 2013 Collection Preview

Photos | Wendy Lam
 
Här kommer en tjuvtitt på H&M:s kommande sommarkollektion!

Net-a-porter lanserar tidning

Photo | net-a-porter.com
 
Som jag tidigare berättat så har alltså Net-a-porter bestämts sig för att skapa en tryckt tidning som det nu står klart att Lucy Yeomans, tidigare redaktör för Harper´s Bazaar, blir chefsredaktör för. Magasinet ska vara riktat mot kvinnor och fokusera på lyxigt mode och kommer släppas i sex upplagor om året i flera språk över hela världen med start till hösten. Net-a-porter har också gjort en gratis, veckobaserad tidning på nätet vid namn "The Edit" som finns ute redan nu och kommer släppas i 52 upplagor om året. Ni hittar den här.
 
Källa.

Rag & Bone Spring 2013 Campaign

 
 
Photos | Kate Moss by Alasdair McLellan
 
Liksom höstkampanjen använder sig märket av Kate Moss och fotades även den här gången i England.

Victoria Secret öppnar i Sverige

Photo | elle.se
 
Nu står det klart att Victoria´s Secret kommer till Sverige och butiken kommer att öppna på Arlanda flygplats någon gång under våren! Är du intresserad av att arbeta i butiken så söker de just nu personal här.
 
Källa.

Första kollektionen från & Other Stories

Photos | DV
 
Under tre års tid har H&M arbetat med att utveckla sitt märke som resulterade i den nya satsningen "& Other Stories" som kommer att innehålla både makeup, hudvård, kläder och accessoarer. Plaggen och accessoarerna är uppdelade i fyra linjer; en med inspiration från det maskulint skräddade, en industriell, en romantisk/chic med detaljer från herrmodet samt en sofistikerad feminin linje fylld med powersuits. Tanken med de fyra linjerna är att det ska finnas oändliga stylingmöjligheter där man kan plocka och mixa hur man vill. Sveriges första butik kommer ligga på Biblioteksgatan i Sthlm och vara 700 kvm stor, men än är det inte bestämt när butiken kommer att öppna. Kläderna kommer också finnas till försäljning på deras hemsida.
 

Nästa: New York Fashion Week

Photos | mbfashionweek.com
 
Idag drar modeveckan igång i New York med visningar så som Diesel Black Gold och Vera Wang.

The Max Factor Award 2013

 
På tisdagen under MBFW i Stockholm visade Ana Hernández, vinnaren av The Max Factor Award, sin kollektion på Berns. Videon är filmad av Max Factor TV och innehåller intervjuer med bland annat Robyn, Decida och Martina Bonnier och en inblick backstage.

Brand New

 
 
 
 
 
 
Photos | By me
 
Brand New är ett samarbete mellan Beckmans Designhögskola, Nordiska Kompaniet och de sex svenska modeföretagen Acne, V Avenue Shoe Repair, Filippa K, Dagmar, Mayla och Whyred. Tolv modestudenters utmaning har varit att tolka de sex olika varumärkenas inspiration för våren 2013 och utveckla egna kollektioner för respektive varumärke. Två examensstudenter på modelinjen har arbetat med varje modemärke och designat varsin kollektion bestående av tre plagg. Totalt visades tolv nya kollektioner på NK Stockholm.

Själva konceptet Brand New är framtaget av examensstudenter på programmet för Visuell kommunikation. Både modekollektioner och koncept visades i utställningen och omfattade, utöver kollektionerna, modefilm, redaktionell publikation, utställningsdesign och övergripande kommunikation. Arbetet har handlat om inspiration och att hitta nya vägar för modedesign och modekommunikation.
Mer information om projektet hittar ni här.

Utställningen ägde rum under MBFW och avslutades tredje februari.

Summering av MBFW AW13

Stylisten Bea Åkerlund öppnade MBFW genom att klippa bandet innan The Local Firms visning.
Photo | aftonbladet.se
 
Ett märke som innehöll mycket eleganta och feminina plagg var Mayla som grundades år 2010.
Photo | By me
 
En av de starkaste kollektionerna hade Hunky Dory som verkligen är med på banan igen!
Photos | Kristian Löveborg för mercedesbenzfashionweek.se
 
Den sötaste avslutningen hade Ida Sjöstedts visning där alla modeller hade t-shirtar med "Team Ida" på!
Photo | By me
 
Dagmartrion hade skapat en tuff kollektion med mycket lila, grått och svarta kläder i långa längder.
Photo | By me
 
Under MBFW syntes mycket olika lila nyanser (vinrött fungerar fortfarande), en del blått (kornblått helst) och plagg i glansiga och vadderade material (framför allt i mörk grönt), något som Mes Dames designer Lisa Wikander hade lyckats pricka in och gjorde hennes visning till en av mina favoriter färgmässigt.
Photo | By me
 
Vinrött/lila: fr vänster; Hunky Dory, Tiger of Sweden, Stylein.
Photos | Kristian Löveborg för mercedesbenzfashionweek.se
 
Glansiga/vaderade plagg i grönt: Hunky Dory. Kornblått: Menckel.
Photos | Kristian Löveborg för mercedesbenzfashionweek.se
 
Den mest kreativa visningen stod Odd Molly för som visade på Kungsträdgårdens skridskobana!
Photo | By me
 
Beckmans elever levererade som vanligt och favoriten i år var Marita Öhman.
Photo | By me
 
Till min stora förtjusning fick jag inbjudan till Altewai Saomes visning som var kändistät på front row!
Photo | By me
 
Slutligen, en skillnad som jag märkte från MBFW i augusti var att det var fler märken som satsade på liveband/sång till sin visning nu än tidigare, bland annat Dagmar och Hunky Dory.

Nästa: Köpenhamn

Photo | copenhagenfashionweek.com
 
Just nu sitter jag på en buss påväg till Köpenhamns modevecka. Blev en snabbis hemma för att packa om efter Sthlm, sedan bar det av igen. Bilder från både Sthlm och Köpenhamn kommer upp här på bloggen när jag kommit hem igen på söndag!

RSS 2.0