H&M Trend Guide AW11 Women



Kolla in den här videon för att få reda på vad H&M anser kommer vara trenderna nu i höst!

Inspiration






Pic: kanal5.se/web/guest/365days

Underbara bilder som vanligt från tjejerna Thilda och Mira!

Vad jag köpte igår



Jag brukar alltid ha svårt att hitta jeans som sitter bra och som jag gillar, men nu har jag hittat två stycken på bara några veckor. Måste vara rekord. Så jag slog till och jag är så nöjd!

Mönstrad klänning


Pic: kanal5.se/fridafahrman

Den här snygga mönstrade klänningen från H&M syns i många modetidningar just nu. Själv fick Frida använda den på hennes VIP-shoppingturné med H&M som igår besökte Stockholm. För er som undrar så kommer klänningen på bilden kommer ut i butik nu under den här veckan.

Imorgon börjar skolan


Pic: Maria Palm by Stefania Paparelli for Harper’s Bazaar Thailand.

Ledsen för dåligt uppdatering men eftersom det var sista dagen på mitt sommarlov så gjorde jag och Krille en spontantripp till Freeport i Kungsbacka. Visar er imorgon vad jag hittade! Godnatt.

Modevisning med Nöjesguiden



På torsdag kväll bjuder Nöjesguiden in till festligheter med tjuvläsning av det nya numret, smakprover från Folkteaterns nya restaurang och modevisning av förra årets Show Up Fashion Award vinnare: Katarina Zablocki! Dessutom bjuder Folkteatern på små snuttar från höstens pjäser och det blir en hel del musik.

När: Torsdagen den 1 september kl 18.00.
Var: Folkteaterns nya restaurang, Järntorget/Olof Palmes Plats

Anmäl dig +1 på den här länken.


Höstplagg



Acne.




Jacka från River Island.


H&M.




Enligt Frida kommer höstens Conscious Collection enbart att säljas på nätet!


Jacka från Hunky Dory!


Snygg skjorta för 600 kr. Finns inne på Zara nu!

Pic: blogg.aftonbladet.se/22226, kanal5.se/fridafahrman, lowe.metromode.se

Kommer mycket snygga plagg nu i höst. Speciellt mycket gillar jag jackan från River Island, även Acnes och så H&M:s färgpalett i beige, nude och vinrött.

Stylisterna


Pic: posh24.se

Nu är det klart att det blir en andra säsong av succéprogrammet Stylisterna med Sofi och Frida Fahrman. Till skillnad från många andra design/modell program så fortsätter deltagarna att synas. Niklas Lundqvist, som tillslut stod som vinnare, vann en praktikplats på Sofis Mode som senare ledde till hans nuvarande jobb på Radar Magazine. Tvåan Caroline Sandström fick jobb på Metro Mode och trean Melody Pourreza fick en praktikplats på tidningen CHIC. Att vara med är alltså väldigt lönsamt..

Så känner ni att stylistyrket är något för er och ni vill visa upp vad ni kan så tycker jag att ni ska hålla utkik på kanal5.se för snart öppnar de upp för ansökningar. Lycka till!

Update: Sök till Stylisterna nu via den här länken.

Hårring


Pic: från Sofis Modes senaste nummer

Nu kommer H&M med en egen hårring för er som tycker det är lika snyggt som jag. Priset: 39,50 kr.

Vogue China September 2011








Pic: Karmen Pedaru by Hedi Slimane.

Ännu fler snygga modejobb i månadens nummer av Vogue China. Gillar det mörkröda läppstiftet och klänningen på andra bilden speciellt. 

Helgen


Mackenzie Drazan by Thom Kerr.

Hoppas att er helg har varit bra! Visserligen har det regnat till och från mest hela tiden, men solen har ändå varit framme och det har varit ganska varmt. Själv har jag jobbat både lördag och söndag, så har varit mkt inne, men det kompenserade jag med golf och ridning efter jag slutat. Nu: sova!

Stayhard i Herrljunga


Pic: stayhard.se

Nu fyller stayhard.se:s lagerbutik 1 år och det firar de med 10 % rabatt på hela ditt köp så passa på att åka till Herrljunga imorgon! Tårta och kaffe serveras och man har chans att vinna ett presentkort värt 1 000 kr. Handlar du ett par jeans får du en present på köpet och de första som handlar får dessutom varsin goodiebag (gäller så långt lagret räcker).

Öppetiderna som gäller under lördagen är 10-00-15.00.

Har du inte möjlighet att besöka butiken så har de nu fri frakt på deras hemsida!


EXIT-utställning



























Missa inte den fina röda "grodklänningen" när ni är där. Obs. ej gjord av THS.


Efter att ha haft hela sommaren på mig så har jag äntligen fått tummen ur att gå och kolla på Textilhögskolans EXIT-utställning för de som gick ut i våras. Fanns mycket fint och spännande att kolla på och Textilmuseét har öppet fram till 31:e augusti så om ni har vägarna förbi, gå in och kolla!

Invigning av Scandic Plaza



Emma.


Mimmi.


Andrea.


Alicia (till höger) med vän.


Det beräknades komma 400 personer och många var från olika företag runt om i Borås!


Fräck lampa av glas.




Sen var det modevisning!




Emelie, Linda, Linnea och Elin.






Alla fick varsin goodiebag påvägen ut..


.. som innehöll det här!


Gårkvällen var lyckad och det bjöds på härlig buffé, dryck och underhållning i form av liveband och modevisning av bl.a. Diis och Billy And I. Som ni vet var jag med på Theres lookbookplåtning inför hennes SS12 kollektion och det var alltså samma klänningar som hon visade igår och de är verkligen helt underbara!

Avril Lavigne designar


Pic: posh24.se

Under New York Fashion Week kommer Avril Lavigne att lansera sin egen klädkollektion som består av bland annat den klänningen som hon har på sig på bilden ovan. Kollektion har fått namnet Abbey Dawn och består, förrutom kläder, av skor, badkläder, väskor, glasögon och herrkläder.

Vogue China September 2011














Fei Fei Sun & Ming Xi by Stockton Johnson.

Älskar de här höstbilderna! Tjocka material i mustiga höstfärger kombinerat med lite färg. Superfint.

Nästa: Modevisning


Photography – Nathan Presley
Styling – Shannon Schroder
Model – Jade Gotcher
Art Directors – Stacy Suvino & Rachel Kern

Ikväll är det alltså modevisning som gäller och jag vet en designer som ska medverka, men resten blir en överaskning. Scandic bjuder på mat och dryck och jag ser verkligen framemot detta! Bilder kommer.

Veronica Maggio gör smycken


Pic: maggio.se

Nu har Veronica Maggio och hennes bror, Federico, skapat en smyckeskollektion baserad på deras fars mönster som han använde när han var en känd smyckesformgivare i Milano på 60 och 70-talen. Kollektionen har fått namnet Garibaldi och priserna ligger på mellan 2 000 och 3 500 kr.

Ni hittar smyckena här.

Poncho



Två till fina ponchos, fast utan luva. Bilden är tagen från senaste numret av Sofis Mode.

Just nu



Ikväll blir det modevisning och jag kollar i nya ELLE och DV för att få lite inspiration till min klädmatchning.

Shoppingturné


Pic: Frida Fahrman i jacka från hm

Nu i slutet av augusti kommer Frida Fahrman tillsammans med Coca-Cola Light att ha en VIP-shoppingturné i 3 H&M butiker runt om i Sverige. Under kvällarna kommer hon berätta om höstens trender och ni får 20 % rabatt på hela sortimentet. Tävlingar kommer arrangeras på plats och det bjuds på musik, Coca-Cola Light (såklart!) och cupcakes.

Stockholm, 30/8 kl 19.30-21.00. H&M Drottningsgatan 58.
Göteborg, 31/8 kl 20.30-22.00. H&M Nordstan.
Malmö, 1/9 kl 19.30-21.00. H&M Gustav Adolfs Torg.

Platserna är begränsade och Stockholm är tyvärr redan fullt. Du OSAR genom att skicka ett mejl till [email protected] och uppge vilken stad du vill komma till i ämnesraden och glöm inte skriva i mejlet för och efternamn på dig själv och din vän du tar med dig. Åldersgränsen är 16 år.


Reptilmönstrat



Coming Step Fall 2011.


Acne 1 795 kr.


Freja Beah Erichsen i MO&Co. Catalogue.




Jonna Berg.


Stövletter från Zara.


Väska från Zara.


Clutch från Zara.

Pic: sthlmstreetstyle, fgr, nelly.com, fashiongirl, elle sep, columbine smille x2, sthlmstreetstyle, fashionsquad.

Eftersom jag bara hittar fler och fler bilder med reptilmönstrade plagg och accessoarer så måste jag bara göra ytterligare ett inlägg. Gillar Coming Steps tajta brallor och Acnes linne väldigt mycket.

Poncho



Triss i ponchos med luvor! Den vänstra är från Lindex och kostar 299 kr och de högra från Cubus, 199 kr.

Ballerina Closet


Pic: nelly.com

Det nya svenska företaget Ballerina Closet gör snygga ballerinor för den bekväma som inte alltid vill gå runt i högklackat, men som ändå vill vara fin. Skorna finns att köpa på Nelly och kostar 499 kr styck!

Modeillustrationer


Pic: nordicarthouse.com

Nordic Art House säljs signerade art prints, tavlor och fotokonst från svenska och skandinaviska konstnärer till ett förmånligt pris med start från 500 kr. All deras konst skapas i begränsade upplagor och du kan endast köpa dem via deras hemsida. Mina personliga favoriter är Lina Ekstrand och Amelie Hegardt och det är de som har gjort modeillustrationerna som ni ser på bilden ovan.

Vill ni kolla in fler illustrationer eller köpa någon av dessa så gör ni det här. 

Gör-själv-tips





Efter att ha rådfrågat min kära vän Daniella så kom jag fram till att idén med "gör-själv-tips" varje vecka av de stora modehusens smycken inte var någon bra idé trots allt. Eftersom jag själv tänkte ha dyra märken till skorna, jackorna och väskorna i min butik så kan jag ju inte samtidigt uppmana mina kunder att kopiera från dem istället för att köpa deras smycken..

Så min nya tanke är att ha veckans tips i form av stylingtips, inspirationsbilder, olika bilder på hur du kan matcha ett plagg på olika sätt och även några gör-själv-tips på smycken men inte skriva vart man kan få tag på de olika delarna utan de tipsen ska enbart finnas där för att få igång kreativiteten och för att få mina kunder inspirerade. Eventuellt skulle detta enbart kunna finnas på min hemsida, kanske i en blogg.

Nu blev det mycket text här, men på bilden ovan ser ni iaf ett armband som jag har gjort utifrån Proenza Schoulers färgglada smycke från deras SS11 kollektion. Hopprepet och spännremmarna är inköpta på Hobbex, flaskhållarna köpte jag enbart för att få krokarna i färg och de hittade jag på Clas Olson och sen har jag bara använt helt vanlig röd sytråd. Fler armband kommer, fast i andra färger.

Modekollo 2011.

Inspiration


Pic: sthlmstreetstyle

Snygg och annorlunda outfit. Är inte särskilt förtjust i hennes hårband, men resten är superfint. Gillar speciellt den perfekt slitna väskan hon håller under sin arm.

Dagens aktiviteter


Photography – Kate Friend
Model – Widika @ Ford NY
Styling – MaiKhanh Bertrand
Stallion – Daytona

Har varit på en ridtur med min häst idag och sen blev det en spontan golfrunda och därav den dåliga uppdateringen. Imorgon väntas möte kl 9 men efter det så ska jag lägga upp bilderna från mina pysseldagar. God natt!


Coming Step Fall 2011








Arizona Muse by Daniel Jackson. 


Snygga kampanjbilder med transparent nederdel, ormskinnsmönster och cape.

Nelly Trend


Pic: nelly.com

Mina favoriter från Nelly Trend som du kan köpa på hemsidan just nu!

Helgens planer


Pic: shopnastygal.com

I eftermiddag är det återsamling med Modekollogänget för att checka av vad alla jobbat med under sommaren och avslutningsvis grillning. Efter det ska jag på inflyttningsfest hos en klasskompis och morgondagens aktivitet är Paintball!

Hörs igen på måndag. Då ska jag visa de smycken jag gjort!


Stockholm Fashion Week SS12 #3



Stylein.








Dagmar.










Cheap Monday.










Altewai.Saome.











Pic: rodeo.net, freshnet.se,

Gillar de tunna nudefärgade tygerna hos Stylein och deras guldskor samt deras fina slitsar och längder, Dagmars färgglada skor i skrikiga färger och Cheap Mondays läppar!

Höstskor



De här snyggingarna såg jag inne på Weekday i Gbg när jag var där förra veckan. 500 kr.

Guldknappegalan 2011





Dagmar tar emot priset för årets guldknapp!






Såhär fin var Fridas frisyr bakifrån!






Carin Wester och Caroline Winberg.


Carolina Engman och Hulda Stenwall / Ida Sjöstedt och Charlotte Vasberg.


Lisa Corneliusson och Columbine Smille / Pamela Bellfast och Elin Nyström.




Visning av Dagmar.







Pic: columbinesmille, guldknappebloggen, stureplan.se, fridafahrman

Då var årets Guldknappegala över och Dagmar stod som vinnare. Nytt för i år är att Damernas Värld har en egen Guldknappegala för sina läsare och prenumeranter med lite visningar, mat och mingel och den sker ikväll. Blir ju inte som den riktiga, men ändå får man känna på känslan och lyxa till det lite i Sthlm!


Utförsäljning


Pic: damernasvarld.se/guldknappen-blogg

För er som bor i Sthlm kan jag meddela att Guldknappevinnaren, Dagmar, idag startade en stor utförsäljning med vrakpriser på Birger Jarlsgatan 33. Ingången sker via by BARDA och kläderna och accessoarerna fyller källarvåningen. Missa inte!

Fredag 19 augusti, 10:00-18:00
Lördag 20 augusti, 10:00-17:00
Söndag 21 augusti, 11:00-16:00

Transparenta nederdelar



Vänster: Nelly Trend 349 kr. Höger: Diis 1 499 kr (bubbleroom, här).


Sasha Pivovarova by Hedi Slimane for Vogue Japan August 2011.


Jac Jagaciak och Rosie Huntington-Whiteley.


Och trenden verkar hålla i sig, här ser ni en klänning från Ida Sjöstedts SS12 kollektion!

Pic: diis.se, nelly.com, fgr, sthlmstreetstyle, posh24.se


Kommer många kjolar och klänningar i transparent nu till hösten. Personligen tycker jag att det är väldigt snyggt och det går bra att kombinera den med enbart svarta plagg eller som Rosie, addera någon färg och snygg detaljer för en fulländad look. Såg även att H&M hade fått in en transparent klänning i Nordstan i Göteborg som ni kan kolla in om ni vill ha en i er gaderob.

Inspiration




Pic: afterdrk.freshnet.se

Alltid lika välklädda Sabrina gick runt i byxor från Avelon och skor från Acne under Sthlm Fashion Week.

H&M Women´s Winter 2011 Lookbook






Pic: wendylam

Jag gillar att H&M har valt starka kulörer till sin höstkollektion och det passar Frida väldigt bra. Gillar också de Pradainspirerade skorna som jag tror kommer bli riktigt poppis i höst!

Guldknappegalan



Dagmar blev årets guldknapp!





Pic: damernasvarld.se/guldknappen-blogg

Ikväll ägde Guldknappegalan rum i Stockholm och årets guldknapp gick alltså till Dagmar-trion! Corelle har varit ambassadör och bloggat under förberedelserna och även under själva galan och hon har tagit bilderna ovan. Förhoppningsvis laddar hon upp fler bilder under morgondagen så räkna med en bildbomb!

Acnes nya samarbete


Pic: damernasvarld.se

Acne har gått ihop med konstnären Daniel Silver från London och skapat 60 st mönsterrika plagg som påminner som för tankarna till Afrika. Kollektionen kommer ut i butiken i oktober nu i höst och prisnivån är densamma som Acnes vanliga plagg.

Inspiration


Pic: sthlmstreetstyle

Min söta och underbara vän Johanna blev fotad under WOW i Göteborg. Hon har på sig Dr Marents skor, shorts från American Apparel och en vintage jacka och väska.

Mönstrad poncho


Pic: carolinesmode.com

Provade den här ponchon från Lindex igår när jag var i Göteborg. Den hängde på en stång ute i butiken och skulle egentligen vara till omskyltningen av skyltfönstret, men jag fick lov att köpa den om jag ville. Kunde dock inte bestämma mig, så de fick tillbaka den, men om någon annan vill ha den så kommer den troligtvis in i butikerna under helgen eller nästa vecka.

Vill du inte vänta så kan du köpa den redan nu på deras hemsida.

Några fler av veckans inköp





Har äntligen hittat ett par jeans som kan ersätta mina favoriter från Replay. Visst har de inte exakt samma passform, men iaf nästan. Ringen hittar ni på Glitter för lite drygt en hundralapp.

Dags att börja



Här ser ni de delar som jag köpte igår. Ska bland annat tillverka det populära Proenza Schouler armbandet från deras sommarkollektion och sedan blir det några andra märkens höstarmband som jag har kollat ut. Förhoppningsvis blir något av dem helt klart idag så att ni får se hur de blev :)

Modekollo 2011.

Födelsedagspresent



Fick två nagellack i present av några kompisar som jag träffade under helgen. Idag har dagen tillbringats i Göteborg för att leta efter fler delar till smyckena jag ska tillverka. Hittade det mesta faktiskt så imorgon blir det full verkstad här hemma. Men först, sova :)

Gul clutch



Ni hittar den på H&M:s hemsida och i butik för 599 kr!

Lookbook: Missoni for Target




Pic: wendylam

Nu har lookbook bilderna från Missoni för Target kommit ut. Personligen skulle jag kunna tänka mig ett flertal av plaggen. Som jag nämnt innan har de även designat barnkläder och hemartiklar så som bäddlakan, skålar, pappersställ, laptopforal, cykel och en soffgrupp.

Kolla in allt här.


Show Up Fashion Award


Pic: från pressreleasen.

Förra året berättade jag om detta stora evenemang som lockar mängder av modefolk runt om i landet. Show Up Fashion Award är en nationell tävling för kreativa elever, oetablerade och nystartade designers som får en chans att boosta sin karriär och visa upp sig.

Från alla bidrag som har anmält sig tas ett 30-tal finalister ut som kommer ha varsin monter under mässan på Auto 7H:s Arena den 28 september mellan klockan 13.00 och 22.00. De kommer även att få visa upp sina kreationer i form av en modevisning som sker 14.00. Andra aktiviteter under kvällen är att jurymedlemmen, H&M:s Margareta van den Bosch, kommer hålla en föreläsning och även förra årets vinnare Katarina Zablocki. Slutligen kommer Erik Hassle att inta scenen kl 22.00!

Mer information och biljettköp (199 kr) gör ni här.

FashionDAYS Borås.

Fashiondays 2011, 28 sep- 1 okt



Nu är det snart dags för Fashiondays igen och nytt för i år är att alla modevisningar kommer vara på Auto 7H:s Arena där även fashionSTORE kommer hålla till.

För er som inte vet vad Fashiondays är så kan jag berätta att det är fyra fullspäckade dagar med modevisningar, fester, mingelkvällar butiksevent och soaréer som äger rum på olika platser runt om i Borås. Förrutom att samlingsplatsen är ny, Auto 7H Arena, så har Fashiondays fått en proffsig hemsida och kanske bäst av allt; modetävlingen Show Up Fashion Award har nu slagits ihop med Fashiondays och kommer äga rum den 29:e september.

Berättar mer om årets upplaga av Show Up Fashion Award imorgon!

FashionDAYS Borås.

Liknande armband



Två armband som liknar de tre översta från Michael Kors hittar ni på H&M (vitt) & Lindex (svart) för 79,50 kr.

Nya skor



Fick hem skorna från Nelly Trend som jag såg när jag hjälpte till på modevisningen. Fick även möjlighet att prova dem där så jag visste att de var stora i storleken och valde därför att beställa dem i 40.

Höstjackor



Två snygga höstjackor som finns både i Lindex butiker och online. 799 kr respektive 499 kr.

Dagens inköp



Detta fick jag tag på idag, inte så mycket med tanke på alla smycken jag har tänkt göra, men eftersom det inte finns någon Panduro i Borås så får jag införskaffa resten i Göteborg på onsdag.

Modekollo 2011.

Lindex höstkampanj



Lindex stora höstkampanj, som Reese kommer vara huvudrollen i, består av mycket jeans och stickat och är fotad i Kalifornien, därav namnet California Denim. Kollektionen är inspirerad av 70-talet och kommer finnas i butik och online från och med den 22 augusti.

Ny väska



Den här väskan hämtade jag idag på Lindex efter att ha beställt den från deras hemsida :)

Tid för att skapa


Pic: Emma Watson by Mariano Vivanco for i-D Pre-Fall 2011.

Äntligen har jag jobbat klart för sommaren och kan koncentrera mig helt på mitt projekt inför fashiondays och min egen butik. Ingen tid för att vila, utan jag kör pang på, åker snart in till Borås för att påbörja min jakt efter alla delar jag behöver för att tillverka mina smycken. Visar vad jag hittade ikväll.

Modekollo 2011.

Lindex nya ansikte


Pic: blog.lindex.com. Källa: habit.se

Reese Witherspoon är Lindex nya modell för deras nya koncept: Get the look; som kommer synas i samtliga butiker världen över, på deras hemsida, i tv, annonser och på utomhustavlor till hösten. Lindex marknadschef Johan Hallin tycker att Reese har en fantastisk förmåga att kombinera en ledig stil med hollywoodglamour och han tycker verkligen att hon är den bästa tänkbara modellen till deras kampanj och jag håller verkligen med!

Stockholm Fashion Week SS12 #2



V Ave Shoe Repair.










Whyred.








Boomerang.












Nhu Duong.














Josefin Strid.







Pic: carolinesmode.com, freshnet.se, stylescrapbook.com, rodeo.net

V Ave Shoe Repair hade mycket fina plagg i sin visning liksom Nuo Duong. Gillar även hennes neonfärgade remmar på klackarna. Tillsist bland bilderna har ni Josefin Strid som tycker det är roligast att designa herrkläder och som inte är rädd för att tänja på gränserna och låta herrarna bära kjol.

Modegalan 2011


Pic: bilden tog jag under studiebesöket på Nellys huvudkontor i juli.

I torsdags hölls årets Modegala, som anordnas av modetidningen Habit, och två av vinnarna i de olika kategorierna kommer från Borås! Eton Shirts vann kategorin årets modeexportör och Nelly tog hem priset för årets e-handel. Riktigt roligt :)

Höstplagg



Skor från Monki.


Kabelstickad tröja från H&M.


Boots från Monki.


Jacka från H&M.

Pic: carolineblomst, emmaelwin

Snygga saker från H&M och Monki som kommer till hösten. Ringarna från första bilden är H&M.

SOLO Mode #2



Höstens accessoarer i alfabetisk ordning.




I andra numret av den nya tidningen SOLO Mode kan ni läsa en härlig intervju med Whitney Port där hon bl.a. berättar om sin kollektion för Bikbok som kommer ut nu i höst. Och även SOLO Mode ger i sitt nummer tips på hur man ska gå tillväga för att bli Stylist i form av Pamela Bellafast, Helene Falk och Isabelle Håwi.

Michaela Forni



I det nya numret av Chic kan ni läsa om bloggaren Michaela som äger 80 par skor!

C Mode


Pic: carolinesmode.com

Idag lanserar Caroline Blomst ett digitalt veckomodemagasin tillsammans med Bonnier Magazines för iPads som innehåller det allra senaste inom modet. Med den nya teknologin kommer du kunna bli inspirerad och shoppa när som helst och var du än befinner dig. Du kan välja att antingen köpa separata lösnummer eller betala för en hel månad. Senare i höst kommer tjänsten även att bli tillgänglig för Android 3.0.

Läs mer om hur du laddar ner appen här.

Nya skor



Har glömt bort att visa er mina nya skor från Vagabond. Svarta i skinn. Ska invigas ikväll.

Grön reptilmönstrat





Första
dagen på Sthlm Fashion Weeks gick Elin Kling klädd såhär snyggt med gröna reptilmönstrade byxor från Whyred. Skorna nedanför kommer från Zara och kostar 799 kr.

Birthday


Pic: carolinesmode.com

Idag har det varit fullt upp, fyller nämligen år och ska nu åka och fira med lite släkt och sedan avsluta dagen med middag på en grekisk restaurang. Mer bilder från modeveckan kommer förhoppningsvis upp ikväll!

Sofis Mode



I senaste numret av Sofis Mode, som kom ut i butik igår, tipsar Pamela Bellafast dig om hur du ska bära dig åt för att nå ditt drömyrke.

Linda Larsson


Pic: designbystudents.com

Linda Larsson från Textilhögskolan tog hem förstapriset i tävlingen Designers Nest under Köpenhamns modevecka. Det var första gången som en elev från THS vann och hon tävlade med sin examenskollektion som du kan se idag i Sthlm tillsammans med andra elever från skolan idag kl 11.30 på Fashion Pavilion i Kungsträdgården.

Kolla in hennes portfolio här.

Stockholm Fashion Week SS12 #1



The Local Firm.




Solbrillor, stelt ståldiadem och långt silverörhänge.




Ida Sjöstedt.














Den snygga Cambridge Satchel väskan ägde ngn som kollade på Ubi Sunts visning..


.. någon annan hade väldigt fina skor!


På Minimarkets visning satt de här tjejerna på front row.










Rützo.








Rodebjer.









Pic: elle.se, carolinesmode.com, rodeo.net, columbine.freshnet.se

Nu har äntligen Sthlms modevecka dragit igång och den inleddes med Rodebjer som visade upp många varierande outfits, men favoriten än så länge är ändå Ida Sjöstedt som liksom vanligt har lyckats göra fantastiska kreationer med spets och chiffong prydligt dekorerade med paljetter i guld.

Visningar öppna för allmänheten


Pic: carolinesmode.com/isabelle

Ett hett tips till alla er som bor i Stockholmstrakterna är att gå och se Cheap Monday och Carin Westers visningar imorgon då de kommer vara öppna för allmänheten. Riktigt riktigt bra och kul, men det gäller att vara ute i god tid för det lär vara en hel del folk som vill komma in..

Cheap Monday, 17.00 på Blommensbergs BP.
Carin Wester, 21.00 i Fashion Pavilion i Kungsträdgården.

Årets Rookie


Pic: rodeo.net/josefinstrid

Josefin Strid blev inte Årets Rookie, utan vinnaren blev Obscur från Helsingborg. Har pratats en hel del om Josefin i lokalradion, nästan varje dag under några dagars tid, och i dagens intervju berättade hon att hon inte har deppat över förlusten eftersom hon har mycket annat på gång. Bland annat har hon en egen visning på Sthlm Fashion Week imorgon kl 14.00 som även kommer livestreamas på hennes hemsida.

Sthlm Fashion Week på TV


Pic: whyred aw11, damernasvarld.se

TV-kanalen Star! kommer filma alla visningar under modeveckan och mellan tisdag och fredag kl. 22.00-22.15 kommer en sammanfattning att visas. Under lördagenskvällen sänds ett specialprogram på en timma där hela veckans visningar klipps samman med intervjuer, backstagehäng och mingel. Programmet startar 22.00.

Vill ni se intervjuerna live så ska ni bege er till Star! Fashion Lounge kl 15.30 idag och imorgon kl 16.00.

Källa.

Vinn biljett till Sthlm Fashion Week


Pic: lookbook aw11, malmostreetstyle.se

Nu har du chansen att få gå på Altewai.Saome´s visning tillsammans med bloggaren Stephani imorgon kl 18.00 på Berns Salonger. Allt du behöver göra är att skicka iväg ett mejl till henne på adressen [email protected] innan ikväll för då väljer hon en vinnare :)

Nästa: Stockholms modevecka


Pic: ann-sofie back aw11, elle.se

Idag drar modeveckan i Sthlm igång som vanligt med modevisningar från Rodebjer, Ida Sjöstedt, Whyred, Filippa K, Stylein, Dagmar m.fl. och så textilexaministen Josefin Strid som jag skrev om här på bloggen för några dagar sedan.

Olivia startar modeblogg


Pic: posh24.se

Visste inte om jag skulle tro det först när jag läste det, men nu står det ju typ överallt så det känns ju som att det borde vara sant. Olivia Palermo ska starta en modeblogg och om den kommer att hålla samma klass som hennes egen klädstil så kommer den ju att bli hur bra som helst! Längtar!

Copenhagen Fashion Week SS12 #4



Tabernacle Twins.












Malene Birger.


Glitter, starka färger, guld och breda metallhalsband.


Även Stine Goya hade lite metallicplagg.









Pic: anywho.dk, copenhagenfashionweek.com, sannatranlov.se, modeuppsala.se, carolinesmode.com

Mer bilder från Köpenhamns modevecka. Älskar att Malene Birger har blandat så mycket färger i hennes outfits och glitterjackan är ju bara hur fin som helst!

Inspiration


Pic: sthlmstreetstyle

Vad perfekt den här tjejen har stylat sin transparenta skjorta, med höga shorts och trådhalsband (som kanskeäven är egengjort) och till det färgglada mockaskor! Love it!

Mango Lookbook Hösten 2011








Pic: damernasvarld.se

Leopardväska, vinröda mockapumps, skinnbyxor och fårskinnsskor är några av mina favoritplagg från Mangos lookbook. Snyggt!

Copenhagen Fashion Week SS12 #3



Stine Goya.






Stines glasögon som hon har gjort tillsammans med Weekday.




Baum und Pferdgarten.






Gaia.






Munthe plus Simonsen.



Pic: rodeo.net/hotspot, anywho.dk

Finns väldigt många som klär sig snyggt i Köpenhamn, bland annat trion från bloggen Anywho (en av dem är tjejen med sicksackklänning). De vågar missmatcha olika plagg och färger och de har verkligen en egen stil. Någonting mer som jag gillar är Stine Goyas supersöta prickiga skor och så Gaias pastelfärgade kuvertväska!

Copenhagen Fashion Week SS12 #2



Anne Sofie Madsen.










Henrik Vibskov.


Cornelia Webb.
C



Cornelias egen favorit från hennes kollektion.


Veronica B Vallenes.









Pic: anywho.dk, rodeo.net/hotspot

I fredags gick de sista visningarna, men bilderna fortsätter att strömma in. Personligen gillar jag Anne Sofie Madsens guldiga läppar och Veronica B Vallenes fräcka halsband.

Ny kategori: Modeveckor


Pic: anywho.dk

Upptäckte själv att det var svårt att hitta vissa bilder från modeveckorna på min gamla blogg eftersom de inläggen låg tillsammans med alla andra modenyheter, men nu har jag alltså bestämt mig för att göra den till en egen kategori. Enkelt att hitta ifall man vill gå tillbaka och titta!

Imorgon kommer fler bilder från Köpenhamn!

En dag som modeassistent



Emma och ELLE:s modechef Cia Jansson besöker Acnes presskontor för att kolla ut plagg till en plåtning.




Mer presskontor, här H&M:s!


Emma vid sin arbetsbänk.


Till vänster: Emmas inspirationsvägg. Till höger: Tidningshyllan med ELLE från alla världens hörn.

Pic: emsedge.elle.se

Vet att det är många som drömmer om att bli modeassistent (även jag, fast helst vill jag bli inköpare) och nu har Emma Elwin som jobbar på tidningen ELLE visat hur en dag för henne kan se ut.

Vad tror ni, är det något ni skulle vilja ha som jobb?


Copenhagen Fashion Week SS12 #1



Tiger SS12.












Avenue Shoe Repair.




Gestuz.




Bruuns Bazaars visning.













Pic: rodeo.net/hotspot/

Karolina Skande har just nu en gästbloggare som befinner sig på Köpenhamns Fashin Week och kollar in de nya kollektionerna på Gallery och som rapporterar från visningarna. Älskar både Tigers och Avenue Shoe Repairs skor och jag är även förtjust i Gestuz jeansjacka med skinnarmar. Gillar även Bruuns Bazaars kläder som påminner om Céline. Har ni någon favorit?

Vinn biljetter till Minimarkets visning


Pic: anotheramy

Nu har du chansen att vinna biljetter till dig och en vän på Minimarkets modevisning för SS12 kollektionen på Mercedes-Benz Fashion Week den 9 augusti klockan 13.00 i Kungsträdgården.

Skicka svaret på frågan: Vinsten från försäljningen av Minimarkets t-shirt med fladdermustryck går till ett projekt som arbetar för att rädda något. Vad? .. till [email protected] senast 7 augusti (skriv ner era fullständiga namn och ditt mobiltelefonnummer i mailet).

Ny bloggare på Metro Mode


Pic: petra.metromode.se

Nu har Petra Tungården valt att lämna Bubbleroom för att prova sina vingar på annat håll och det är alltså Metro Mode som är hennes nya bloggportal är från och med igår!

Kolla in hennes blogg här.

Josefin Strid


Pic: rodeo.net/josefinstrid

Josefin Strid tog examen från Textilhögskolan i våras och har synts både i flera kända modemagasin och nu senast hade Veronica Maggio på sig en av Josefins kreationer när hon uppträde på Allsång på Skansen.

Just nu om en vecka kommer hennes kollektion inför vår och sommar 2012 vara avslutad och nästa säsong påbörjas. Här ser ni lite bilder ifrån hennes lookbookplåtning som ägde rum nyligen.

Vill du veta mer vad hon gör tycker jag att du ska kolla in hennes blogg på Rodeo, här.

Påsväska


Pic: weekday.com

Nu har Cheap Mondays snygga påsar kommit upp på Weekdays hemsida som jag visade er för några månader sedan. Kostar 300 kr styck.

Bjørg Jewellery


Pic: shop.bjorgjewellery.com

Älskar verkligen deras dinosaurie bangle armband, men i fredags upptäckte jag att den även finns som en ring som ni kan se på bilden ovan. Mycket billigare men lika snygg. Ett hett tips till er som vill ha ett smycke från Bjørg är att införskaffa det i Guld och Silver affären utanför Gekås i Ullared, där är de mycket billigare.

Nelly Trend aug/sep






Pic: sannatranlov.se

Här kommer lite bilder på plagg som kommer komma in på Nelly Trend den här månaden och nästa. Klänningen längst till vänster på första bilden ser ut som den som min kompis Linnea hade på sig på modevisningen (älskar mönstret!) och visst ser den vita med blommor som Sanna håller i på andra bilden fin ut?

Planet Blue Lookbook












Pic: shopplanetblue.com

Blir lite mer inspiration idag i form av lookbooks. Här ser ni Planet Blues senaste som är riktigt fin om ni frågar mig. Älskar bilder med det här ljuset och ringarna och flätan är en annan favorit!

Nästa: Köpenhamns modevecka









Modestudenter från Amsterdam Fashion Academy.




Pauline van Dongen.






Iris Van Herpen i Berlin.





Pic: afterdrk.freshnet.se

Idag drar Köpenhamns modevecka igång där de kommer visa vår och sommarkollektionerna för 2012. By Malene Birger, Stine Goya och Minimarket är några märken vi kommer att se. Bilderna ovan är från Berlin och Amsterdam Fashion Week som varit för någon vecka sedan.

Har bestämt mig för att enbart visa "amatörbilder" från modeveckorna som kommer nu, alltså inga catwalkbilder. Dels hinner jag inte med att kolla alla visningar OCH lägga upp mina favoritlooker från dem och dels vet jag att det är många som inte vill se SS12 kollektionerna nu när höstkläderna knappt hunnit komma in i butikerna än.

resten av catwalkbilderna för höstens kollektioner kommer komma upp här på bloggen nu i augusti. Har redan visat er de från Sthlm och Köpenhamn så nästa på tur är New York!


Tillverka egna smycken


Pic: columbinesmille

Eftersom min butik står för kvalité och långsiktigt tänkande så känns det som dubbelmoral ifall jag skulle sälja årets trendsmycken när jag vill minska människors konsumtion. Därför har jag istället kommit på att jag med jämna mellanrum (kanske varannan vecka) skulle kunna ha ett litet gör-själv-tips med beskrivning på hur man själv tillverkar ett av de stora modehusens smycken.

Tänkte själv prova
att göra Proenza Schoulers armband nu i veckan från deras SS11 kollektion (columbines kompis har gjort de på bilden själv) och jag har även kikat in höstsmyckena och bestämt mig för några där som jag ska försöka tillverka till fashiondays.

Modekollo 2011.

Gubbskor





1.
Vagabond, 800 kr. 2. Bronx (Scorett), 899 kr. 3. H&M, 299 kr. 4. Topshop, £55. 5. Gamma shoe (Bianco), 1 000 kr. 6. Blink (Brandos.se), 849 kr. 7. Have2have.se, nedsatta till 199 kr. 8. Hush Puppies (Brandos.se), 799 kr. 9. Biz (Brandos.se), 899 kr. 10. Tamaris (Brandos.se), 699 kr.

Nasty Gal Lookbook














Pic: shopnastygal.com

Hur underbara är inte bilderna från Nasty Gals senaste lookbook? Älskar att hon bara har ett korsörhänge på sig och den vita spetstoppen är ju hur vacker som helst!

Fombay Leather Bag



Den här snygga läderväskan hittar ni på Bianco för 800 kr!

Karens personliga favoriter


pic: hm.com

I dagens H&M Life finns en liten artikel med bloggaren Karen Blanchards personliga favoriter. Kolla in här.

Stylisten Isabelle Håwi














Pic: carolinesmode.com/editorial/

Ni vet ju att jag älskar att kolla in i andras gaderober och nu har Caroline Blomst gjort en ny kategori på hennes sida där vi kommer få se en massa intressanta människors kläder, skor och accessoarer i deras hem. Perfekt! Först ut är stylisten Isabelle Håwi som även bloggar på Carolines hemsida..

Halsband



Är du inte helt förtjust i halsringen, men gillar själva stuket med stelt metall längst ner, så är det här halsbandet ett bra alternativ. Kostar 79,50 kr och det finns ute i H&M:s butiker just nu.

Style by Tyra





Såhär såg deras modell Elin ut under invigningen.







Pic: tyras.se

Var det någon av er som besökte Tyras butik i Norrköping i fredags? Tydligen började kön bildas redan vid lunchtid trots att de inte öppnade förän kl 19! Välfyllda goodiebags till delades ut till de 100 första och det bjöds på snittar, muffins, dryck och annat tilltugg. På Tyras blogg berättar hon att kön var lika lång efter att butiken hade varit öppen i 3 timmar så det måste ha varit hur mycket folk som helst, kul!

RSS 2.0