Repotage från Sthlm Fashion Week



Som många kanske redan vet så tog Ann Ringstrand och Stefan Söderberg hem Guldknappen 2010 med sitt märke Hope, men vad ni kanske inte vet är att Ann har utbildat sig till designer på Textilhögskolan, liksom avgångseleverna som intog scenen i tisdags på Stockholm Fashion Week.

I både GP och Borås tidningen har det stått om modeveckan och i artiklarna ovan kan man läsa om Isabella Pehrsson som tog studenten i våras och som nu driver märket Bella o Bastian. Basplaggen i hennes kollektioner består ofta av veckade och draperade plagg som återkommer varje säsong även om temat har ändrats. Isabella säger att temat den här sommaren har varit luffare, till vintern blir det barock, och nästa års sommarkollektion som hon nu har visat upp har temat beduin. Bella och Bastian präglas av ett unisextänkande och är lösa och lediga utan att vara stora och de passar många.

Visningen skedde på Fashion 12, ett forum för nya designers.


Ytterligare en tjej som har gått klart sin utbildning och jobbar på sitt eget märke är Josefin Strid som också visade upp sin kollektion på Fashion 12 under modeveckan. Även hon har ett unisextänkande och Josefin avviker verkligen från det normala då hon klär damiga tyger på killar som ni kan se på videon nedan.



Avgångselevernas modevisning i tisdags blev en stor succé och Elin Sundling, som var en av de elva studenterna, berättar att det var många som kom fram och sa att visningen höll en mycket hög nivå. Samtliga designers namn: Sara Andersson, Johanna Milvert, Elin Klevmar, Emelie Johansson, Stina Randestad, Jennie Siljedahl, Elin Sundling, Ellinor Nilsen, Charlotta Mattson, David Söderlund och Helena Quist.










pic: Berns salonger by Kristian Löveborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0