Streetstylebloggare


Photo | Emma Elwin

Just nu söker ELLE:s bloggare Emma Elwin en bloggkompis! Allt du behöver göra är att skicka 3-5 bilder, din bloggadress (om du har någon) samt lite info om dig till webbredaktören Lisa: [email protected]

Bloggare på Nelly.com


Photo | Nelly.com

Nu har Nelly.com skapat en ny sektion på deras webbshop; en för bloggare! Nelly har handplockat några av Europas bästa modeprofiler och först att presenteras är Lisa Olsson och Fanny Lyckman!

Kolla in deras bloggare här.

H&M For Water Collection


Photo | Hm.com

Idag släppte H&M sin senaste kollektion Water for Aid där 25 % av försäljningspriset doneras till projekt som främjar hållbara vattenresurser för människor och miljö. Köp dina plagg från kollektionen här.

Höstens mode från H&M



Snart är sommaren här, men om någon månad kommer höstens kläder att anlända till butikerna. Här ovan kan ni se en video från H&M:s höst och vinter lookbook. Det som dominerar är paljetter, både på byxor, klänningar och på accessoarer. Mina favoriter är dock de printade byxorna och toppen samt den sista outfiten med den stora senapsgula tröjan som det är lite Dagmarkänsla över!

Conscious Collection klänningen


Photo | DV

Då jag har fått många förfrågningar ifall jag kan tänka mig att sälja någon av mina två rosklänningar ifrån H&M:s tidigare Conscious Collection, så vill jag nu tipsa er om att den vita finns till försäljning på DV:s bloppis för 300 kr! Storleken är 38 och den är inte använd. Ni hittar den här.

Snart sommarlov


Photo | By me

Igår presenterade vi vårt examensarbete och jag träffade en före detta student och köpte den här boken som vi hade när vi läste kursen Butikskommunikation och säljteknik. Nu ska vi bara göra lite småkorrigeringar i arbetet innan vi lämnar in det på fredag.

Modemingel i Göteborg


Photo | Maria von Wachenfeldt och Anna-Maria Ivstedt

Fredagen den 8 juni är det afterwork på Parken där det bjuds på buffé, mingel och modeevents. Platsen är som ni kan se på affischen ovan; Parken och tiden 18.00-22.30!

Just nu

Photo | By me

Sitter jag och läser dessa tidningar som jag inte hunnit med att göra de senaste veckorna. Opponering och presentation av en annan grupps arbete imorgon, sedan vår egen presentation på måndag sedan är examensarbetet klart och efter det: Sommarlov!


Årets modevisning på Beckmans




Photos | via Agnes B

Ikväll är det dags för Beckmans elva avgångsstudenter att visa sina kollektioner på Berns Salonger. Biljetterna köper ni på ticnet.se för 95 kr och det finns två tillfällen man kan gå; klockan 17.30 eller 19.00!

Beckmans utställning pågår 25-28 maj på plats på skolan som ligger på Brahegatan 10.

Fässbergsgymnasiet i Nordstan


Photo | By me

Idag har ni chans att se treornas kreationer på Nordstan! Tiderna som gäller är följande: 11.30, 12.00, 12.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00. Väl värt att se ska tilläggas!

Illustrationskurs i juni


Photo | Anna-Maria Ivstedt

Min vän Anna-Maria kommer i juni att ha en kurs i illustration på Borås Konstmuseum. Kursen kommer vara workshopsbaserad och har som syfte att ge en inspirerande inblick vad illustration innebär och hur man kan skapa intressanta bilder med olika material och tekniker!

Det finns två olika tillfällen då man kan gå kursen, antingen 2-12 juni eller 16-26 juni. Avgiften är 1 350 kr för oss studenter och 1 500 kr för andra. För mer information och anmälan kontakta Anna-Maria på: [email protected].

Modevisning på Fässbergsgymnasiet



































Några projektarbeten visades också, här en kollektion av bl.a. tidningar och colaburkar.


Ett annat var att göra en klänning från tidsepokern rokoko.

Photos | By me

Förra veckan var jag på Fässbergsgymnasiets modevisning där både ettor, tvåorna och treorna visade upp sina verk på catwalken. Som ni kan se på bilderna var det stor spridning på klädstilarna och alla hade gjort ett riktigt bra jobb. Fässbergsgymnasiet ligger i Mölndal, strax utanför Göteborg.

Svarta boots med paljetter


Photo | Emma Elwin

Kolla in Emmas nya snygga boots! Märket är Sko Uno och ni hittar dem på Gamla Brogatan 34 i Sthlm.

Bakom kulisserna








Photos | By me

I slutet av mars assisterade jag Robert Nordberg på DV:s fotografering av Loreen som skedde på Skeppsholmen. Resultatet blev två bilder som ni kan se i nummer sju (i butik från och med igår) tillsammans med en intervju av journalistpraktikanten Rebecka. Vi hade med oss ett par olika klädalternativ men valet föll slutligen på en skinnjacka från V Ave Shoe Repair och en topp från deras atelierkollektion.

Foto: Helén Karlsson
Styling: Robert Nordberg
Hår och makeup: Mia Högfeldt

Helgen som gått


Photo | Frida Gustavsson by Andreas Öhlund

Har haft fullt upp nu i helgen så har inte hunnit lägga upp bilderna från torsdagens modevisning, men det kommer antingen ikväll eller imorgon. Nu blir det till att skriva på examensarbetet igen, hade hellre spenderat dagen i solen på balkongen, men jag får hålla ut en dag till sedan är nästan allt klart för terminen!

Stylein lanserar väskor


Photo | DV

Svenska märket Stylein har nu utökat sitt sortiment med väskor! Elin Nyström, som är designern bakom märket, berättar att hon har jobbat med tanken på att man ska klara sig med tre väskor; en för datorn, en perfekt handväska och en weekendbag. Väskorna kostar mellan 1 500-4 500 kr och kommer finnas i utvalda butiker och på deras hemsida från slutet av juli!

Källa.

Acnes höstkollektion








Photos | Sabrina Meijer

Snygga plagg och färger i Acnes höstkollektion!

Gårkvällens aktivitet


Photo | By me

I går var jag i Mölndal och kollade på Fässbergsgymnasiets modevisning. Fler bilder kommer inom kort!

Just nu


Photo | By me

Hela den här veckan har vi hållt på med vårt examensarbete, liksom idag. På måndag ska allt vara klart så det är fullt ös som gäller! Som ni kan se på böckerna så skapar vi alltså ett butikskoncept.

Stela armband




Photo | Cocoo.se

Snygga armband från Cocoo som kostar 195 kr styck eller 345 kr för båda!

Mina senaste inköp



Överst: Diis. Nederst: Gina Tricot.


Halsband från Cocoo.se

Photos | By me

Här kommer som lovat en bild på klänningen som jag hade i lördags och jag passar även på att visa er mina andra senaste inköp som jag glömt bort att göra. Mycket klänningar som ni ser men det gillar ju jag!

Tre snygga ting i höst






Photo | Sania Claus

1. Maria Nordström. 2. Björg Jewellery. 3. Maria Nordström.

Blomklänning


Photo | Nelly

Om jag skulle ta studenten den här sommaren så skulle jag vilja ha den här underbara klänningen från Forever Unique som bland annat finns att köpa på Nelly.com. Priset: 3 895 kr!

Helgens planer


Photo | By me

Idag ska vi ner till Skåne för att fira min pappas bror som fyller 60 år. Ovan ser ni en liten tjuvtitt på min klänning som jag ska ha på mig. Bilder på den och mina andra senaste inköp kommer på måndag.

Ha en underbar helg!

Anmälan är nu öppen..


Photo | By me

.. till Modekollo 2012! Mer information om eventet och anmälan görs här.

Modenatt i Malmö



För er som er i Malmö idag så tycker jag att ni ska ta och kolla in schemat för eventet Modenatt som är full av föreläsningar, modevisningar och nattöppet i butiker runt om i staden. Kolla in allt som händer här.

Strasshalsband


Photo | Carolina Engman

Riktigt fint halsband som ni hittar inne på H&M:s butiker!

Anna Dello Russo för H&M


H&M:s nästa designsamarbete är..




Photos | DV

.. moderedaktören och stilikonen Anna Dello Russo som har skapat en accessoarkollektion för kedjan! På bilden ovan kan ni se delar av kollektionen och förutom smycken, solglasögon, väskor och skor kommer det även finnas en resväska.

Det känns väldigt spännande att medverka i det här projektet, eftersom det är första gången H&M samarbetar med en moderedaktör. Det är ett tecken på en ny utveckling inom modet, och jag känner både stolthet och ödmjukhet inför uppgiften. Min strävan har varit att skapa unika accessoarer och som stylist vet jag hur viktigt det är för att sätta personlig prägel på en outfit. Jag hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra till en extravagant och mer modeinspirerad vardag”, säger Anna Dello Russo.

Kollektionen lanseras under de internationella modeveckorna, närmare bestämt 4 oktober, och kommer finnas i cirka 140 H&M butiker och online!

Källa.

Din Sko styled by Carolina


Photo | By me

Såg att Carolinas favoritskor från sommarkollektionen på Din Sko har kommit in!

H&M Home, höst 2012






Photos | Maria Soxbo

När H&M bjöd in till pressvisning av deras kommande höstkollektion blev alla bjudna till biografen Astoria istället för deras showroom och när de anlände förstod de varför. Riktigt kreativt att visa sakerna genom ett dockhus, mer sånt här tack! Nytt för säsongen är en kollektioner för barn och även en till baby!

Modevisning från Peder Skrivares Skola








Photos | Jennifer Svensson

I torsdags visade avgångseleverna från Peder Skrivares Skola i Varberg vad de har sytt under sina tre år. Tyvärr kunde jag inte åka dit och kolla själv, men Jennifer skickade lite bilder så ni kan se hur det var.

Fler bilder hittar ni här.

Något att se framemot


Photo | Michaela Kocianova by Emma Tempest

I juni åker jag och mina systrar till London för en vecka full av shopping och äventyr! Då jag redan har varit i London ett par gånger så kommer jag att planera upp vad vi ska göra och se och saker som redan nu står på listan är: The Hummingbird Bakery och Christian Louboutins utställning på The Design Museum!

RSS 2.0